Meni je jedina logicna prica da nitko ne prodaje nesto cemu bi tek trebao slijediti veliki rast…..
Jel tebi dobro danas? Kak bi ljudi kupovali kad uvijek nebi netko tržio? Ti si od jučer na burzi?
cisto Vama za informaciju. od 155 do 156,71 na kupnji stoji preko 18.000 komada. normalno je da se sad ovima iz PBZa ne zuri kad ukupno nemaju toliku kolicinu vise…
Kada su veliki nalozi na pozicijam br 3.,4. ili 5., ili iza top 5 onda se često radi o navlakuši. U ovom slučaju možda i ne ali nebi potpuno izbacio tu mogućnost. Često jaka kupnja iza prvih par naloga može biti odličan signal za prodaju. Ovo ipak nebi trebao biti takav slučaj
cisto Vama za informaciju. od 155 do 156,71 na kupnji stoji preko 18.000 komada. normalno je da se sad ovima iz PBZa ne zuri kad ukupno nemaju toliku kolicinu vise…
Sad ostaje samo da vidimo tko će prvi izgubiti strpljenje, prodavatelj pa se iskrcati ili kupnja pa počistiti prema gore.
Kada su veliki nalozi na pozicijam br 3.,4. ili 5., ili iza top 5 onda se često radi o navlakuši. U ovom slučaju možda i ne ali nebi potpuno izbacio tu mogućnost. Često jaka kupnja iza prvih par naloga može biti odličan signal za prodaju. Ovo ipak nebi trebao biti takav slučaj
Mudro zboriš, ali kod Elke je drugačija situacija. Vidiš da netko kupuje, a taj isti se možda postavio niže kako ne bi kupio skuplje kada može jeftiije pa nema veze s navlačenje.
Evo recimo do jučer su veliki nalozi bili na 148, 150 kuna, u uglavnom uvijek ispod prve, druge kupnje i skoro uvijek poklopljeni.
Meni je jedina logicna prica da nitko ne prodaje nesto cemu bi tek trebao slijediti veliki rast…..
Nekoliko protuargumenata :
1) Matić prodaje HDEL prije 50% rasta
2) Ostoja prodaje LRH a zna da će na 10000 kn
3) Polančec prodaje INU a zna da će preko 3000 kn
Dosta?
” Mudro zboriš, ali kod Elke je drugačija situacija.
Slažem se. Da imam casha stavio bi se i ja na bid
Nekoliko protuargumenata :
1) Matić prodaje HDEL prije 50% rasta
2) Ostoja prodaje LRH a zna da će na 10000 kn
3) Polančec prodaje INU a zna da će preko 3000 kn
Dosta?
Pametnome dosta.
a budemo pricekali dok se to ne rijesi pa zbrajali ili oduzimali… danas se nista nece rjesiti, ma kakva zavrsna cijena bila…
prometi u 5. mjesecu su rekordni koliko vidim… 8 milijunskih prometa ovaj mjesec, a prije toga u cijeloj godini dana samo 5… nadam se da ce to utjecati na cijenu u konacnici i da cemo se maknuti s ovog all time high-a na jos rijeđi zrak… [smiley2]
Ma sve ok….
Svrha mojih pitanja nikada nije bila isprovocirati nekoga ili necije misljenje….
Nego samo pokusvam shvatiti neke stvari koje mi nisu logicne odnosno jasne….A znam da na forumu ima ljudi koji su iskusniji od mene i duze su na burzi tako da imaju kompletniju sliku stvari
Pa nije ista sitaucija jučer i danas: jučer je na kupnji bilo oko 10.000 komada, a sad je oko 38.000 komada. Normalno da kad potražnja raste, raste i cijena po kojoj se prodaje dionica. Da sad opali prema dolje sa svime što mu je ostalo ne bi uspio probiti 155 kn.
sasko:
”
”
Sad ostaje samo da vidimo tko će prvi izgubiti strpljenje, prodavatelj pa se iskrcati ili kupnja pa počistiti prema gore.
pa kupnja ne bi sigurno trebala gubiti zivce.. tko je htio je vec kupio.. ovo dole su daytraderi i oni nece kupovati po 160 ako su po tolko prdavali..a ako su ovi iz PBZ-a davali ovih dana po 150 dat ce i danas po 153-4..