NOVO !
ATLANTIC GRUPA – prodaje FARMACIU ! / sve svoje ljekarne/
veledrogeriji PHOENIX- FARMACIJA d.d. Zagreb ! pregovori su gotovi.
NAJNOVIJE !!
Vlada u “sjeni” sprema prijedlog novog zakona, kojim će se liberalizirati ljekarnička mreža, tj. ukinuti će se sva ograničenja vezana uz međusobnu udaljenost i broj ljekarni u naseljima i gradovima, te će na taj način omogućiti svakom tko raspolaže stručnim prerogativima, slobodno otvaranje ljekarne i obavljanje ljekarničke djelatnosti.
NAJNOVIJE !!
Vlada u "sjeni" sprema prijedlog novog zakona, kojim će se liberalizirati ljekarnička mreža, tj. ukinuti će se sva ograničenja vezana uz međusobnu udaljenost i broj ljekarni u naseljima i gradovima, te će na taj način omogućiti svakom tko raspolaže stručnim prerogativima, slobodno otvaranje ljekarne i obavljanje ljekarničke djelatnosti.
Sad mi je jasno zasto miami ovako glasno pozdravlja svaki prdac ove sposobne i postene Vlade. Opet se pokazala ona da ne laje pas radi sela nego radi sebe.
Ups! previsoka cijena za FARMACIU ???
Benčić-jur- e, sad si rekao totalnu glupost! Pa, meni takav zakon
NAJMANJE ODGOVARA, čovječe….!!!! Ići će nam svi u konkurenciju?
Pa, otkud ti takav zaključak, stvarno misliš- da će se ljekarne otvarati
ko gljive poslije kiše- BEZ IKAKVE RAČUNICE PROFITABILNOSTI, obzirom
na teritorijalnu pokrivenost???
KOLIKO JE MENI POZNATO- dogovoreno je da se upravo učini suprotno,
Da se , u uvjetima – potpunog neplaćanja od strane HZZO-a , zaštiti
mreža postojećih ljekarni od propadanja !
Otkud ti sada to!?
Liberazizacija i anarhija , bolje rečeno- sad NIKOME NE TREBAJU
NITI NE ODGOVARAJU :
– ljekarne se jedva pokrivaju, a mnoge posluju s gubicima
– NEMA KADROVA !!!!!!
I to malo, što izlazi kadrova , nije dovoljno niti za postojeće ljekarne, a kamoli – nove!
NE ! Nikako to nije dobro….
Miami &
Poštovana,
Zaista u komunikaciji i argumentaciji raspolažete europskim akademskim manirama, a pitam se dali je uzrok Vašeg komunikacijskog standarda možda indiciran konzumacijom ljekarničkih pripravaka koji se ne izdaju na recept.
Liberazizacija i anarhija , bolje rečeno- sad NIKOME NE TREBAJU
NITI NE ODGOVARAJU
Nije to anarhija nego slobodno trziste. Zasto zabranit otvaranje 10 ljekarni u jednoj ulici,a istovremeno dozvolit 10 kafica i 10 butiga od postoli jednu do druge. Do sada ste bili zasticeni ko licki medo izgleda da je i tome dosao kraj. Zivija ADZ. Dosta je vladavine apotekarske mafije.
Već 2007. g je Ljekarnička KOmora predlagala – da se zaustavi novo
otvaranje ljekarni jer nema ekonomske opravdanosti – za isto.
KOLAČ JE SAMO JEDAN …..i ako se dijeli, dijeli..dijeli…neće nikome
ostati ništa……
Veliko ulaganje u ljekarne.
NItko nije poslušao, i ljekarne su pod pritiskom pojedinaca otvarane i dalje a uazstavljeno je otvaranje i davanje suglasnoti
privatnicima…
Otvoreno je novih 400 ljekarni….tko je htio i imao uvjete, mogao je
dati zahtjev i raditi…
U međuvremenom , pojavili su se lanci ljekarni u vlasništvu veleprodaja….ljekarne , preuzete ili kupljene….jer su bile dužne ili nerentabilne…
NIJE VRIJEME ZA LIBERALIZACIJU, tako dugo ,dok se ne urede plaćanja od strane HZZO-. a prema ljekarnama i dok se rokovi ne svedu na zakonskih
60 dana.
Farmacia prodaje svoje ljekarne….ne želi ih više…treba VAM neki
drugi zaključak…?
Miami%
Kolači se više manje na prodaju u ljekarnama, oni se manje više prodaju u Konzumu koji imade prodavaonice posvuda, ne bez reda, ali s profitnom logikom, zbog čega Vam predlažem da se informirate koji je to “zakonski rok” u kojem Konzum plaća svoje dobavljače.
Pa ako ljudi otvaraju ljekarne znaci da je tu zarada bolja nego na uzgoju kokosjih jaja. Mora bit da je to zato sto nitko jos nije odredio da u RH moze biti samo 50 fami kokosa nesilica.
Pa, kaj je sad opet?……..opet smo na lijevu nogu …danas?
Ne zanima me u koliko dana plaća Konzum kolače, nego govorim da je
60 dana rok za odgođeno plaćanje računa u Rep.Hrvatskoj, a mi smo
na 190 dana s HZZO-om.
Želimo sve uništiti, a nismo dali priliku za oporavak.
Najprje treba urediti plaćanja.
Imamo najviše ljekarni, / poslije Grče valjda/ po broju stanovnika.
Ljekarne u Njemačkoj prosječno opskrbljuju 3800 stanovnika, a
mi smo na nekakvih nategnutih zakonskih 3000,
a time – da je u svakoj ŽUPANIJI , taj broj daleko …preforsiran, kad je nekom ŠERIFU, trebalo dati suglasnost o OPRAVDANOSTI OTVARANJA
LJEKARNE U SVAKOM SELU .
Sa 1700 ljekarni na 4,1 MIL stanovnika ispada da svaka ljekarna pokriva
2411 stanovnika……Gdje je računica rentabilsnoti, ako se zna
da je potrošačka snaga , minimalna , a rokovi plaćanja recepata
190 dana …? Pa, dajte si malo zamislite …kako je!