EIG (EIG d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska EIG (EIG d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ja mislim da sam ja ovdje za sada jedini govorio puno i kvalitetno… a ti i dalje tupi…

Ništa ja ne tupim Elvare, oprosti ako si se našao pogođen, jednostavno pokušavam demistificirati ovu mističnu dionicu. Nažalost, toliko ih je prodalo i kupilo da više se ne zna ni tko je kupac, ni tko prodavatelj. Zbunjuje, zar ne?

aha… ti pokušavaš demistificirati ovu dionicu komentirajući
“Naš elvar i dalje voli reći, a u stvari ne kazati puno, i zato je on idealan dioničar Elke, i kod nje se puno govori, a malo zna”

pritom očitu zbunjujuću neistinu o količini trgovanja ignorirati.. hm, teško će ti to uspjeti na taj način

nema mi druge nego se zae..ti

onako ugrubo iz top 10 je prodano cca 45-50 tisućica , a RBA skrbnički je kupio 41 tisućicu, po tome ispada da je ostali promet napravila “ekipa”, daytraderi, mali ulagači ili kako ih god nazvali….ako je tako onda i nije tako loše što je ekipa iz top 10 prodavala jer je otprilike isti udio kupio jedan kupac, a ekipica se priključila, netko je zaradio a netko izgubio u tim k/p igrama…

Novi sam član foruma, dionice ELKE posjedujem od početka godine i do sada, bolje rečeno jučer, nisam uopče dvoumio oko vrijednosti i perspektive ove dionice dok nisam vidio kako je završila situaciju u top10.
Zato ću postaviti jedno pitanje, i unaprijed se ispričati cijenjenim forumašima ako će se učiniti glupim, no:
Koje su šanse da se iza RBA skrbničkog (koji eto sada kupuje) skriva netko srodnih interesa prvom u top10 i da oni odluče naš cijenjeni d.d. preoblikovati u d.o.o. ?
Napomena: nisam pod utjecajem nikakvih opijata.

po stanju iz top10 se vidi:

PBZ skrbnički prodao 59000 komada
HPB fondovi ukupno 16275 + 6271 – 2 * 3376 (minimalna količina za top10 – uvjet da ipak nisu sve prodali) = 15794
Auctor (prije se skrivao iza RBA skrbnički) minimalno 16710 – 3376 = 13334
Zubak Pavo 2000
Centar Banka skrbnički 5000 – 3376 = 1624

UKUPNO = 91752
a računajući da je ekipa koja je prodavala a izašla iz top10 prodala sve = 105256…

od toga vidimo samo RBA skrbnički sa 41000 komad

plus što je bilo vidljivo da recimo je i Marijan uletio s 4000 komada pa izletio iz top10…

rocky: ” Netko je dobro napisao prije dan-dva da treba SDA ponovo vratiti onu shemu da ne vidiš koliko tko ima dionica jer jadni ljudi su se polomili računajući koliko tko ima. … ” Promjene postotka (%) u top 10 su odlična stvar jer se vidi da li netko od većih smanjuje ili povećava udio u nekoj dionici, a to može biti dobar indikator da se nešto (dobro ili loše) počinje zbivati s dionicom. U konkretnom slučaju ELKE/EIG vidimo da se (usprkos tome što imamo jednog jačeg kupca) danima smanjuje ukupna količina dionica u top 10, zatim vidimo da je prodaju nastavio PBZ skrbnički, ali i da su se rasprodaji ELKE još priključili HPB skrbnički i Pavo Zubak koji je prodao 20% udjela. Kad uzmemo u obzir i da su ELKU nedavno rasprodala 2 HPB fonda koja su bila u top 10, svaki normalan ulagač nužno se mora zapitati o čemu se tu radi i da li mi mali kupujemo jer gledamo poznate podatke i izvješća, a svi ovi koji izlaze iz top 10 znaju nešto više od onoga što piše, pa zato rasprodaju? Nadam se samo da izvješća nisu naštimavana i da uprava nije ništa muljala s rezultatima za 1Q da se na kraju ne bi dogodilo da u ELKI ostanemo samo mali ulagači koji će se zbunjeno gledati čekajući svijetlu budućnost.

Svi se mi pitamo o čemu se radi, ali mi se čini da na to pitanje još nitko nije odgovorio.
HPB fondovi mjesecima su skupljali dionice i kada su skupili njih cca 25.000 onda im se odjednom prosvjetlilo pa su shvatili da to ništa ne vrijedi i odlučili prodavati.(?????). Isto tako Primorac kupio 4000 kom i odmah sutradan ih prodao (???) valjda opet iz istog razloga, odnosno jer je shvatio da tu nešto nije u redu.
Meni ova teorija ne drži vodu. Ipak su to ozbiljni ulagači koji dobro paze gdje ulažu novac.

Pozdrav

a meni se ipak čini da je HPB u više navrata glumio trejderske fondove…

Fondovi ulažu dugoročno, pitanje: zašto onda trejdaju?

Što se HPB fondova tiće, sva tri njihova fonda mijenjaju prospekte i statute jer imaju namjeru okrenuti se i prema tržištima u razvoju. Nekako mi je logičnije objašnjenje njihovog izlaska iz EIG-a zbog rezanje pozicija i skupljanje love za buduća ulaganja. Možda se time može obrazložiti i stagnaciju HPB fondova koja traje već 2-3 tjedna. Iako ne bih isključio niti trejdanje, ali i u tom slučaju moraš dobro paziti gdje ulažeš lovu.

Pozdrav

Bez obzira na razne promjene među prvih deset, Elka mi se i dalje čini vrlo zanimljivom za ulaganje, što špekulativno što dugoročno.

Teško će Elka u d.o.o., pa čovječe ima preko 2.000 dioničara po zadnjem izvještaju.

ali i u tom slučaju moraš dobro paziti gdje ulažeš lovu

dvije konstatacije:
1. to što je jedini HPB kao fond uletio unutra (nebitno i što je izletio) je znak da je ELKA sigurna dionica jer fond mora paziti gdje ulaže lovu?
2. pazim i ja pa u neke uđem dugoroćnije u neke ne

Upravo si me prosvijetlio Elvare i hvala ti na tome, tvoje riječi duboko su djelovale na mene. Put ljubavi jedni je ispravni put, put istine je put kojeg svi trebamo pratiti. Još jednom hvala! Nego koja su predviđanja danas za Elku, grcanje na 155 kuna?!?!

nema problema… znaj da sam uvijek tu i da se na mene možeš osloniti…

predviđanja cijenom ne špekuliram a svoje predviđanje eventualnog skoka sam već napisao

@zvonac
da… samo što onako ugrubo je previše ugrubo.. barem 50% pogreške…

ugrubo priznajem da sam brzopleto opasno pogriješio, nije bilo zle namjere..

New Report

Close