ECB nema povjerenja u financijski okvir Europske unije

Naslovnica Forum Komentari članaka ECB nema povjerenja u financijski okvir Europske unije

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Što je to rezervirano mišljenje? Tko je taj tko ima rezervirano mišljenje na mjere ECB-a ili tko to ima „rezervirano mišljenje“ na „Draghijeve inovacije – programa izravne monetarne transakcije“??? što je uistinu sadržaj „rezerviranog mišljenja“? Može li se propitivati „rezervirano mišljenje“ referirajući se na „povjerenje u vladu ili vlade“???!!!
U SAD-u su „rezervirano mišljenje“ na neortodoksne mjere FED-a izrazili u „otvorenom pismu 23 vrhunska autoriteta koji su upozoravali Ben Bernankea, da mu se inflacija i devalvacija dolara može otrgnuti kontroli, a da neće dovoljno potaći zapošljavanje i rast.“ Rezultat neortodoksnih mjera FED-a, demantirao je „23 vrhunska autoriteta“!!!
Američko „rezervirano mišljenje“ nije isto što i evropsko „rezervirano mišljenje“ koje se hrani „negativnim kamatama“ i koje“ uživaju u vrlo neobičnoj situaciji da im netko plaća za to da posude njegov novac“!!!
Očito su prihodi iz naslova „negativnih kamata“, najjači argument „rezerviranog mišljenja“ bez obzira što i u samim tim državama stagnira gospodarstvo i pada inflacija, raste strah od „deflacijske spirale“.

New Report

Close