Već sam toliko dugo u ovoj dionici,jedino nju nisam prodavao kad je klizila dolje već nadokupljivao jer vjerujem da je to budućnost,i da ću se za 5-6 godina smijati kad vidim cijenu.
Možda si kupim od zarade i jednu vjetrenjaču da me HEP ne guli više.[smiley2]
quote=SLAVE]
Veliki nalog za prodaju na 150 kn….ako se ovo sutra riješi,onda možemo reč da smo na konju!
[/quote]
Ako vlasnik toga naloga pročita sve ove postove, pa još dok dobro odspava sigurno je da će ga sutra opozvati ili barem pomaknuti na 155. To se po seljački zove “pomični zec”, cijena se stalno diže i tempira da bude atraktivna, ali neuhvatljiva. Ponekad to može biti dobar stimulans za kupnju. Jedino je problem ako netko zagrize nabrzinu, pa se onda pridruže i ostale pirane da popapaju ostatak. Od zeca ne ostanu niti kosti.
Dok ujutro snimim situaciju na K/P, možda i sam postanem jedna od pirana, jer ipak okrugla cifra od 200 “kunića” koja se smiješi, još je bolji stimulans od jednog oronulog “zeke”.[smiley2]
Crumarix: ” Riješi se EIG-a ![smiley7][smiley1] ” A zašto prosim lepo.
Dakle,isključivo moje osobno mišljenje,( po običaju,u dionicama možeš ili biti u pravu,ili u krivu,ili češ to tek sutra saznati-jedno od ovo dvoje navedeno ),Danas je bio raspašoj na burzi,( sutra bi trebala biti mala korekcijica,odbijanac..whtewer.),Eig je došao do 152,ako se ne varam,i zadnji put kad je izašlo izviješće 1H,prošlo je 1500 kom,do 152,i onda je pao do 148,stajao 2 dana,pa počeo kliziti nadolje.Jednostavno,ovo je prag,na kome su mnogi ušli,načekali se i vide kao “napokon” šansu za izlaz.Ako sutra i nastavi rast,neće ići preko 155,tu ga čekaju veći nalozi,koji su i zadnji put počeli iskakati kao nagazne mine…
naravno,to je samo moje mišljenje,koje nema veze s dugoročnom perspektivom dionice,već jednostavno,komentar na kretanje slijedećih dana.
Ma pustite crumarixa, htio se igrati market makera na EIG te ga je prodavao na 130-135 ne bi li srušio cijenu, pa sad reže žile kad vidi da je u par dan opet došao na 150 [smiley1]
Surogat: ” Crumarix: ” Riješi se EIG-a ![smiley7][smiley1] ” A zašto prosim lepo. ” Dakle,isključivo moje osobno mišljenje,( po običaju,u dionicama možeš ili biti u pravu,ili u krivu,ili češ to tek sutra saznati-jedno od ovo dvoje navedeno ),Danas je bio raspašoj na burzi,( sutra bi trebala biti mala korekcijica,odbijanac..whtewer.),Eig je došao do 152,ako se ne varam,i zadnji put kad je izašlo izviješće 1H,prošlo je 1500 kom,do 152,i onda je pao do 148,stajao 2 dana,pa počeo kliziti nadolje.Jednostavno,ovo je prag,na kome su mnogi ušli,načekali se i vide kao “napokon” šansu za izlaz.Ako sutra i nastavi rast,neće ići preko 155,tu ga čekaju veći nalozi,koji su i zadnji put počeli iskakati kao nagazne mine… naravno,to je samo moje mišljenje,koje nema veze s dugoročnom perspektivom dionice,već jednostavno,komentar na kretanje slijedećih dana.
koliko je puta dioki isao gore dolje pa pogle sad?ova dionica sad samo ide gore…ovo je pogon buducnosti!nefta je sve skuplja i skuplja, kao i plin…a da ne govorim o ekoloskim prednostima proizvodnje energije vezano uz ovakav pogon!
