Neće baš biti isto, EIG će se do trenutka rasta (3Q izvješće -Adriatic net) vrtiti između 140-150 kn, a kroz to vrijeme INA će vjerojatno otići na 2500 kn, a možda i još niže [smiley8]
Misliš reći bio bih sretan da je INA 0 kuna?
Naravno da ne bih volio takav pad INE jer bi to značilo krah hrvatske burze, ali volio bih da INA dođe na razine gdje bi njena kupnja bila povoljna prilika. Na ovim razinama, uz ovakav drastičan pad dobiti, za mene to nije. Da nema fondova koji grčevito brane cijenu od jačeg pada, INA bi već bila na 2000 kn.
Kad će taj EIG na čuvenih 160,00 kn?
Kad KORF dođe na 270 a SLPF na 125
Mogao bi EIG nakon izvještaja 3. kvartala osjetno preko 160 kn, kolko god vi bili sumnjičavi. Evo kratka analiza o rezultatima poslovanja (dobit ili gubitak) po kvartalima od 2005. do danas.
2005. 2006. 2007.
1Q 2.489 -4.007 7.436
2Q -1.398 -3.516 788
3Q 4.370 3.226
4Q -4.796 -5.682
UKUPNO 665 -9.979 8.224
Mislim da je primjetno da je 2. kvartal 2005. i 2006. bio osjetno negativan. Zato je opravdanost negativnog odgovora investitora na 788 tis. kn dobiti 2. kvartala 2007. poprilično dvojbena. Očito je da trend postaje izrazito pozitivan (probajte samo nacrtati graf). Ako gledamo rezultate u 3. kvartalu vidimo da je i u 2005. i 2006. ostvarivana dobit i to osjetna. Sami procjenite kakav bi nastavak trenda mogao biti u 2007. godini. Osim toga, treba napomenuti da je u 2005. a pogotovo u 2006. poslovanje bilo opterećeno troškovima ulaganja (izgradnje tvornica itd.)
Na temelju ovakvih i sličnih analiza koje su u slučaju EIG-a poprilično optimistične, temeljim svoja očekivanja da će cijena nakon rezultata 3Q ići značajno gore.
Neće baš biti isto, EIG će se do trenutka rasta (3Q izvješće -Adriatic net) vrtiti između 140-150 kn, a kroz to vrijeme INA će vjerojatno otići na 2500 kn, a možda i još niže [smiley8]
Možeš li ovo malo pojasniti? Kakve veze imaju Adriatic net i 3Q?
Pozdrav
avax10: ” Neće baš biti isto, EIG će se do trenutka rasta (3Q izvješće -Adriatic net) vrtiti između 140-150 kn, a kroz to vrijeme INA će vjerojatno otići na 2500 kn, a možda i još niže [smiley8] ” Možeš li ovo malo pojasniti? Kakve veze imaju Adriatic net i 3Q? Pozdrav
Da, to i mene zanima
Mišljenja sam da će EIG ostati zacementiran na ovim razinama, ići će gore minimalno. To je strogo kontrolirana dionica, a bit će tako sve dok ne postanu transparentniji i prisutniji u medijima, do tad će levitirati i sve nas izluđivati…
pozdrav i sretno svim EIG-ašima
Mišljenja sam da će EIG ostati zacementiran na ovim razinama, ići će gore minimalno. To je strogo kontrolirana dionica, a bit će tako sve dok ne postanu transparentniji i prisutniji u medijima, do tad će levitirati i sve nas izluđivati… pozdrav i sretno svim EIG-ašima
Zašto bi bila kontrolirana dionica, jednostavno nema potražnje. Ko nam brani da pokupujemo sve ispod 150? Kolko ja vidim nitko.
Evo, stavio ja na kupnju 300 kom po 140kn. Kad mi sjednu neki novci kupujem sve do 160 kunića.
Svaka čast kolega, ja sam neko vrijeme razmišljao da prodam 700 komada kad je krenula panika, al sad baš neću. Drago mi je da ima još onih koji vjeruju u EIG.