Juče sam prodao 1/3 KOEI-R-A, i sve uložio u EIG po cijeni od 130, tako da je to bilo oko 90% jučerašnjeg prometa. Danas sam takođe nešto nadokupio. Nije to bila jednostavna odluka. Cijena EIG-a je i prije godinu dana bila na istoj razini kao i danas. Nadalje to je jedna od rijetkih dionica kojom se svakodnevno trguje, a još uvijek se nije vratila na razinu od ljetne korekcije, barem na 150.
Jedan od razloga malo ozbiljnijeg ulaska u ovu dionicu je i taj što je u Hrvatskoj sve veći broj novih dioničkih fondova, koji akumuliraju novac što je preostao od HT-a. Trenutno su ti fondovi u potrazi za potcijenjenim dionicama, a znajući kako razmišljaju fond-menadžeri, nekom će zapasti ova dionica za oko.
Čim se ostvari veći dnevni promet iznad 300 000 kn ovom dionicom, to će biti pokazatelj da ulazi netko ozbiljniji.
U početku to neće biti preveliki nalozi da se ne zapazi ulazak, da cijena nebi naglo otišla gore. Počet će stidljivo, a kad ponestane volje za prodaju, fondovi obično pojačaju trgovinu, jer i drugi manji ulagači primjećuju rast i žele uzeti dio kolača. Ovaj scenarij se mora odigrati u naredna dva tjedna inače od rasta nema ništa. Ako seovaj tijek događaja ne desi u navedenom vremenu, smatrat ću to svojim osobnim neuspjehom i lošom investicijom, u što iskreno sumnjam jer do sada nije bilo sličnih pogrešaka.
MOLIM FORUMAŠE DA OVO SHVATE KAO MOJU OSOBNU ANALIZU, A NE KAO NAGOVOR NA KUPNJU ILI PRODAJU. AUTOR TRENUTNO POSJEDUJE 1000 NOVOSTEČENIH DIONICA EIG-a.
Bananarama donosi sreću!
[smiley2]
Dobro došao među dioničare EIG-a!
Juče sam prodao 1/3 KOEI-R-A, i sve uložio u EIG po cijeni od 130, tako da je to bilo oko 90% jučerašnjeg prometa. Danas sam takođe nešto nadokupio. Nije to bila jednostavna odluka. Cijena EIG-a je i prije godinu dana bila na istoj razini kao i danas. Nadalje to je jedna od rijetkih dionica kojom se svakodnevno trguje, a još uvijek se nije vratila na razinu od ljetne korekcije, barem na 150. Jedan od razloga malo ozbiljnijeg ulaska u ovu dionicu je i taj što je u Hrvatskoj sve veći broj novih dioničkih fondova, koji akumuliraju novac što je preostao od HT-a. Trenutno su ti fondovi u potrazi za potcijenjenim dionicama, a znajući kako razmišljaju fond-menadžeri, nekom će zapasti ova dionica za oko.
svaka cast i na logici i na odluci! mnogi ce htjet uletavati u EIG nakon sto pocne rasti, a tada ce propustiti dobar dio kolaca jer kad EIG krene, sumnjam da ce polako rasti…
(ipak… sto se tice KOEI, mislim da ga fond-manageri vec prepoznaju kao potcjenjenu dionicu, jer svaki dan se drma po prodaji)
ja sam se rješio skoro svega,ostalo 300tinjak komada,razmišljam da i to prodam,ali drži me filing da će do petka netko počistiti sve.Ako ne, prodam i čekam niže.Ako neide u ovih par dana….neznam,kao da se zaboravio izvanredni prihod od prodaje Adriatca….
to ti je bilo u drugom kvartalu..
super24:
”
ma ne ljutim se ja.. malo si me samo povrijedio[smiley11]… ..”
eee moj supere što uradi ovdje… kako bi se onda tek osjećao kada bi ti govorili ne samo da lupetaš nego i da trabunjaš, filozofiraš, iskrivljavali tvoje činjenice, napadali nisko, prozivali za ono što je zapravo njima u glavi itd…
mene sve to nije ništa uvrijedilo ali se desilo nešto još gore – kupio sam je ponovo na 155 upravo zbog njih misleći kako ću na njima okrenuti u par dana i eto mi sada…
[smiley11]
ja nisam vise po 155 al sam nadobudno stavio 300 komada na kupnju na 149 nakon 1H i probili me samo tako.. pa onda nadokupljivao na 130, na 125, 123.. u krucijalnom trenutku nestalo para na ispod 120.. pa jos nadokupio po 125.. i jos uvijek prosjecna kupovna debelo iznad 140.. ne znam posto su oni kupovali i koliko da sad hoce da odmah ide gore.. da su kupovali kao ja htjeli bi da ide jos dole..
[smiley1]
nitko nije komentirao moj post od jučer, pa normalno što bi o takvim stvarima razgovarali, puno je važnije tko je po kolko kupovao i sl.
struktura malih dioničara je sigurno jednim djelom problem ove dionice
[smiley6]
ne kažem da jemoj post ludilo od analize, ali bi mogao biti neki početak, iako apsolutno svatko ima pravo pisati o dionici kako želi, tako da bez ljutnje, moj komentar nije na nikoga posebno usmjeren
procitali smo mi tvoj post.. no projekcija ne valja dok jos ne dobijemo i 3q..
svi smo se slozili vec da je fundamentalno dionica ok..
Nije loše jutros krenulo , dug je dan još danas. Ako bude promet iznad 0,3 mil. na dobrom smo putu da štogod i zaradimo![smiley2]
pa gdje si bio dosad bananarama?
[smiley2]
mi se ubismo pricajuci o perspektivi EIGa ali ono ni makac dok se ti nisi javio [smiley2]
nitko nije komentirao moj post od jučer, pa normalno što bi o takvim stvarima razgovarali, puno je važnije tko je po kolko kupovao i sl. struktura malih dioničara je sigurno jednim djelom problem ove dionice [smiley6] ne kažem da jemoj post ludilo od analize, ali bi mogao biti neki početak, iako apsolutno svatko ima pravo pisati o dionici kako želi, tako da bez ljutnje, moj komentar nije na nikoga posebno usmjeren
Puno ti hvala Zvonac na analizi, zanimljivo je vidjeti da se slične firme trže na 2 BV-a
Normalno je da se trze na barem 2 booka jer know-how i projektantska znanja koristena u konstruiranju pogona “zelene” energije se ne mogu uracunati u klasicnu book vrijednost a vrijede puno vise.
Ovisno o razlicitosti i slozenosti projekata (vjetar, geotermalna, biomasa itd), vrijednost moze ici i preko 3 BV.
Jasno, treba pokazati i odgovarajucu profitabilnost.
Za one koji ce opet pitati : kako to Maja sama sve to…?
EIG Hrvatska je vlasnik EIG Kft-a u Madjarskoj koji je mozak operacije.