inace, ponukan ovim kometaricima ja dokupio danas jos malo.. evo ceka se i konsolidirano[smiley1], kaze sasko
Ni moji susjedi neznaju čim se ja bavim a zarađujem više od njih.
Ja znam čime se oni bave, sade kukuruz. Međutim bez obzira što javnost zna čime se oni bave ne zarađuju puno.[smiley1]
legendo
eto svima pa nek’ vide tko je u pravu, topalove peti… crveno označeno, da bolje vidiš…
je li sad jasno o čem govorim?
da je tvoja firma, ne bi se zabrinuo što se još nisi vratio na poziciju od 31.12.2004.?
ja bih…
[smiley15]
Istina je da ljudi nisu previše zainteresirani za EIG, unatoč činjenici da se sada može kupiti uz veliki diskont (u odnosu na FI). Ja sam samo reagirao na izjavu da je ROE EIG-a loš, što nije istina.
Izračunao sam naprimjer i to da je prinos EIG-a 3,4% polugodišnje, dok je HDEL-a 0,9%. U banci je prinos oročenih para oko 2,5% polugodišnje. Prema večini fundamenta EIG je jedna od najpodcjenjenijih dionica.
E sad, da li će i naj koj način bi EIG mogao postati popularan, to ne znam. Kupovali su ljudi i po 165 kn, a od tada su stizale samo dobre vijesti o poslovanju firme. A cijena pala 20 kn [smiley9].
Da, ali možda između redova kuruze sade maricu i tebi i javnosti mažu oči a na djevič. otočju računčić…
Ali, nemojmo Elku, pardon EIG mješati s tim…
Možda se ljudi zabune, pa sad kad počne Champions league i budu gledali Man U i vide na prsima junačkim AIG, zabune se pa opale po kupnji po EIG.
I blagozni ga onda nama.
pa sad ce biti jos i vise para kako ljudi prodaju magmu, ingru, luke, i ostale ludjake sto su rasli 50-100% u zadnjih tjedan dana.. a kad krene ovo isto tako lako zavrsimo na 300..
ono sto je bitno meni jest da gore ne moze (tj. dolje), a gore moze lako..[smiley2]
Da, ali možda između redova kuruze sade maricu i tebi i javnosti mažu oči a na djevič. otočju računčić…
Ali, nemojmo Elku, pardon EIG mješati s tim…
Možda se ljudi zabune, pa sad kad počne Champions league i budu gledali Man U i vide na prsima junačkim AIG, zabune se pa opale po kupnji po EIG.
I blagozni ga onda nama.
e kolega u sda je jos uvijek elka-r-a
.. a kad krene ovo isto tako lako zavrsimo na 300.. smiley2]
Riječi ti se pozlatile.
eto svima pa nek’ vide tko je u pravu, topalove peti… crveno označeno, da bolje vidiš… je li sad jasno o čem govorim? da je tvoja firma, ne bi se zabrinuo što se još nisi vratio na poziciju od 31.12.2004.? ja bih… [smiley15]
zašto zatrpavate temu s stvarima koje su već 100 puta pročešljane, svi već znaju da tek od 2007 rade s dobiti iz poznatih razloga razdvajanja Eiga i Elke d.o.o., u tome i je poanta, nakon što vidimo i konsolidirano vjerojatno će svima biti jasnije da su za ovu tvrtku dobra vremena tek pred nama, te da ima jako puno mjesta za rast…
EIG je bio iznad današnje cijene (145 kn) čak i prije rezultata za prvi kvartal – dakle dok je na snazi bio rezultat o 7 milja gubitka u 2006. A danas nakon 7,6 milja dobiti u pola godine cijena niža… To je neobično, svako mora priznat, kolko god mu se EIG ne sviđa. Gubitak je gubitak, a dobit je dobit. Bili su oni tajnoviti i prije rezultata za 1. kvartal pa su ljudi kupovali.
kupovali su i po 165 a kupovali bi i vise da ih se pustilo.. no nije bitno.. ne znam za konsolidirano za 1H, ali EIG ima potrazivanja od 45 miliona kuna.. kad to sjedne na racun bit ce belaja..