Surogat: ” Crumarix: ” Riješi se EIG-a ![smiley7][smiley1] ” A zašto prosim lepo. ” Dakle,isključivo moje osobno mišljenje,( po običaju,u dionicama možeš ili biti u pravu,ili u krivu,ili češ to tek sutra saznati-jedno od ovo dvoje navedeno ),Danas je bio raspašoj na burzi,( sutra bi trebala biti mala korekcijica,odbijanac..whtewer.),Eig je došao do 152,ako se ne varam,i zadnji put kad je izašlo izviješće 1H,prošlo je 1500 kom,do 152,i onda je pao do 148,stajao 2 dana,pa počeo kliziti nadolje.Jednostavno,ovo je prag,na kome su mnogi ušli,načekali se i vide kao “napokon” šansu za izlaz.Ako sutra i nastavi rast,neće ići preko 155,tu ga čekaju veći nalozi,koji su i zadnji put počeli iskakati kao nagazne mine… naravno,to je samo moje mišljenje,koje nema veze s dugoročnom perspektivom dionice,već jednostavno,komentar na kretanje slijedećih dana.
Malo cudno razmisljanje. Inace ima teorija da prodas nesto sto padne preko 10%; ali teorija prodaje nakon dugog i strpljivog cekanja da dionica odradi rast mi se cini malo zelenom (bez uvrede). Ovi ‘strasni’ nalozi na 149 i 150 kuna su smijesni; pa to nestane u manje od dva sata uz ove promete. Ako se vec neko ozbiljno iskrcava; nalozi bi bili dosta veci i obilniji; ali isto tako ih ne bi ni vidio u ovih Top 5 jer se ceka da se namnoze nalozi na bidu, pa ih se poklapa jednim udarcem (prati malo npr JDPL ovih dana).[smiley9][smiley9][smiley9]
btw ja sam nadokupljivao do 148,01 i ne namjeravam uskoro izlaziti (stovise vremenom cemo samo podebljavati pozicije)
Već sam toliko dugo u ovoj dionici,jedino nju nisam prodavao kad je klizila dolje već nadokupljivao jer vjerujem da je to budućnost,i da ću se za 5-6 godina smijati kad vidim cijenu. Možda si kupim od zarade i jednu vjetrenjaču da me HEP ne guli više.[smiley2]
Obavezno Končarovu.[smiley2]
” Obavezno Končarovu.[smiley2]
U pravu si ,Konćar sam nezasluženo zapostavljao svo vrijeme na burzi.[smiley11]
” Malo cudno razmisljanje. Inace ima teorija da prodas nesto sto padne preko 10%; ali teorija prodaje nakon dugog i strpljivog cekanja da dionica odradi rast mi se cini malo zelenom (bez uvrede). Ovi ‘strasni’ nalozi na 149 i 150 kuna su smijesni; pa to nestane u manje od dva sata uz ove promete. Ako se vec neko ozbiljno iskrcava; nalozi bi bili dosta veci i obilniji; ali isto tako ih ne bi ni vidio u ovih Top 5 jer se ceka da se namnoze nalozi na bidu, pa ih se poklapa jednim udarcem (prati malo npr JDPL ovih dana).[smiley9][smiley9][smiley9] btw ja sam nadokupljivao do 148,01 i ne namjeravam uskoro izlaziti (stovise vremenom cemo samo podebljavati pozicije)
slažem se sa tvojim razmišljanjem….isto tako mislim da su ovi malo veči nalozi samo zato tu, da preplaše kupce i da zaustave rast. to je bilo več par puta na ovoj dionici….nije mi jasno tko to radi, ali svakako netko tko ima malo više…proficio???
ali mislim da sad neče uspjeti…..
Jednostavno,ovo je prag,na kome su mnogi ušli,načekali se i vide kao “napokon” šansu za izlaz.
Prevario si se malo Crumarix. Istina ja da smo ušli na 150. Ali ako smo do sada čekali znači da jako vjerujemo u EIG. Mi smo “apostoli” ove dionice. Nismo ju prodavali dok je bilo najteže, sigurno ju nećemo ni sada kad nas je konačno razveselila. Poradi malo bolje na psihologiji, pomoći će ti u tvom daytradeanju.