RiB budd, ceka te plavi na bidu[smiley2]
Ja svoje prodao na +150 srećom prije dosta vremena. Sad samo komentiram letargiju
cayman006: ”
bez obzira na trenutne cijene, uvijek dionicu treba gledati dugoročno.
ako smatramo da vrijedi 200 kuna, za to ima dobar razlog, a sadašnja
cijena samo je odraz stanja da kupci to očito još ne primjećuju. zato
treba biti polako, znam da vam je teško kad ste uzimali po 150 i više,
no ja sam uzimao ispod 120 i ipak mi je malo lakše nego ostalima. Zato
jedan savjet: vidite da se isplati gledati dugoročno, ako ništa drugo,
barem nikad nisi u crvenom nego u malo manje zelenom. Polako..Ovo sve
je samo trenutna faza tržišta pred HT.”
Bez uvrede, ali nisli li već pomalo dosadan sa tim dugoročno?
Na Ingri tupiš od 13 000 da ne valja , da ne znamo, a gotovo sve tvoje
dionice su se pokazale kao promašaji.
Iako su neke privremeno potegnuli, ali otrježnjenje je došlo vrlo brzo.
Plavi, ti odjednom znaš koje ja dionice imam? misliš samo zato što pišem o njima da je to sve? pa o nekima nikad nisam ni slova napisao, a u srbiji sam već u par mjeseci dobio kao ti u ingri, dakle pametnije ti je da šutiš. nismo svi pod kreditima kao ti…neki si mogu priuštiti da kupe i čekaju par godina. ja od ovog ne živim, za razliku od tebe koji bi i ženu i dijete prodao za lovu. ja živim od solidnog posla kojim se bavim, a ovo mi je hobi. što nisam pogodio? llrb i eig? pa što? vidi što si pisao na janafu . da te netko poslušao na 7900 sad bi fino knjižio solidan minus. Držiš se te ingre kao pijan plota, neka ti je sa srećom, ali budeš ti i to jednom prodao, pa ćemo vidjeti – možda popušiš lovu u idućoj investiciji, a tada se sjeti s koliko si zluradosti pisao ovdje i provocirao ove jadne ljude. Eto, vidite kakav je taj plavi. Došao je ovamo pisati protiv EIG-a samo da meni napakosti, ali meni ne može napakostiti nego vama trlja sol na rane. Neka, barem se vidi tko je kakav.
Smirite malo strasti dečki. Niti Plavome nije lako. ULPL i TOZ tonu, a INGR već mjesecima stoji ukopana na mjestu. Ovo su vremena u kojima svi gubimo. Nije lijepo rugati se nekome zato što mu dionica pada kada padaju i sve ostale. To je nešto što ne ovisi o našim sposobnostima procjene i kvaliiteti dionice nego o općem stanju tržišta. Znam da smo svi nervozni, ali pokažimo malo mudrosti i zadržimo hladne glave.
Pozdrav
dečaci , bolje je energiju trošiti na prikupljanje informacija i analize dionica. Većina dionica je puna potencijala, a sve ovo je samo privremeno. Elka će uskoro gore kao i puno dionica. Prvi dan trgovanja s HT na burzi će krenuti kaos i vrtiće se stotine milja kuna i više se neće znati tko šta kupuje , a tko prodaje. Naravno sve će krenuti prema gore.
Zato ajmo u konstruktivnu raspravu i dijeljenje korisnih informacija. Borut se ovdje lijepo ukrcao, a ono što je sigurno je to da neće izgubiti. živjeli.
