EIG (EIG d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska EIG (EIG d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

danas je netko u jednom trenutku iskipao 1.000 komada, no kupnja je vrlo brzo dosla. ocito da ova dionica nece ispod 140. izgleda da cemo taboriti u rasponu 140-150 do slijedeceg izvjesca. ili mozda samo do objave konsolidiranog, ako ga objave.

meni je rekla gospodđa iz Eiga da će ga objaviti do 15.08 sigurno, znači danas ili pon/uto

I da li netko ima informaciju kakvo će biti to izvješće…..

ma pusti takve informacije, daj da mi to vidimo na ZSE

I da li netko ima informaciju kakvo će biti to izvješće…..

fenomenalno…
dajte se ljudi više otrijeznite i čitajte statistička sa ZSE:
– potraživanja od kupaca i obveze prema dobavljačima su gotovo zanemariva, kao da ih nema
– prihodi od prodaje (čitaj registrirane djelatnosti) NEMA
– navodno neka postrojenja za proizvodnju toplinske i el. energije u Mađarskoj (novosti; ZSE); kad su išta drugo objavili o tome osim inicijalnog ulaganja, još tamo 2005.
– dioničari: koliki vam je ROE?
– ja li ikad itko probao nazvati u sjedište; ja jesam – što god pitam odgovora nema; pa sam se pitao zašto nema; pa zato jer mi NEMAJU ŠTO NOVOG REĆI!

dajte ljudi… ne gubite vrijeme… 342 stranice ove teme o čemu? o čemu, molim vas?

SLAVE: ” I da li netko ima informaciju kakvo će biti to izvješće….. ” fenomenalno… dajte se ljudi više otrijeznite i čitajte statistička sa ZSE: – potraživanja od kupaca i obveze prema dobavljačima su gotovo zanemariva, kao da ih nema – prihodi od prodaje (čitaj registrirane djelatnosti) NEMA – navodno neka postrojenja za proizvodnju toplinske i el. energije u Mađarskoj (novosti; ZSE); kad su išta drugo objavili o tome osim inicijalnog ulaganja, još tamo 2005. – dioničari: koliki vam je ROE? – ja li ikad itko probao nazvati u sjedište; ja jesam – što god pitam odgovora nema; pa sam se pitao zašto nema; pa zato jer mi NEMAJU ŠTO NOVOG REĆI! dajte ljudi… ne gubite vrijeme… 342 stranice ove teme o čemu? o čemu, molim vas?

pa da ekipa čita izvješća onda bi možda bilo i više kupnje trenutno (ali promijeniti će se to), jer jedini problem je niski ROE (što je normalno jer su tek sa ovom godinom prešli u pozitivu), ali to se popravlja sa svakim izvješćem ( što znači da je veliki prostor za rast), a što se djelatnosti tiče svatko neka sam procijeni da li se njihova ulaganja čine pametna za budućnost tvrtke ( svi znaju je da je trenutno “zelena” energija užasno nepopularna i da će u budućnosti biti još gore)[smiley1]

– dioničari: koliki vam je ROE?

Kad se kolega zakačio baš za ROE, onda ćemo na osnovu ROE provest jednu usporedbu između EIG-a i HDEL-a. ROE je dakle odnos dobiti u tekućem razdoblju i vlasničke glavnice.

EIG

ROE = 2,93 %
BV = 170 kn
Trž. cijena = 145 kn

HDEL

ROE = 5,14 %
BV = 285 kn
Trž. cijena = 1508 kn

Dakle, ROE EIG-a čini 57% ROE HDEL-a (svaka čast, HDEL je jači). Tolko bi, ako gledamo samo ROE, trebala dionica EIG-a biti i podcjenjena u odnosu na HDEL. Ako se HDEL prodaje na 5,3 BV-a, onda bi se EIG trebao prodavati na 57% toga. Dakle, na 3 BV-a.

Evo, putem ROE došli smo do toga da se EIG treba prodavati na cijeni od 510 kn, a ne na 145 kako to neki čine. Živio ROE.

Topalove a je li taj EIG isto građevinar kad ih uspoređuješ?

Što pokreće cijelu Hrvatsku? Ma nafta brate mili.

Topalove a je li taj EIG isto građevinar kad ih uspoređuješ?

Nije, uspoređujem ROE jer je čovjek prigovarao za ROE EIG-a. A ROE je kod EIG-a odličan pogotovo ako se uzme u obzir da dionica nije ni blizu BV-a. Šta ne prigovara za ROE HDEL-a? Zato jer je to građevina?

A zašto bi građevina bila tako posebna djelatnost? Možda zato što se za par godina neće imati više što graditi pa neće biti posla za HDEL i ostale?

Totalno ne razumljiva firma ,nitko ništa ne zna o njoj osim onog što ima na njihovoj stranici i jedne zaposlene osobe

bolje neg da je bas svakom razumljiva ko djjh.. evo tamosnji investitori ne znaju tko ce raditi BOV[smiley2]..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Kolega,i ja bih volio da se ta projekcija ostvari,ali kako stvari stoje sa ovom dionicom,bojim se da ćemo se još načekati da dođe do toga…..što nam vrijedi papirnata vrijednost dionice kad je nitko ne želi kupiti….koliko vidim u zadnje vrijeme jedva da se njome trži.

Ni moji susjedi neznaju čim se ja bavim a zarađujem više od njih.
Ja znam čime se oni bave, sade kukuruz. Međutim bez obzira što javnost zna čime se oni bave ne zarađuju puno.[smiley1]

New Report

Close