Dvanaest banaka nagomilalo pola milijarde kuna gubitka

Naslovnica Forum Komentari članaka Dvanaest banaka nagomilalo pola milijarde kuna gubitka

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Tko to može popušiti ?

Banke se uvijek osiguravaju četverostrukim osiguranjima .

Između ostalog i : zadužnicama , mjenicama , jamcima , hipotekama…

to su ti banke nalik na credo banku. služe za servisiranje vlasnika. daju se tu i krediti koji se otpisuju. pravi financijski inžinjering. toliko je hrvatska ogrezla u kriminalu da se jednostavno ne može stići svo takovo poslovanje kvalitetno iskontrolirati, a još manje nezakonitosti u poslovanju sankcionirati.

Jos jedan dokaz da Hrvati nisu sposobni bankari. Imao sam dionice Croatia Banke, koja je pod losim managementom propala i vjerojatno ce opet propasti ako drzava, osim ovih vec uplacenih 200 mio. kuna ne ubrizga jos jednu financijsku injekciju, za koju ce se naravno ponovo morati zaduziti. Do kada treba hraniti ove mrtve konje?

Pola od ovoga gubitka završilo je u džepu bivšeg predsjednika uprave Croatia banke d.d. gosp. Purgara. Isti je donio Odluku da se niti jedan kredit ne može odobriti prije negoli on to osobno ne parafira. Tako su davati krediti firmama koje nemaju zaposlenih, koje su čim bi kredit sjeo na račun isti ispraznile i nestale s tržišta. Primjer: Dano je 5 milijuna kuna kredita firmi sa rokom otplate od 3 godine, s vraćanjem odjednom na kraju 3 godine s kamatama. Osiguranje: mjenica d.o.o. Nakon što je lova sijela na račun ista je podignuta u roku 2 mjeseca, a za 3 mjeseca firma je likvidirana. Kada je banka htjela naplatiti mjenicu saznala je da firma ne posluje već 2 godine.

New Report

Close