EIG (EIG d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska EIG (EIG d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

nisam siguran da je ova vijest bila na forumu, pa zato : Obavijest HANFA-i i burzama Datum: 18. rujna 2007. godine EIG d.d. započinje zajedničko ulaganje s Global Environment Fondom ZAGREB, 18. rujna 2007. godine – EIG d.d. je putem svojega mađarskog društva kćeri EIG Kft, u kojem ima 100%-tni vlasnički udjel, zajedno s tvrtkama Global Environment Fond («GEF») i East West Partners («EWP») osnovao trgovačko društvo u Nizozemskoj pod nazivom “Greenergy BV” koje će stjecati i razvijati ekološki prihvatljiva energetska postrojenja u središnjoj Europi. EIG d.d. će sudjelovati u zajedničkom ulaganju s tri kogeneracijske energane koje posjeduje u Mađarskoj, a čija cjelokupna vrijednost imovine iznosi oko 14 milijuna eura. GEF će u novoosnovanoj kompaniji sudjelovati s 19 milijuna eura u gotovini, dok će EWP-ov doprinos biti pružanje upravljačkih znanja (know-how), kao i mreža potencijalnih novih energana. Iskazujući svoju namjeru za rastom, partneri u Greenergyju su već pristali steći dodatnih 10 MW velike kogeneracijske energane koja će opskrbljivati energijom nekoliko proizvodnih postrojenja u vlasništvu General Electrica u Mađarskoj. Zbog povećane liberalizacije hrvatskoga energetskog tržišta, EIG d.d. optimistično sagledava mogućnosti investiranja u nova postrojenja obnovljivih izvora energije u skoroj budućnosti također i u Hrvatskoj. Bilješka o kompanijama GEF je američka kompanija u privatnom vlasništvu s kapitalom u vrijednosti od milijardu američkih dolara, koja pruža financijsku i upravljačku podršku društvima koja pridonose kvaliteti okoliša, efikasnom korištenju energije, ljudskom zdravlju kao i održivom upravljanju prirodnim resursima. EIG d.d. osnovan u Zagrebu prije više od 75 godina pod imenom ELKA te je od samog početka djelovanja bio uključen u poslovanje energijom. Nakon prodaje svojih postrojenja za proizvodnju kabela (Elka kabeli) u 2004. godini, EIG d.d. je usmjerio svoje napore na razvoj i stjecanje diverzificiranog portfelja ekološki prihvatljivih energetskih postrojenja. Pored energana koje je EIG d.d. unio u Greenergy, EIG d.d. je zadržao vlasništvo nad dvjema energanama veličine 20 MW koje proizvode energiju mađarskim podružnicama kompanija Teva Pharmaceuticals i Ikea. Za više informacija molimo Vas da kontaktirate gđu Maju Rakvin na info@eig.com.hr.

GEF širom svijeta podržava ovakve firme i projekte. U Hrvatskoj su prisutni duže vrijeme i bave se projektima vezanim uz energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije. Surađuju zajedno sa Svjetskom bankom i UNDP-em. Ovakvi projekti postaju nužnost i obaveza zbog poštivanja odredbi Evroposke unije. Koliko je to bitno navesti ću samo primjer energetske kartice koju će u budućnosti morati imati svaka zgrada. Takve kartice garantirati će da su zgrade rađene na način da garantiraju maksimalnu moguću uštedu energije i smanjenje emisije štetnih plinova u atmosferu. Zgrade koje neće imati takve dozvole neće se moći hipotekarno zalagati za kredite odnosno mislim da neće moći dobiti niti građevinsku dozvolu. Firme koje se bave takvim stvarima vrlo brzo očekuje sjajna budućnost. Ono što je bitno jako ih je malo, a EIG je jedna od njih.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

jel netko probao kontaktirati ih za vise info?

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

mika nije tocno sto si napisao..

propis je da svaka zgrada mora imati energetsku katicu.. nista vise nista manje.. takodjer postoje propisi o minimalnoj toplinskoj izolaciji koja mora postojati, nazalost nisu jako strogi.. vec obicna termocigla bez fasade ih zadovoljava..
meni osobno to puno znaci, jer sam zivio i u starogradnji s centimetrom zbuke i u novogradnji sa 7cm stiropora.. i mogu vam rec da je usteda i do 1000 eura godisnje na grijanju.. to kod nas mnogi jos ne kuze.. a kad plin ode jos duplo gore, a hoce..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Nemojte se ljutiti, ali obradovao me ovaj nalog na prodaji 1880 komada po 140 kn. Izgleda da ću i ja drugi tjedan uspjet dokupiti.

nekome je ocito u interesu da cijena ne otidje gore. ne vidim nikakvu logiku zasto izlagat ovakve naloge na prodaju, ako ti je zelja nesto prodat…

Those who do not remember the past are condemned to repeat it.

a neko sigurno želi još kupovati na ovim cijenama

Dva i dva su četri, ali ne uvijek

ne kukajmo nego kupujmo jer znamo da vrijedi puno više, ja dokupio danas[smiley1]

prestati pisati i u tisini dokupljivati.. [smiley2]

prestati pisati i u tisini dokupljivati.. [smiley2]

ja dokupio jučer, da nitko ne sazna.[smiley12]

nekome je ocito u interesu da cijena ne otidje gore. ne vidim nikakvu logiku zasto izlagat ovakve naloge na prodaju, ako ti je zelja nesto prodat…

hehe, samo neka blokira, malo prije je netko počistio 1000 komada, zadnja 140 kn

Ignore: KressoM, delux

Ho, ho, ho! Netko je odlučio poplašiti strašilo na 140 [smiley2] Ode preko 990 komada u komadu!

"Wide diversification is only required when investors do not understand what they are doing." - Warren Buffet

ode moj jeftini dokup planiran za ponedjeljak u pm…

New Report

Close