Mislim da je najviše ljudi ulazilo onda kad su nekoliko tjedana zaredom na ovoj dionici prolazile milijunske transakcije na razinama 150-155 špekulativno se nadajući da će realizirati kratkoročnu dobit kada ti veći kupci počnu pumpati ovu dionicu. Tako je i bilo isprva, naraslo je do cca.165 i onda je zaštopana onim velikim nalogom od 37.000 komada. Nakon toga idemo samo dolje. No ovi prometi nisu niti blizu onim višemilijunskim koji su prolazili na razinama oko 150. Vjerujem da će ti kupci štiti svoju investiciju i podići cijenu dosta iznad 150, ali pitanje je u kojem vremenskom periodu. Oni mogu čekati, ali vidimo kako su “mali” puno nestrpljiviji i stalno ruše cijenu i prodaju s gubitkom.
Kako se uopće dogodilo da u to uložite, na temelju čega?
Nije da provociram, stvarno me zanima?
EE , dobro pitanje.
Ja sam usao spekulativno , a mislim i puno njih .Prvi put negdje na ovim cijenama pa onda oko 150 jos spekulativnije [smiley1].
Osim dobre FA nista puno neznam o dionici osim sta sam procitao na forumu.
imam je jos nesto oko 7-8 % jer sam rezao na 145 nesto kao i Ti u adpl.
Vrijem ce pokazati svoje ,ali mislim da je dobar ulaz jer na ovim cijenama je bila i kada je firma prikazival gubitak, adanas je sasvim nesto drugoo. [smiley2]
Poštovani,
večeras sam prvi put malo pogledao ovu dionicu i dijelio i množio nekakve brojeve ne bih li dobio ohrabrenje za kupnju. Ako se ne varam to glasi ovako nekako:
P/E=12,5
P/B=0,74
što zvuči predivno ali onda dolazimo do tamne strane priče
ROA=5,55
ROE=5,86
da li je moguće da je ovo razlog ovako niske cijene?
Hvala
Poštovani,
večeras sam prvi put malo pogledao ovu dionicu i dijelio i množio nekakve brojeve ne bih li dobio ohrabrenje za kupnju. Ako se ne varam to glasi ovako nekako:
P/E=12,5
P/B=0,74
ROA=5,55
ROE=5,86
Hvala
Ne , te brojkice mnogima ne znace puno.
I bas i nisu lose , razlog pada cijene je poznat kao i gomaila malih igraca sa malom kolicinom dionica koji se pokusava kladiti na cijenu .
Mnogo teze im je sa skupljim dionicama jer ne mogu kupiti recimo 2 dionice leda ili 1 ingre
ja sam se referencirao na tendo usluge u slucaju EIG-a.. a ugovor izmedju njih dvoje je dostupan na uvid svim dionicarima.. bivsim i sadasnjim.. ja sam ga vidio i skroz mi je ok.. dok je cijena na 0,6BV a tvrtka iskazuje milijunsku dobit, mislim da je sve ok..
Kolega, može li objašnjenje napisanog? Što to znači? Mislim da ne bi trebalo biti problema budući da kažete da je dostupno svim dioničarima … bivšim i sadašnjim, a predpostavljam da i budućim
super24:
”
ja sam se referencirao na tendo usluge u slucaju EIG-a.. a ugovor izmedju njih dvoje je dostupan na uvid svim dionicarima.. bivsim i sadasnjim.. ja sam ga vidio i skroz mi je ok.. dok je cijena na 0,6BV a tvrtka iskazuje milijunsku dobit, mislim da je sve ok.. ”
Kolega, može li objašnjenje napisanog? Što to znači? Mislim da ne bi trebalo biti problema budući da kažete da je dostupno svim dioničarima … bivšim i sadašnjim, a predpostavljam da i budućim
Mene isto interesira… Jel neki ugovor o savjetodavnim uslugama, marketinskim? Istrazivanje trzista?
Poštovani,
P/E=12,5
P/B=0,74
ROA=5,55
ROE=5,86
Hvala
Nije mi jasno šta je tu tamno. Profitabilnos na razini jednog Adrisa odnosno malo bolja (ADRS – ROA = 4,22%; ROE = 5,71%), a o pokazateljima P/E i P/B da negovorim. Baš radi ovih brojki i promjena u poslovanju ova dionica je savršena za kupnju, normalno ne za one koje žele prodati za 5 dana sa 15% zarade.
Poštovani,
P/E=12,5
P/B=0,74
ROA=5,55
ROE=5,86
Hvala
Proucite malo bolje izvjesce… Strukturu imovine, prihode, broj zaposlenih. Sto vidite?
Mali uvijek ruše cijenu. Dokaz je tome da se na duži rok sa malim prometom može srušiti svaka dionica, ukoliko ima puno malih ulagača koji svkodnevno u strahu od većeg gubitka spremno prodaju i time sami sebi kopaju grob. Veliki ne prodaju nego čekaju da cijena dosegne dno, a onda dvostruko zarađuju. Kupuju jeftino, a samim time smanjuju i gubitak već prije skuplje kupljenih dionica. Ubrzo pređu prag prosječne kupnje i onda nezaustavljivo gomilaju dobit. Dođu opet drugi “mali nestrpljivi” i opet skupo kupuju i time velikima potpomažu da se cijena digne. I tako bogati postaju sve bogatiji, a siromašni sve siromašniji !
U koju kategoriju se svrstavamo MI koji pišemo na ovom forumu – pitanje je sad ?[smiley1]
Ova dionica izrazito je podcjenjena, i to samo zbog psihološkog faktora. Iz nepoznatog razloga (glavni razlog im je valjda to što firma ima prijavljenog samo jednog zaposlenog – ostali su, by the way, prijavljeni u tvrtkama kćerima) večina investitora želi prodavati i rijetko tko kupiti. Drugačije se nemože objasniti podatak o 0,6 BV-a i dobit od 8 mil. kn na polugodištu, perspektivna industrija… Nemojte se niti truditi.
Proucite malo bolje izvjesce… Strukturu imovine, prihode, broj zaposlenih. Sto vidite?
broj zaposlenih 1
prihodi 311
pozitivne tecajne razlike 1326
kamate i ostali financijski prihodi 17859
dakle jedan zaposleni a prihodi i rashodi su najvecom vecinom objasnjeni pod “ostalo”.
hvala lijepa kolega
Mali uvijek ruše cijenu. Dokaz je tome da se na duži rok sa malim prometom može srušiti svaka dionica, ukoliko ima puno malih ulagača koji svkodnevno u strahu od većeg gubitka spremno prodaju i time sami sebi kopaju grob. Veliki ne prodaju nego čekaju da cijena dosegne dno, a onda dvostruko zarađuju. Kupuju jeftino, a samim time smanjuju i gubitak već prije skuplje kupljenih dionica. Ubrzo pređu prag prosječne kupnje i onda nezaustavljivo gomilaju dobit. Dođu opet drugi “mali nestrpljivi” i opet skupo kupuju i time velikima potpomažu da se cijena digne. I tako bogati postaju sve bogatiji, a siromašni sve siromašniji ! U koju kategoriju se svrstavamo MI koji pišemo na ovom forumu – pitanje je sad ?[smiley1]
Zašto se te “velike” uvijek smatra pametnima?![smiley9]Pa tko su u Hrvatskoj fond menađeri i koliko imaju iskustva na tržištu kapitala domaćem i međunarodnom?