borg: ” Pojavljivanje jednog jačeg malog dioničara potpomognutog sa punomoći ostalih malih ulagača koje veže samo interesna sfera i elektronički medij kao ovaj forum bi bio presedan kod nas… Bila bi dobra opomena svim “nedodirljivim” upravama i velikim vlasnicima kako to u stvari može biti… A mi trenutno ne vidimo nikog ‘ko hoda po vodi, tko da nas vodi, osim…[smiley11]” ja predlazem saska.. ako izgleda imalo kao na slici, i ako je bahat imalo kao na forumu, ima da im svima utjera strah u kosti [smiley2] mislim, kad borut vec nece probati na ljepsi nacin :lol:[smiley2]
Najbolje da ide netko iz Zagreba, mogli bi neke izbore provest
pa ja sam mislio da ste vi svi iz ZG ovdje.. osim normalno zagoraca i medjimuraca, no ni njima nije daleko..
ja mislim da sam najdalje..
vorda, ja mislim da je 7 milja u 1Q od prodaje onih ekoloških elektrana coca-coli hungary i teva pharmaceuticals za pogon u mađarskoj. profit od prodaje adriatic-neta vidjet će se valjda u idućem izvješću (pretpostavljam).
EIGovi prihodi od elektrana bi se trebali knjiziti kao financijski prihodi a ne prihodi od prodaje. Jer EIG financira druge firme-kceri. Uvjeti pod kojima EIG financira svoje tvrtke-kceri u Madjarskoj kao i dinamika ulaganja su nam nepoznati ali j eza primjetiti da su poceli ubirati vrhnje tj. zaradu od njih. Kako su ti projekti zapocet u 2005 , ja cak mislim da je sve uplaceno sto se tice kapitalnih ulaganja a sada ostaje odrzavanje i ostali tekuci troskovi. Ovo sa prodajom Adriatic-neta je malo dublje pitanje. Zbog toga vrijedi otici na skupstinu
EIG nema nikakve veze s bivšim PIF-ovima proizašlim iz kuponske privatizacije.
Ima više veze s njima nego s bilo kojim drugim sektorom. Ako tražite peer group za EIG onda su to ZIFovi
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=8f6b5b50-8823-4d9e-ba67-3ec3c7583310#
Možda malo pomogne ovaj članak..
EIG: Dobit 8,22 milijuna kuna
22.8.2007 11:09:00 | Powered by http://www.banka.hr
EIG, holding tvrtka za savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem, ostvarila je u prvom polugodištu neto dobit od 8,22 milijuna kuna, dok je u isto vrijeme prošle godine poslovao s gubitkom od 7,52 milijuna kuna, podaci su iz konsolidiranog poslovnog izvješća EIG-a objavljenog na Zagrebačkoj burzi. Prema podacima iz izvješća, ukupni prihodi EIG-a u prvom polugodištu iznosili su 23,68 milijuna kuna, što je za 150,11 posto više od 9,47 milijuna kuna, koliko su iznosili u istom prošlogodišnjem razdoblju.
Prihodi se u najvećoj mjeri odnose na financijske prihode i to prihode od kamata i vrijednosnog usklađivanja financijske imovine, a društva Grupe nisu ostvarila prihode od prodaje, napominje se u komentaru Uprave.
Prema podacima iz izvješća, financijski prihod EIG-a u prvom su polugodištu iznosili 23,45 milijuna kuna, od čega se 20,49 milijuna kuna odnosi na kamatne i ostale financijske prihode.
Da li se ovo čeka da bi skočila ova dionica:
EIG prijavio impresivnu dobit, porast od 150 posto
fascinantni su mi ti novinari.. mogli bi komotno prepisivati clanke s foruma, sto vjerojatno i rade..
no, eto.. vec raste[smiley2]
Ljudi prigovaraju da je poslovanje EIG-a nejasno, ali je u principu vrlo kontinuirano i logično. U 2005 dobit, u 2006. gobitak zbog ulaganja, u 2007. ponovo dobit ali veća jer je ulaganje završilo. Čak i po kvartalima vrlo logično i kontinuirano. Jedino je upitno što će za poslovanje EIG-a značiti prodaja Adriatic Neta i što će EIG napravit sa tih 25 miliona koje će dobiti od prodaje. 3,5 milja je uloženo u dionice Transadrije….
Da li se ovo čeka da bi skočila ova dionica: EIG prijavio impresivnu dobit, porast od 150 posto Vaš link
Pa evo, konačno da je netko u novinama prokomentirao rezultat prvog polugodišta EIG-a.
Ovdje piše (da ponovimo): “IMPRESIVNA DOBIT”
a ne kao što su mnogi forumaši tvrdili: nikakva dobit, dobit kao kod nekih obrta itd.
Na temelju tih komentara cijena je pala sa 150 na 140 kn.
E sad bi na temelju novinskih naslova morala porasti natrag na 150 kn i onda bar još na 160 kn.
Makar nije istina da je dobit porasla 150%, tolko su porasli prihodi. Dobit je prešla iz negative u pozitivu, to se nemože izraziti postotkom.