…ali ništa nisi rekao o realnom stanju cijene dionice ELKE jer po svima vama ta cijena je već odavno trebala biti 170 i više – ALI NIJE zašto nije, sam objasnio kratko ali nije bilo dovoljno, te sam krenuo objašnjavati dugo [smiley4] mene recimo od sada nadalje uistinu interesira kako će se ponašati dalje RBA skrbnički, jer ako PBZ prodaje i dalje a kupuje samo HPB skrbnički uz mirovanje RBA – potvrđuje moja razmišljanja…
Siguran sam da bi cijena bila barem na 170 da nije bilo onog naloga na prodaji od 37xxx dionica. Koliko god je ovo neke razočaralo, očigledno je da je nekome stalo do toga da cijena ne raste, a možeti si misliti zbog čega. Ovo je za mene značajnije od svega onoga što je izneseno na prethodnih 50-tak stranica.
Prema stanju u TOP 10 izgleda da u zadnja dva dana RBA nije kupovao, ali mi ne možemo znati dali je kupovao preko drugih skrbničkih koji se ne vide u TOP 10. I Primorca je iznenadilo kada se prikazao u TOP 10 pa je idući dan (najvjerovatnije) podjelio dionice na dva ili više računa
Sve mi ovo izgleda kao da netko kupuje, ali nikako se ne želi pokazati jer je svjestan da bi to moglo podići cijenu.
Pozdrav
nije loše razmišljanje… samo onda ne postoji slućaj kada sve koincidencije ne bi mogli pripisati takvoj konspiraciji… i što god da se desi mi bi mogli protumačiti kako god to nama paše…
naravno, kako tko protumači tako se i ophodi i svatko na to ima pravo…
Siguran sam da bi cijena bila barem na 170 da nije bilo onog naloga na prodaji od 37xxx dionica. Koliko god je ovo neke razočaralo, očigledno je da je nekome stalo do toga da cijena ne raste, a možeti si misliti zbog čega.
Zato jer je u tom trenutku cijena otišla gore, a preslagivanje se nije završilo pa mislim da je onaj ko kupuje jednostavno štopao cijenu (vjerojatno s dionicama na RBA računu) da kasnije sve te dionice koje se još moraju iskrcati ne plaća po višoj cijeni.
… Siguran sam da bi cijena bila barem na 170 da nije bilo onog naloga na prodaji od 37xxx dionica. Koliko god je ovo neke razočaralo, očigledno je da je nekome stalo do toga da cijena ne raste, a možeti si misliti zbog čega.
Taj nalog koji se onda ukazao na prodaji točno je odgovarao zadnjem stanju koje je imao upisano PBZ skrbnički. Međutim, već navečer se na SDA pokazalo da PBZ skrbnički uopće nije taj dan imao više tu količinu nego nekoliko tisuća dionica manje! Jedini logičan zaključak koji po meni iz toga proizlazi je da je upravo onaj veliki kupac RBA skrbnički fingirao svojim nalogom da su to sve dionice PBZ skrbničkoga (jer ih on uopće nije više toliko imao) i da PBZ skrbnički tek sve to treba prodati, a da je zadnjih dana (zbog T+3) prodavao netko drugi i da veliki iskrcaji tek slijede. Ovo je bilo klasično štopanje cijene, za koje ne vidim nikakav drugi razlog osim da bi se pivremeno zaustavio rast cijene i prisilio PBZ skrbnički da se iskrca na razini 150-160. I uspjelo mu je.
Daj shvatite da nije bio jedan nalog na toj cijeni nego više njih, znači PBZ + bilo tko. Zašto bi morao biti jedan nalog, može ih biti milijune na istoj cijeni?
točno… i već tada sam ja to rekao i znao da će se desiti povratak na 150 te prodao…
no, ono što me mučilo je
1. tko je taj RBA skrbnički i
2. koji mu je cilj (nemojte misliti da ako je njemu cilj skupiti sve od ostatka po nižoj cijeni da mu je ujedno automatski cilj i prodati sve po skupljoj cijeni pa ćete i vi omastiti brke)
u svakom slućaju za mene još stand by barem dok PBZ ne proda…
Daj shvatite da nije bio jedan nalog na toj cijeni nego više njih, znači PBZ + bilo tko. Zašto bi morao biti jedan nalog, može ih biti milijune na istoj cijeni?
teško to možemo shvatiti kada je realniji prijašnji scenarij
bio je jedan nalog! ja vidio svojim ocima. i to ne na Mosticu…
Ne! Bio je to točno jedan nalog jer sam vidio kad je došao i na komad je odgovarao zadnjem stanju PBZ skrbničkog. Navečer se pokazalo da PBZ skrbn. uopće više nije imao tu količinu.
P.S. a kad se maknuo, odjednom je nestala sva ta količina
Ok, onda su mene lagali. Svejedno, takvi nalozi i služe da zavaraju što u konačnici uvijek uspijeva..
Mene ste se kao novom članu foruma svojevremeno da ne kažem …. kad sam rekao da me brine tko se skriva iz RBA skrbničkog i iskazao sumnju o kakvim bi se sve kombinacijama moglo raditi, a sad Elvar nakon svih sr… to važno konstatira:
točno… i već tada sam ja to rekao i znao da će se desiti povratak na 150 te prodao… no, ono što me mučilo je 1. tko je taj RBA skrbnički i 2. koji mu je cilj (nemojte misliti da ako je njemu cilj skupiti sve od ostatka po nižoj cijeni da mu je ujedno automatski cilj i prodati sve po skupljoj cijeni pa ćete i vi omastiti brke) u svakom slućaju za mene još stand by barem dok PBZ ne proda…
Svaka čast !!!! Dobro je rečeno na jednom drugom forumu da je ova tema “Top lista nadrealista”[smiley15]
mauricije: ” Daj shvatite da nije bio jedan nalog na toj cijeni nego više njih, znači PBZ + bilo tko. Zašto bi morao biti jedan nalog, može ih biti milijune na istoj cijeni? ” bio je jedan nalog! ja vidio svojim ocima. i to ne na Mosticu…
da i pojavio se točno u trenutku kad je cijena trebala preko 165. Odmah nakon toga zatvorila se veće količina na 160. Vjerovatno bi probilo 170 da se nije pojavio.