Nama ni ne treba rat. Dovoljan je jedan IPO i burza ode u PM
Gdje ode u Private Message? [smiley1] Ma vratit će se naša burzi , a s njom i EIG , nemaj brige kolega. Da je ovo jedina dionica koja pada , onda bi bilo razloga za brigu. Ovako samo možemo očekivati još jači rast kada se nakon IPO-a otrijezne glavice , pa malo vide da je situacija u ovoj Firmi drastično bolja nego prije godinu dana, a cijena je blizu tadašnje razine.
Moglo bi samo u par dana na malim prometima biti povrat na iznad 170 kn gdje i zaslužuje biti po svim sadašnjim pokazateljima.
To Vam je zato jer mene niste htjeli slušati kad sam govorio da je 150kn dobra cjena za oženiti EIG a ne za kupiti ili dokupiti. Onda su mi govorili da će mi biti žao kad ista dođe na 180 i više . E , sada kad je na 130kn pitam se ja šta imate sada za reči ???
Nema to nikakve veze posebno s EIG-om, pa cijela je burza u minusima već mjesec dana! DDJH je bio na 300, sad je na 210, SNBA bila preko 500 kn, sad je na 427, TNSA bila preko 9000 kn, a sad je ne 7200…O pušioni od INE ne treba ni pričati, bila je na 3400 sad je na 2660 (a tek će gadno roknuti kad krene masovna raprodaja radnika INE [smiley8] ) itd.
pa sve smo to predvidjeli prosli tjedan. Onaj tko je kupio po 150 moze slobodno prodavati od 90-100 kuna i poslije kupovati THT.
Ima velikih znalaca medju nama.
A ovi na kupnji ih samo lagano zahebavaju[smiley1]
Conan: ” To Vam je zato jer mene niste htjeli slušati kad sam govorio da je 150kn dobra cjena za oženiti EIG a ne za kupiti ili dokupiti. Onda su mi govorili da će mi biti žao kad ista dođe na 180 i više . E , sada kad je na 130kn pitam se ja šta imate sada za reči ??? ” Nema to nikakve veze posebno s EIG-om, pa cijela je burza u minusima već mjesec dana! DDJH je bio na 300, sad je na 210, SNBA bila preko 500 kn, sad je na 427, TNSA bila preko 9000 kn, a sad je ne 7200…O pušioni od INE ne treba ni pričati, bila je na 3400 sad je na 2660 (a tek će gadno roknuti kad krene masovna raprodaja radnika INE [smiley8] ) itd.
kolega….DDJH sigurno nije bio na 300 prije mjesec dana…..bio je na 300 (tocnije na 314 u određenom trenutku tog dana) u 5.mjesecu kada je FI izaslo….odmah nakon toga dosle su price o braniteljima i od onda ddjh nisko leti….najvise je od onda dosao do nekih 285kn…a eto trenutno na 210, past ce i nize…..
sto se tice EIG ne vidim neku svijetlu tocku na ovoj dionici, mozda nakon IPO T-HT-a…..
znaci mi bi sad morali boruta poderat [smiley2]? samo sto ga nema, skriva se..
dokupio EIG
Na 140 kn su prodavali oni koji su kopovali na 150. Sada na 130 prodaju oni koji su kupovali na 140. Onda će to uložiti u drugu dionicu na kojoj će za 10-tak dana izgubiti 10%. To su oni koji su tek nedavno otkrili dionice, a tržište će napustiti brže nego su na njega ušli. I to praznih đepova.
Zbog ovakovih se ne isplati dizati kupnju. Znam da većinu boli minus u portfelju i žele obraniti cijenu, ali da je danas kupnja ostala na 115 siguran sam da bi neki naivac naletio. Cijenu treba braniti i dizati u neka bolja vremena. Danas, prije IPO T-HT-a, za to nema šanse. Danas je vrijeme za dokup i to po što nižoj cijeni.
Pozdrav
Na 140 kn su prodavali oni koji su kopovali na 150. Sada na 130 prodaju oni koji su kupovali na 140. Onda će to uložiti u drugu dionicu na kojoj će za 10-tak dana izgubiti 10%. To su oni koji su tek nedavno otkrili dionice, a tržište će napustiti brže nego su na njega ušli. I to praznih đepova.
Zbog ovakovih se ne isplati dizati kupnju. Znam da većinu boli minus u portfelju i žele obraniti cijenu, ali da je danas kupnja ostala na 115 siguran sam da bi neki naivac naletio. Cijenu treba braniti i dizati u neka bolja vremena. Danas, prije IPO T-HT-a, za to nema šanse. Danas je vrijeme za dokup i to po što nižoj cijeni.
Pozdrav
heheh, a ja se cijelo vrijeme pitam , ma tko moze prodavati po 130.
cjena kao u travnju , eh kada se sjetim da sam ulazio an 128-130 , a izgleda da cu moci i jeftinije [smiley2]
bez obzira na trenutne cijene, uvijek dionicu treba gledati dugoročno. ako smatramo da vrijedi 200 kuna, za to ima dobar razlog, a sadašnja cijena samo je odraz stanja da kupci to očito još ne primjećuju. zato treba biti polako, znam da vam je teško kad ste uzimali po 150 i više, no ja sam uzimao ispod 120 i ipak mi je malo lakše nego ostalima. Zato jedan savjet: vidite da se isplati gledati dugoročno, ako ništa drugo, barem nikad nisi u crvenom nego u malo manje zelenom. Polako..Ovo sve je samo trenutna faza tržišta pred HT.
bez obzira na trenutne cijene, uvijek dionicu treba gledati dugoročno. ako smatramo da vrijedi 200 kuna, za to ima dobar razlog, a sadašnja cijena samo je odraz stanja da kupci to očito još ne primjećuju. zato treba biti polako, znam da vam je teško kad ste uzimali po 150 i više, no ja sam uzimao ispod 120 i ipak mi je malo lakše nego ostalima. Zato jedan savjet: vidite da se isplati gledati dugoročno, ako ništa drugo, barem nikad nisi u crvenom nego u malo manje zelenom. Polako..Ovo sve je samo trenutna faza tržišta pred HT.
Ja se s ovim apsolutno slažem. Promet je smiješan. E sad, svatko bi trebao znati što je najbolje za njega. Postoje razne zakonitosti o raspršenosti portfelja, e sad tko hoće grlom u jagode neka samo izvoli. Većina bi danas novac preko noći ili što bi se u narodu reklo kruha bez motike.
Bez uvrede, ali nisli li već pomalo dosadan sa tim dugoročno?
Na Ingri tupiš od 13 000 da ne valja , da ne znamo, a gotovo sve tvoje dionice su se pokazale kao promašaji.
Iako su neke privremeno potegnuli, ali otrježnjenje je došlo vrlo brzo.
dokupio EIG
Bravo majstore, evo tebi u slavu dokupit ću i ja nešto sutra, makar nisam planirao
borut70: ” dokupio EIG ” Bravo majstore, evo tebi u slavu dokupit ću i ja nešto sutra, makar nisam planirao
Super. Već sam pomislio da si ti jedan od onih iz mog prethodnog posta, odnosno jedan od onih koji prodaju dionicu s gubitkom da bi odmah uložili u drugu koja će im odmah donijeti novi gubitak (ATPL).
BTW
Koliko za sada gubiš na ATPL
Pozdrav