EIG (EIG d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska EIG (EIG d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

borute nedaj se to ovih, njima nikada neće biti dobro…

kako bude krenulo tako će te i nagovoriti da njima još prodaš za niže neg kaj si mislil [smiley4]

nema mi druge nego se zae..ti

Jel ima ko stanje u prvih 10? Baš me zanima dal netko od njih prodaje.

naravno da ne prodaju [smiley2] nema promjena.

Ovo mogu prodavati jedino špekulanti koji nemaju dovoljno love za HT a smatraju da im se više isplati prodati ovo s gubitkom nego propustiti eventualno veću zaradu na HT-u.

PROKLETA JE AMERIKA I ZLATO ŠTO SJA !!!!

topalov5: ” Jel ima ko stanje u prvih 10? Baš me zanima dal netko od njih prodaje. ” naravno da ne prodaju [smiley2] nema promjena. Ovo mogu prodavati jedino špekulanti koji nemaju dovoljno love za HT a smatraju da im se više isplati prodati ovo s gubitkom nego propustiti eventualno veću zaradu na HT-u.

to mi je bitno iz razloga da potvrdim svoju tezu kako je polugodišnje izvješće vrlo dobro i da je pad cijene sa 150 na 140 nakon izvješća rezultat neznanja i nerealnih očekivanja. U biti je cijena trebala porasti jer je drugi kvartal konačno postao pozitivan što je odlična vijest.

Već duže vrijeme nitko ne prodaje iz Top 10, čak je i PBZ odlučila ostaviti si 4500 komada bar zasada.

zar niste primjetili da je loše krenulo onog trena kad ste počeli luđački pisati o ovoj dionici i kad ste počeli komentirati svaku transakciju. probajte ne pisati o ovoj temi mjesec dana i uvjeren sam da smo na najmanje 150 kuna, ako ne i 160. previše ste iscrpili temu nepotrebnim, a nema niti jednog posta o samoj firmi eig. umjesto da to potražite, vi analizirate jel borut maknuo ili nije svoj nalog. imate net pa čačkajte i nađite neku novu vijest…

to mi je bitno iz razloga da potvrdim svoju tezu kako je polugodišnje izvješće vrlo dobro i da je pad cijene sa 150 na 140 nakon izvješća rezultat neznanja i nerealnih očekivanja. U biti je cijena trebala porasti jer je drugi kvartal konačno postao pozitivan što je odlična vijest.

Ja svoje ne prodajem, ali ipak moram priznati da mi tu puno toga nije jasno. Ako je tebi jasno onda bi molio da mi odgovoriš na dva pitanja:

1. Od kuda odjednom dobit u 1Q od 7M kn nakon niza kvartala s ostvarenim gubitkom?
2. Gdje je profit od prodaje Adriatic net-a u 2Q?

Moji jedini izvori informacija su objavljena izvješća i komentari na forumu, ali iz svega toga ja mogu doći samo do slijedećih zaključaka:

Ad 1.

U 1Q napavljeno je nekakvo famozno jednokratno usklađenje vrijednosti financijske imovine i na temelju toga prikazana dobit od cca 7M kn.

Ad 2.

Profit od prodaje Adriatic net-a pojeli su gubici ostvareni u drugim djelatnostima.

Ako je ovo točno, a molio bi da me netko argumentirano demantira ako zna da nije , onda se bojim izvješća za 3Q.

Pozdrav

vorda, ja mislim da je 7 milja u 1Q od prodaje onih ekoloških elektrana coca-coli hungary i teva pharmaceuticals za pogon u mađarskoj. profit od prodaje adriatic-neta vidjet će se valjda u idućem izvješću (pretpostavljam).

Hm, da su oni nesto prodali, ne bi li morali knjizit neke prihode od prodaje? Sve je 0…

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Ovo je vijest objavljena 23.05.o.g.:

EIG d.d. (bivša Elka) je jučer prodao 100-postotni udio tvrtki Adriatic Net d.o.o., bivšem vlasniku Iskona, stoji u priopćenju tvrtke objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Nema šanse da se ovo knjiži u 3Q.

Pozdrav

jel znate vi ljudi di je gajeva? ja da sam u Hr otisao bih sigurno bar vidjeti materijale za skupstinu i popricati s majom..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

u obavijesti piše da je riječ o transakciji od 25. mil. kuna, a taj iznos nije vidljiv u FI, zanima što bi onda značilo ono smanjenje dug. fin. im. od cca. 20. mil. i povečanje ostalih potraživanja za 50 mil. kn? ako ste tolki stručnjaci onda mi odgovorite na ova pitanja[smiley8]hvala

New Report

Close