EIG (EIG d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska EIG (EIG d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Govorim o nečem drugom, količine u top 10 konstantno se smanjuju pa je recimo pred cca. 20 dana top 10 sadržavao 85,46%, a danas 82,46%. To nije nekakav nagli i dramatičan pad, ali skoro iz dana u dan se smanjuje. Osim toga, i dalje stoji da je samo jedan veliki kupac s nekih 40.000 komada, a da je zadnjih mjesec dana trgovano s čak 170.000 (!!) dionica. Gdje je tih 130.000 dionica (nešto je i daytrade-ano), ako ne kod nas malih?!

Ignore: KressoM, delux

Govorim o nečem drugom, količine u top 10 konstantno se smanjuju pa je recimo pred cca. 20 dana top 10 sadržavao 85,46%, a danas 82,46%. To nije nekakav nagli i dramatičan pad, ali skoro iz dana u dan se smanjuje. Osim toga, i dalje stoji da je samo jedan veliki kupac s nekih 40.000 komada, a da je zadnjih mjesec dana trgovano s čak 170.000 (!!) dionica. Gdje je tih 130.000 dionica (nešto je i daytrade-ano), ako ne kod nas malih?!

Nema ni Primorca više?

Bez brige dečki.

Samo da Vas podsjetim. Bio je jednom jedan član foruma koji je u potpisu imao: NE BOJTE SE!

Upravo tako, ne bojjte se.[smiley2]

[b][color=blue]Popravljam hrenovke![/color][/b]

Što se tiče smanjivanja udjela u top 10 koliko se ja sjećam to se dešavalo na ddjh na 110 pa pogledajte di je sad ona. Ova dionica će gore kad tad, samo treba imat strpljenja… što znači mjesec dana na burzi dugoročno? Igrajte se malo i s drugim dionicama a ne sve u jednu pa u očaj. Meni ova dionica čini 15% portfelja i treća po veličini u portfelju (BZJK 20 i LRH 16%). Kroz koji mjesec ili najkasnije u ovo doba sljedeće godine stvari će doći na svoje. a pod tim mislim minimum 300 kn. Pozdrav!

Bez brige dečki. Samo da Vas podsjetim. Bio je jednom jedan član foruma koji je u potpisu imao: NE BOJTE SE! Upravo tako, ne bojjte se.[smiley2]

Ne radi se tu ni o nikakvom strahu nego o zdravom razumu. Tko će dionicu dizati gore ako nema velikih kupaca? Mi sa par stotina do 1000 komada? PBZ skrbnički rasprodaje, HPB fondovi u koje smo se uzdali su rasprodali i osim ovog zadnjeg mohikanca u vidu raiffice nema više ni jednog velikog igrača koji kupuje (na Proficio ne računam jer se njima živo fućka za cijenu ELKE na burzi). Ako ništa drugo, treba biti jako oprezan ovih dana.

Ignore: KressoM, delux

Bez brige dečki.

Samo da Vas podsjetim. Bio je jednom jedan član foruma koji je u potpisu imao: NE BOJTE SE!

Upravo tako, ne bojjte se.[smiley2]

taj nesturašivi se doista ničeg nije bojao…zato ga i nema više…bankrotirao je…
[smiley7]

Tko će dionicu dizati gore ako nema velikih kupaca?

Možete i obrnuto postaviti stvari, kolega. Ako ostane RBA jedini veći igrač, tko će ih onda moći štopati u dizanju cijene kada se na to odluče. Kada se iskrca PBZ do kraja onda ostaje jedino ovaj skrbnički od ZABE koji zasada nije aktivan i naravno Proficio koji bi mogli eventualno spriječiti RBA da diže cijenu. Zasada nema naznaka da bi se ZABA ili Proficio mogli aktivnije uključiti u ovu igru.
Naravno da uvijek treba biti oprezan i pozorno pratiti trgovanje sljedećih dana.

Zasada nema naznaka da bi se ZABA ili Proficio mogli aktivnije uključiti u ovu igru. Naravno da uvijek treba biti oprezan i pozorno pratiti trgovanje sljedećih dana.

Po meni je Proficio već odavno ukljućen u igru…

nema mi druge nego se zae..ti

1. Zašto misliš da ovo ide tebi?

rekao sam ako ide meni i dao na to još jednu konstruktivnu činjenicu

2. Mislim da znam zbog čega si frustiran. Popušio si dionice na trejdanju.

nisam nikada frustriran i nisam popušio na trejdanju već zaradio

3. I ja gotovo svaku dionicu prerano prodam. Malo mi je teško gledati kako se drugi hvale zaradama na dionici koju sam ja prerano prodao pa zbog toga izbjegavam čitanje postova na tim temama.

meni nije ništa teško, nemam jala, sretan sam kada su drugi zadovoljni oko mene

4. Evo, danas ne pred kraj neki “mali investitor” koji “nema pojma što radi” i “nema pojma što se događa” lupio po asku s 300k kuna. Pozdrav

to može biti svatko i ne mora biti objašnjeno kako ti cinički prikazuješ

Pozdrav

znači opet si ušao. čestitke koliko čitam

samo malo da sam u toku…

ti si uglavnom sam protiv svih ovdje(uz tu i tamo neku iznimku)

točno

a da li bi mogla malo jaće gore ne ovisi o tome jesam li ja ušao opet ili ne…

Što se tiče smanjivanja udjela u top 10 koliko se ja sjećam to se dešavalo na ddjh na 110 pa pogledajte di je sad ona. Ova dionica će gore kad tad, samo treba imat strpljenja… što znači mjesec dana na burzi dugoročno? Igrajte se malo i s drugim dionicama a ne sve u jednu pa u očaj. Meni ova dionica čini 15% portfelja i treća po veličini u portfelju (BZJK 20 i LRH 16%). Kroz koji mjesec ili najkasnije u ovo doba sljedeće godine stvari će doći na svoje. a pod tim mislim minimum 300 kn. Pozdrav!

i tada je ulazila FIMA što nije isto kao neki tamo skrbnički… također je u postotku kupljenih dionica tada FIMA prednjačila nego ovaj skrbnički + što je sve to bilo najavljeno dobrim poslovima… ovjde nema najava poslova samo vijesti o čišćenju imovine ELKE

pazite sada ovo…

Primorac izašao (valjda se utrtio) i pojavljuju se na top10 ostali mali…

onaj dan kada je onaj nalog bio na prodaji izložen je dan kada PBZ skrbnički tada nije imao onaj iznos već je taj iznos komada samo bio napisan u top10 i njega kao takvog je najvjerojatnije iskoristio RBA skrbnički (koji je do tada toliko i skupio) da bi pomislili da PBZ tek sada stavlja dionice i spusti cijenu…

znači jedan igrač je unutra i jedan jedini vodi igru:
1. ako je to Proficio onda dečki – banana
2. ako je to neki fond onda možda i bude neke lijepe priče za sve nakon što se nakupi dovoljno (PBZ proda sve, mali nestrpljivi i strašljivi isto),,,

u trenutku postavljanja tog naloga ja sam pomislio upravo na soluciju br. 1 i prodao sve…
da sam htio kupiti ponovo sve već sam mogao

no, to je moj izbor, moja odluka i možete me slobodno blatiti ako pogriješim, meni svejedno

New Report

Close