EIG (EIG d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska EIG (EIG d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne kužim baš dobro zašto su svi tak nabrijani, ja sam pred par tjedana kupio po 150 a i večina je tako. Znači da smo trenutno nešto malo u plusu ako ne gledamo provizije brokera.

A one gluposti i tome da Proficio štopa cijenu – pa zašto bi to radio? Dionice Prificija će ići gore ako će rasti Elka – dakle to je u interesu vlasnika Proficija a ne da cijene Elke pada, to još nisam čuo da bi vlasnik snižavao cijene svoje dionice.

Ono što sam ja primjetio da odkad je AIM preuzeo Proficio sve oko Proficija ide na bolje, pa tako i Elka

to još nisam čuo da bi vlasnik snižavao cijene svoje dionice.

Onda nešto slabo slušate kolega

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Ne kužim baš dobro zašto su svi tak nabrijani, ja sam pred par tjedana kupio po 150 a i večina je tako. Znači da smo trenutno nešto malo u plusu ako ne gledamo provizije brokera. A one gluposti i tome da Proficio štopa cijenu – pa zašto bi to radio? Dionice Prificija će ići gore ako će rasti Elka – dakle to je u interesu vlasnika Proficija a ne da cijene Elke pada, to još nisam čuo da bi vlasnik snižavao cijene svoje dionice. Ono što sam ja primjetio da odkad je AIM preuzeo Proficio sve oko Proficija ide na bolje, pa tako i Elka

ne znam zašto bi bile gluposti, ja za takve stvari jesam čuo i znam zašto se rade i kako se rade.. ali to i ovako i onako je nebitno u toj priči… topalov ajde nemoj još i ti upotrebljavati riječ gluposti…
i nije problem kupiti na 140 pa još malo na 150 pa čekati razvoj situacije, čak i da padne malo, problem je kupovati na 160 i nabrijavati ekipu “ide to gore, ludnica, bla bla”… svatko na kraju krajeva procjenjuje rizik/dobit… recimo ja opet razmišljam procijeniti to isto i neovisno o mojim solucijama staviti nešto za svaki slućaj

nema mi druge nego se zae..ti

kostolany: pad cijene pri velikim prometima znači da kolebljivi prodaju a čvrste ruke kupuju. to naravno vrijedi samo za likvidne dionice, a elka je vrlo likvidna dionica. pa pošto ste vi kupili kad se ovako brinete? po 170? ja sam vam govorio da kupujete po 120 pa niste slušali, a da jeste sad bi se mogli fokusirati na druge dionice a ovu pustiti da na miru odradi svoju smjenu. Ovako ste uvijek nervozni jer uvijek kupujete prekasno. Evo, dok vi ovdje razglabate , jednu drugu dionicu kupuju čvrste ruke i pune svoje trezore ko blesavi. Naravno, vi ste fokusirani previše na ovu dionicu a ovo je fond i već sam 100 puta rekao da ovdje ne očekujete spektakularne rastove od 20% dnevno nego da je i 200 kn na kraju godine jako dobro. Tako će i biti. A moj target od 220 kuna u iduće proljeće najkasnije ćemo dosegnuti bez problema.

Ne kužim baš dobro zašto su svi tak nabrijani, ja sam pred par tjedana kupio po 150 a i večina je tako. Znači da smo trenutno nešto malo u plusu ako ne gledamo provizije brokera.

Ma meni je sve jasno. Od početka godine u “biznis” sa dionicama ušlo je mnogo “malih” i neupučenih. Svi su oni bombaridrani po novinama i tv kako cijena dionica raste, promet najveći od kad je i Hrvatske, svi zarađuju.
U mom društvu ljudi koji do prije mjesec dana nisu znali šta je burza, danas bez kompleksa govore da su stručnjaci i da zarađuju nebulozne cifre.. Jednostavno je burza postala tema uz kavu “običnog” naroda. To ima za posljedicu, da sve ovo što se događa oko ove i drugih dionica možemo svesti pod jedno: neiskustvo, pohlepa i neznanje.

kolega cayman, mi smo ovo kupili zbog puno veceg targeta od ovih 220.. pa to je smijesan target, ako je tako, ja ne znam zasto uopce kupiti elku?

