Ovim putem bih se zahvalio kolegi Topalov5,budući da su me njegovi postovi spriječili da već odavno prodam EIG….
P.s Imam još jedno pitanje za gore navedenog kolegu….što će bit sa Podravkom,uletio na 590 kn a ono pada li pada….ima kakve šanse da se u dogledno vrijeme vrati na stare pozicije?
P.s Imam još jedno pitanje za gore navedenog kolegu….što će bit sa Podravkom,uletio na 590 kn a ono pada li pada….ima kakve šanse da se u dogledno vrijeme vrati na stare pozicije?
Nisam gore navedeni kolega al moje skromno mišljenje je da mi ta podravka ne ulijeva ni malo nade u bolje sutra.Posjedoval sam te dionice oko (čitaj: 5 godina) pratil sam ju cijelo ovo vrijeme, a i sama uprava mi je udaljena svega 90metara zračne linije tak da ne vidim nekog značajnijeg pomaka osim možda špekulativnog!
Sretno ti bilo i iskreno se nadam da budeš imal više sreće s njom[smiley2]
Čovječe, koliko postova. Prije tjedan dana EIG nitko nije htio a vidi sada. [smiley2] Tako ti je to, zakon masa.
sad nam jos samo treba da se otkriju aureus i gazda mu pa da upotpune veselje..
Nema šta, super24, drukanje ti svakim danom ide sve bolje [smiley2] Trebamo te na temi JDOS, kolika ti je satnica? [smiley2]
Čovječe, koliko postova. Prije tjedan dana EIG nitko nije htio a vidi sada. [smiley2] Tako ti je to, zakon masa.
na nasem je trzistu psihologija masa prisutnija nego na razvijenim trzistima. kod nas su neke dionice zapostavljene, dok druge bez razloga i fundamenata idu prema gore.
EIG je u svakom slucaju bio do sad zaboravljena dionice, a mozda bi ovaj tjedan EIG mogao biti novi DIOKi ili DDJH.
evo brojki samo da se vidi da su fundamenti na strani ove dionice:
P/E (*2007) 13,04; P/BV 0,82
– za izračun su uzeti cijena od 140 kn i pretpostavka da ce se polugodisnja dobit ponoviti u drugom polugodistu 2007.
a cini mi se da se i masa ukljucuje. moglo bi biti blokada drugi tjedan…
na stranu špekulacije, u svijetu je zadnjih godina trend veliki porast investicija venture kapitala u tvrtke koje se bave sa “green energy”, proguglajte malo i ugodno ćete se iznenaditi i trenutnim stanjem a svakako predviđanjima za naredne godine, a nas čeka EU i razne obveze i pogodnosti vezane uz “green energy”, moglo bi već drugi tjedan biti veselo
U Kutnjaku, selu od par kuća kraj Koprivnice se ulaže milijarda i pol kuna u geotermalnu elektranu. Ljudi, koja se tu lova vrti. Treba vidjeti da li i Eig tu ima kakve prste, pošto je on jedina firma te vrste u Hrvatskoj.
A ako i nema po ovome vidimo da se u obnovljive izvore energije ulaže strašna lova. [smiley1]
U Kutnjaku, selu od par kuća kraj Koprivnice se ulaže milijarda i pol kuna u geotermalnu elektranu. Ljudi, koja se tu lova vrti. Treba vidjeti da li i Eig tu ima kakve prste, pošto je on jedina firma te vrste u Hrvatskoj.
A ako i nema po ovome vidimo da se u obnovljive izvore energije ulaže strašna lova. [smiley1]
Možda i ima, jer kako su nedavno izjavili, citiram:
Već sam to jednom naglasio ali sada opet ponavljam, ovaj boldani dio mi je posebno zanimljiv.
bez brige, decki, ovdje ce vijesti poceti curiti kad se ustalimo na 172.. a onda par vijesti i tradicionalno jaki 3q i preko 200 idemo.. slicno kao na dlkv, samo sa nulom manje[smiley2]
Eto, korigiram ja kupovinu sa 147 na 149 i poklopi opet sve do 147, hebi ga mogao sam kupiti 2 dionice više i uštediti na telefonu…
Tako da sam se podebljao sa novih 144 komada i podigao si prosjek ulaza, no nema veze, nešto se moralo kupiti od povrata HT-a, a to je EIG….
Ipak nisam kupovao po 150….[smiley2]