plavi: ” cayman006: ” bez obzira na trenutne cijene, uvijek dionicu treba gledati dugoročno. ako smatramo da vrijedi 200 kuna, za to ima dobar razlog, a sadašnja cijena samo je odraz stanja da kupci to očito još ne primjećuju. zato treba biti polako, znam da vam je teško kad ste uzimali po 150 i više, no ja sam uzimao ispod 120 i ipak mi je malo lakše nego ostalima. Zato jedan savjet: vidite da se isplati gledati dugoročno, ako ništa drugo, barem nikad nisi u crvenom nego u malo manje zelenom. Polako..Ovo sve je samo trenutna faza tržišta pred HT.” Bez uvrede, ali nisli li već pomalo dosadan sa tim dugoročno? Na Ingri tupiš od 13 000 da ne valja , da ne znamo, a gotovo sve tvoje dionice su se pokazale kao promašaji. Iako su neke privremeno potegnuli, ali otrježnjenje je došlo vrlo brzo. ” Plavi, ti odjednom znaš koje ja dionice imam? misliš samo zato što pišem o njima da je to sve? pa o nekima nikad nisam ni slova napisao, a u srbiji sam već u par mjeseci dobio kao ti u ingri, dakle pametnije ti je da šutiš. nismo svi pod kreditima kao ti…neki si mogu priuštiti da kupe i čekaju par godina. ja od ovog ne živim, za razliku od tebe koji bi i ženu i dijete prodao za lovu. ja živim od solidnog posla kojim se bavim, a ovo mi je hobi. što nisam pogodio? llrb i eig? pa što? vidi što si pisao na janafu . da te netko poslušao na 7900 sad bi fino knjižio solidan minus. Držiš se te ingre kao pijan plota, neka ti je sa srećom, ali budeš ti i to jednom prodao, pa ćemo vidjeti – možda popušiš lovu u idućoj investiciji, a tada se sjeti s koliko si zluradosti pisao ovdje i provocirao ove jadne ljude. Eto, vidite kakav je taj plavi. Došao je ovamo pisati protiv EIG-a samo da meni napakosti, ali meni ne može napakostiti nego vama trlja sol na rane. Neka, barem se vidi tko je kakav.
Preosobno shvačaš sve Cayman.
Samo sam te htio upozoriti da soliš pamet na Ingri, na kojoj si solio pamet još tamo dok je bila 13 000 , a sve tvoje dionice su u k…
Što se tiće mojih kredita , ne brini, ja ih danas mogu otplatiti samo tak, to je najmanji problem, a da se ne osjeti previše na ukupnoj imovini s kojoj raspolažem na dionicama, ali kao što rekoh čemu, pa to je samo 10 % godišnje kta..
Nemoj me vrijeđati sa ženom i djetetom, ja tebe nisam , pa nemoj niti ti mene.Što se tiće plače , moja je veća od tvoje , ali to uopće nije bitno.
Što se tiće Ingre, ti dobro znaš da to nije jedina moja investicija od kad pišem na forumu, poprilično sve odreda su dobro odradile , i ti to vrlo dobro znaš, prema tome nemoj zezati.
Znaš da sam kupovao KOEI na 380, PBZ na 750, ZABU na 6700, PLVA od 400, VART od 140, JANAF u par navrata kratkoročnih 20 %, , HDEL na 750, VDKT na 2 i nešo itd itd. Sve je u arhivi i dostupno.Ajde jedino sam sa ADPL malo zeznuo, ali kako sam mogao znati da će u zadnji izvještaj ubaciti povečane troškove za početak proizvodnej za REnault , kao i promjenu računovodstvenih standarda, sve to utjecalo je na katastrofalno loše izvješće i zato je cijena pala, ali i to će prema gore, samo je pitanje vremena.
[smiley2]
Smirite malo strasti dečki. Niti Plavome nije lako. ULPL i TOZ tonu, a INGR već mjesecima stoji ukopana na mjestu. Ovo su vremena u kojima svi gubimo. Nije lijepo rugati se nekome zato što mu dionica pada kada padaju i sve ostale. To je nešto što ne ovisi o našim sposobnostima procjene i kvaliiteti dionice nego o općem stanju tržišta. Znam da smo svi nervozni, ali pokažimo malo mudrosti i zadržimo hladne glave.
Pozdrav
Dobro da ti znaš moje dioince, nažalost je tvoje ne znam, ja sam transparentan za razliku od nekih.
ULPL mi ne tone, još je cijena daleko od one na kojoj sam ja ulazio, a znaš što , još ću dokapitalizirat po 400 kuna, a možeš i ti, ako na vrijeme kupiš.
Toz ne tone , ono što je prošlo zadnjih dana po bidu, dobrim djelom je prošlo meni, a da netko danaas lupi po prvom asku ja sam u velikom plusu. Ali to niti nije toliko bitno , ovo nisam uzimao na tjedan dva.
Inaće 8. mjesec sam završio u plusu.
kak se kaze ono? ganjaj kupnju dok je ima[smiley2]
Ovo postaje sumnjivo. Idemo se dogovoriti da mi prodaš po 120 (danima ćemo ju lagano rušit), pa da se poplaše ljudi. Oćemo na kraju na 1 kunu?
nenene ti meni prodaj po 120..[smiley2]
nenene ti meni prodaj po 120..[smiley2]
Ja ti ne bum prodal, jer bi bil malo u minusu, ali imaš na zse (nije baš kolko hoćeš, ali ima).
Nem ami druge logike. Ili prodaja s minusom ili nekakvi dogovori. Mala vjerovatnost prodaje nekoga tko je držao od doba Marije Terezije.