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

. pa pošto ste vi kupili kad se ovako brinete? po 170? ja sam vam govorio da kupujete po 120 pa niste slušali, a da jeste sad bi se mogli fokusirati na druge dionice a ovu pustiti da na miru odradi svoju smjenu.

Potpuno svejedno po koliko je ko kupovao. Ako ste uzimali i jedan i drugi npr po 1,000 komada onda je jučer vaša imovina vrijedila 160,000 a danas vrijedi 150,000. Znači oboje danas imate unrealised loss od 10,000 kuna (zaokružio sam broj).

Slažem se da ELKI nema razloga za strah i paniku, ja osobno sam prodao na 160 jer procjenio da mi u tom trenutku taj novac može donijeti bolju zaradu na drugom mjestu. Nemam keša ali ako nešto prodam namjeravam nadokupit na 150-155 ako bude prilike

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

cayman006: ” . pa pošto ste vi kupili kad se ovako brinete? po 170? ja sam vam govorio da kupujete po 120 pa niste slušali, a da jeste sad bi se mogli fokusirati na druge dionice a ovu pustiti da na miru odradi svoju smjenu. ” Potpuno svejedno po koliko je ko kupovao. Ako ste uzimali i jedan i drugi npr po 1,000 komada onda je jučer vaša imovina vrijedila 160,000 a danas vrijedi 150,000. Znači oboje danas imate unrealised loss od 10,000 kuna (zaokružio sam broj). Slažem se da ELKI nema razloga za strah i paniku, ja osobno sam prodao na 160 jer procjenio da mi u tom trenutku taj novac može donijeti bolju zaradu na drugom mjestu. Nemam keša ali ako nešto prodam namjeravam nadokupit na 150-155 ako bude prilike

bravo… mo međutim ima razlike, jer mnogi su slabiji na živce ako vide na računu minus 10% nego ako vide 0% (a zapravo je potpuno svejedno – iluzorno dokle god ne prodaju)

bravo… mo međutim ima razlike, jer mnogi su slabiji na živce ako vide na računu minus 10% nego ako vide 0% (a zapravo je potpuno svejedno – iluzorno dokle god ne prodaju)

Slažem se, ali razlika je samo u tom psihološkom aspektu koji kod dobrog tradera ili portfolio managera nebi smio imati utjecaja

meni se čini da je trenutno u ELKI sve samo ne dobri traderi i portfolio manageri [smiley4]

ja zato mislim da se nikad ne smije kupovati samo zato što nešto raste, zato što ima velike promete i zato što drugi kupuju. kupuje se nakon što si sve temeljito proračunao, predvidio moguće rastove i padove i što bi budućnost mogla donijeti. tako barem ja radim, a kad imam vremena odem do firme čije me dionice zanimaju i malo pogledam kako to sve izgleda. treba čovjek znati što kupuje. elku sam uzeo po 120 kuna, dokupio još malo po nešto većoj cijeni i čekam 200-220 kuna. tada prodajem, pa makar mi direktorica obećala da će mi tjedan dana nakon toga dati 240 po dionici. Tako uvijek radim, jer onda sam lišen subjektivnih dojmova koji mogu ali ne moraju biti točni. Ovdje nema emocija – samo računica. A kad prodam imat ću cca 80% po dionici u niti godinu dana. Meni odlično. Nek bude godina dana, opet super. Nađite mi investiciju koja daje 20% sigurnih godišnje i odmah ću potpisati do kraja života. A ovdje sam na 30%. Ako i krene po zlu nešto i dogode se nepredviđene situacije, ja prodajem i opet sam zaradio. Zato je važno naći dobru dionicu na početku, a naravno da i dalje ima takvih na ZSE.

meni se čini da je trenutno u ELKI sve samo ne dobri traderi i portfolio manageri [smiley4]

Ovo si dobro primjetio. Totalni overbought. Trebat će vremena da se to raščisti.

New Report

Close