Dionica koja se najduže vrti oko iste cijene i drži novac blokiran.
neka nje gdje je.. ako ostane tu ovaj skrnicki pobin ce se jos zadebljati malo[smiley2]
neka nje gdje je.. ako ostane tu ovaj skrnicki pobin ce se jos zadebljati malo[smiley2]
Kakav Poba skrbnički, šta to nisu uglavnom pare od Logožara?
super24:
”
neka nje gdje je.. ako ostane tu ovaj skrnicki pobin ce se jos zadebljati malo[smiley2] ”
Kakav Poba skrbnički, šta to nisu uglavnom pare od Logožara?
Ne, to su lombardni velika većina
Što koči EIG?
Uopće ne sumnjam ubudućnost EIGA, sa čisto ekonomskog stanovišta. Ulažu u dobre grane, poput ekološke proizvodnje energije i turizma. Naročito mi se sviđa energetski sektor i pozicija EIG-a u njemu.
Dionica se prodaje znatno ispod BV-a. Očigledno, ovu dionicu koči loš image u očima našeg tržišta. Što mislite da su glavni razlozi tome?
Ja bih počeo s ovima:
1) 73% dionica u rukama jednog vlasnika – Proficio
2) Mali free float, samo 10%
3) Pomanjkanje transparentnosti poslovanja
Molim cijenjene forumaše da dodaju ostale razloge i komentiraju navedene.
Ma kod nas rastu dionice građevinara i brodara. Iznimke su rijetke (na primjer Viro koji ima ogromnu dobit). Turističke dionice na primjer ne rastu. Isto tako niti dionice firmi za proizvodnju alternativnih izvora energije. Te sektore industrije naši investitori ne percepiraju kao perspektivne. Da li su perspektivni ili nisu, vidjet ćemo po idućim financijskim izvješćima – prvo nas čeka već vrlo uskoro.
3.q je tradicionalno najbolji.. ak ne bude na razini prvog moglo bi ovo potonuti duboko..
mi smo tek na temama vjere, nacije i partije, tj. tamo gdje je civilizirani svijet bio najkasnije 1945te, dakle imamo ovdje vremena za dokup cca 50 godina….
3.q je tradicionalno najbolji.. ak ne bude na razini prvog moglo bi ovo potonuti duboko..
Sve što nije minus je za firmu ispod BV-a odlično – kakvo potonuće, ajde daj, dosta je ovo potonulo
Meni su najjaci ovi sto su prodavali po 120-125 da bi usli u THT!!!
Dakle , prodali su za 38k a dobili THTa za 17k. Na ovih 17k nece jos mjesecima dobiti vise od 7k (na cijeni THTa od cca 390). 7k dijeljeno 38k = dobit cca 20%.
120 HRK EIGa x 120% = 144 HRK
Otprilike manje nego cijena po kojoj su kupili EIG (cca 150 HRK)
Ha ha ha ha [smiley1]
Za k… vam trud sviraci! [smiley1][smiley1][smiley1][smiley16]
Naravoucenije: U gomili smrdi ali je toplo. Nazalost gomile, zima nije ni blizu. A svi govore o globalnom zatopljenju… pa kad dodje zima – sigurno nece biti ostra.