[smiley7]?
[smiley7]?
Ok je što se trudiš, ali do nedavno si preko privatnih poruka žicao savjete, a sada tim istim ljudima (čitaj: meni) oponiraš gdje stigneš i namjerno loše pišeš o nekim dionicama i stalno provociraš (ne nepristojno ali pomalo nepristojno). Bit će da si uzeo neke dionice, ostvario fini prinos i sad se smatraš velikim znalcem. Ja ti želim sreću, ali nemoj se tako ponašati. Ako imaš kakvu vijest, slobodno podijeli s nama, ako nemaš nemoj pisati da ovo ide na 115 ili slično jer ne znam koji ti je cilj? Da kupiš jeftinije? Da nama učiniš zlo? REci da znamo. Znaš da ovaj forum ne može utjecati niti na cijenu pounja a kamoli ičeg drugog…Zato se okani tih gluposti i paničarskih postova.
nije uopce panicarski post.. cijenim savjete i zahvaljujem, no isto samo navijanje da ide gore nece dionicu potjerati gore isto kao sto ju ni moje pisanje nece potjerati dole..
znas onu: put your money where your mouth is..
evo neki ovdje kakti dokupljuju od 150 i navijaju za rast pa kad je doslo do 120 nitko nije kupovao osim TOP 10, mene i jos par drugih.. sta ne kupuju sada kad je tak jeftino? nego tu blebetaju po forumu.. ajde decki 1000 komada na 130 pa onda pricajte.. ovako nema smisla napadati mene..
a jedini sam koji je tu podijelio ikakvu vijest u zadnjih 200njak stranica
[smiley1]
pa nisu ovi ovdje neki jako veliki igrači da bi imali love za dokup kad cijena tako padne. i ja, koji već dugo ulažem na burzi, često dođem u situaciju da nemam više za dokup. ili su jednostavno previše izloženi u ovoj dionici i ne žele više dokupljivati. ima više razloga, uglavnom, jedini je borut dokupljivao i sad i on čeka da cijena krene.
ja je imam duplo vise nego sto sam planirao..
U potpunosti vjerujem u EIG i ne osjećam nikakvu potrebu sada braniti cijenu. Trenutno je možda vrijeme drugih dionica, i sam sam puno zaradio na VIRU i ATPL-u. EIG hvalim zato jer mislim da je odlična dionica i svakom bih preporučio da barem sa manjim portfelja uđe u nju. Da je nemam ušao bih sa 10% portfelja. Ali je imam dosta više i kao što kaže cayman, ne želim se izlagati. Prodao sam odličnu dionicu JDPL da ne budem previše izložen prema brodarima. Jedva čekam rezultate za 3Q, a ako oni neće biti dobri, sa nestrpljenjem ću čekati 4Q.
A ti super24 si mi jako simpatičan i to sam ti iz milja napisao da lupetaš. Nemoj se ljutiti.
ma ne ljutim se ja.. malo si me samo povrijedio[smiley11]…
budemo svi skupa slozno drukali na >180.. dotada dal je 130 ili 120 nije tolko bitno..
pozdrav za danas..
Evo malo istraživačkog rada/štiva, na stranici http://www.renewableenergystocks.com/Companies/RenewableEnergy/Stock_List.asp nasumice sam odabrao dvije tvrtke iz grupe Clean Power Plants & Utilities, i potražio na njihovim stranicama neke pokazatelje
ALKANE (WWW.ALKANE.CO.UK) LSE
MC 17.740.000 GBP
Turnover 27.000.000 GBP
Profit 1.015.000 GBP
P/E 17,48
P/BV 1.73
P/S 0.65
ROE 9,98 %
ROA 3,85 %
BORALEX (www.boralex.com) TSX
MC 510.800.000 CAD
Turnover 120.000.000 CAD
Profit 15.000.000 CAD
P/E 34
P/BV 2,7
ROE 8,1 %
EIG
MC 198.223.000 HRK
Ukupni prihod 23.683.000
Dobit 8.224.000
P/E 24,1
P/BV 0.75
ROE 3,1%
ROA 2,9 %
S napomenom das u pokazatelji za Eig na osnovi polugodišnje balance, odnosno polugodišnje dobiti…
Nemam više vremena, ali siguran sam da bi se dalo naći još koja tvrtka i za bolju usporedbu, u svakom slučaju kao što sam već nekoliko puta napisao jedina loša strana Eig-a je mali povrat na kapital, ali to će se sigurno povećavati s obzirom na najavljene investicije , uostalom tek ove godine su počeli ostvarivati dobit…svi argumentirani komentari su dobrodošli
[smiley2]
ma ne ljutim se ja.. malo si me samo povrijedio[smiley11]… ..
eee moj supere što uradi ovdje… kako bi se onda tek osjećao kada bi ti govorili ne samo da lupetaš nego i da trabunjaš, filozofiraš, iskrivljavali tvoje činjenice, napadali nisko, prozivali za ono što je zapravo njima u glavi itd…
mene sve to nije ništa uvrijedilo ali se desilo nešto još gore – kupio sam je ponovo na 155 upravo zbog njih misleći kako ću na njima okrenuti u par dana i eto mi sada…
[smiley11]
ja sam se rješio skoro svega,ostalo 300tinjak komada,razmišljam da i to prodam,ali drži me filing da će do petka netko počistiti sve.Ako ne, prodam i čekam niže.Ako neide u ovih par dana….neznam,kao da se zaboravio izvanredni prihod od prodaje Adriatca….