EIG (EIG d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska EIG (EIG d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

borg: ” Pojavljivanje jednog jačeg malog dioničara potpomognutog sa punomoći ostalih malih ulagača koje veže samo interesna sfera i elektronički medij kao ovaj forum bi bio presedan kod nas… Bila bi dobra opomena svim “nedodirljivim” upravama i velikim vlasnicima kako to u stvari može biti… A mi trenutno ne vidimo nikog ‘ko hoda po vodi, tko da nas vodi, osim…[smiley11]” ja predlazem saska.. ako izgleda imalo kao na slici, i ako je bahat imalo kao na forumu, ima da im svima utjera strah u kosti [smiley2] mislim, kad borut vec nece probati na ljepsi nacin :lol:[smiley2]

Najbolje da ide netko iz Zagreba, mogli bi neke izbore provest

pa ja sam mislio da ste vi svi iz ZG ovdje.. osim normalno zagoraca i medjimuraca, no ni njima nije daleko..

ja mislim da sam najdalje..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

vorda, ja mislim da je 7 milja u 1Q od prodaje onih ekoloških elektrana coca-coli hungary i teva pharmaceuticals za pogon u mađarskoj. profit od prodaje adriatic-neta vidjet će se valjda u idućem izvješću (pretpostavljam).

EIGovi prihodi od elektrana bi se trebali knjiziti kao financijski prihodi a ne prihodi od prodaje. Jer EIG financira druge firme-kceri. Uvjeti pod kojima EIG financira svoje tvrtke-kceri u Madjarskoj kao i dinamika ulaganja su nam nepoznati ali j eza primjetiti da su poceli ubirati vrhnje tj. zaradu od njih. Kako su ti projekti zapocet u 2005 , ja cak mislim da je sve uplaceno sto se tice kapitalnih ulaganja a sada ostaje odrzavanje i ostali tekuci troskovi. Ovo sa prodajom Adriatic-neta je malo dublje pitanje. Zbog toga vrijedi otici na skupstinu

Wall Street i banke protiv ljudi. Drzave i vlade izmedju.

EIG nema nikakve veze s bivšim PIF-ovima proizašlim iz kuponske privatizacije.

Ima više veze s njima nego s bilo kojim drugim sektorom. Ako tražite peer group za EIG onda su to ZIFovi

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=8f6b5b50-8823-4d9e-ba67-3ec3c7583310#
Možda malo pomogne ovaj članak..

EIG: Dobit 8,22 milijuna kuna

22.8.2007 11:09:00 | Powered by http://www.banka.hr
EIG, holding tvrtka za savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem, ostvarila je u prvom polugodištu neto dobit od 8,22 milijuna kuna, dok je u isto vrijeme prošle godine poslovao s gubitkom od 7,52 milijuna kuna, podaci su iz konsolidiranog poslovnog izvješća EIG-a objavljenog na Zagrebačkoj burzi. Prema podacima iz izvješća, ukupni prihodi EIG-a u prvom polugodištu iznosili su 23,68 milijuna kuna, što je za 150,11 posto više od 9,47 milijuna kuna, koliko su iznosili u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Prihodi se u najvećoj mjeri odnose na financijske prihode i to prihode od kamata i vrijednosnog usklađivanja financijske imovine, a društva Grupe nisu ostvarila prihode od prodaje, napominje se u komentaru Uprave.

Prema podacima iz izvješća, financijski prihod EIG-a u prvom su polugodištu iznosili 23,45 milijuna kuna, od čega se 20,49 milijuna kuna odnosi na kamatne i ostale financijske prihode.

Da li se ovo čeka da bi skočila ova dionica:

EIG prijavio impresivnu dobit, porast od 150 posto

Vaš link

fascinantni su mi ti novinari.. mogli bi komotno prepisivati clanke s foruma, sto vjerojatno i rade..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

no, eto.. vec raste[smiley2]

Ljudi prigovaraju da je poslovanje EIG-a nejasno, ali je u principu vrlo kontinuirano i logično. U 2005 dobit, u 2006. gobitak zbog ulaganja, u 2007. ponovo dobit ali veća jer je ulaganje završilo. Čak i po kvartalima vrlo logično i kontinuirano. Jedino je upitno što će za poslovanje EIG-a značiti prodaja Adriatic Neta i što će EIG napravit sa tih 25 miliona koje će dobiti od prodaje. 3,5 milja je uloženo u dionice Transadrije….

Da li se ovo čeka da bi skočila ova dionica: EIG prijavio impresivnu dobit, porast od 150 posto Vaš link

Pa evo, konačno da je netko u novinama prokomentirao rezultat prvog polugodišta EIG-a.

Ovdje piše (da ponovimo): “IMPRESIVNA DOBIT
a ne kao što su mnogi forumaši tvrdili: nikakva dobit, dobit kao kod nekih obrta itd.
Na temelju tih komentara cijena je pala sa 150 na 140 kn.

E sad bi na temelju novinskih naslova morala porasti natrag na 150 kn i onda bar još na 160 kn.

Makar nije istina da je dobit porasla 150%, tolko su porasli prihodi. Dobit je prešla iz negative u pozitivu, to se nemože izraziti postotkom.

Svi se miču s prodaje.

Dok sam ja tvrdio da je dobit odlična onda su svi prodavali, a sad kad je netko na bussines.hr napisao da je dobit impresivna evo više nitko neće prodavat.

bolje da su slušali mene odma, ne bi bezveze prodavali ispod 150 kn i popušili pare.

New Report

Close