Dugovi za lijekove ponovno rastu, ima li ministar Ostojić rješenje?

Naslovnica Forum Komentari članaka Dugovi za lijekove ponovno rastu, ima li ministar Ostojić rješenje?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ministar OSTOJIĆ bio je – dobar. Nije puno tražio od Linića, šutio je ,
tražio je izlaz iz problema, ali nije ga našao. Novac nije trebao za zdravstvo,
kako ne bi stvarao teškoće nikome.
Zato će biti gradonačelnik grada Zagreba.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Nikada lošije stanje nije bilo u zdravstvu. Ministar Ostojić osim bahatosti nema ništa. Nažalost, umjesto da krene u rješavanje problema on sve samo šminka. Problem su liječnici koji umjesto da liječe pacjente odmah, odugovlače s liječenjima i tako si povećavaju posao. Primjer: čitam kako su igrau Barcelone dijagnosticirali kamen u bubregu i odmah to laserski odstranili. Kod nas vas prvo pošalju na UZ što čekate cca 45 dana. Za to vrijeme ste na bolovanju i popijete hrpu lijekova. Nakon toga, urolog vas pošalje na novo vađenje nalaza i ako nisu dobri nova hrpa lijekova i novo bolovanje, a nisu dobri jer vam kamen napravi štetu i na bubrezima i na kanalima. Pa onda RTG bubrega što čekate cca 15 dana. I dok sve to završi prođe 5 mjeseci, vi ste popili lijekova za par tisuća kuna, bili na bolovanju a još ste bolesni… Mislim da je tako i kod drugih bolesti.

bit će kandidat ispred sdp. to je ideja milanovića, kako bi ga izblamirao i umanjio mu popularnost.nitko ne može dobiti mikija. što se tiče dugova.pa to nije ništa lakše za smanjiti. treba samo povećati participaciju sa najčešće 600 kn na 2000.

tip je stvarno ispod svakog nivoa.

tipična sdp-ovska shema – što nesposobniji to drskiji i bahatiji.

ako ferdelji ne postane gradonačelnik zagreba, zagreb neće biti više na razini ni prosječnog srednjoafričkog grada, sdp i bandić su iskrčmili bar 300 godina napretka zagreba.

Mislim da mi ni neznamo pune razmjere katastrofe… kad se svi ti dugovi pribroje drzavnom dugu, gotovi smo. Rjesenja nema jer drzava dozivljava potpuni gospodarski slom, novaca nema za nista-osim za drzavne sluzbenike.

Zdravstvo je jako poskupilo, a usluga pada. Uveli su dodatno osig, placanja itd. a usluga nikad losija.

Osi, slazem se, ali cini mi se da ce Bandic opet dobiti…on ima po defaultu jako puno onih koji ce slijepo glasati za njega.

Bolje da zaboravim politiku, stranke i sve tu, i lagano u emgiraciju… od ovoga kruha nema.

Slijedece g bit ce bolje, pa opet slijedece, pa opet ukrug. Njima je s 20 000kn uvijek dobro, a sto je s sugradjanima koji jedu smece iz kanti? takvih ima sve vise… mladi u ovoj zemlji nemogu nista, ni kredit, ni kakav pristojan zivot, nista. Ako nismo naslijedili nesto, bijeda i muka.

Do 2020. cemo mozda doci na razinu 2007., ali i to sumnjam. Kretat cemo se malo iznad nule rasta, a dug ce bujati. Ako se nesto ne ucini sada, neznam…


Osi, slazem se, ali cini mi se da ce Bandic opet dobiti…on ima po defaultu jako puno onih koji ce slijepo glasati za njega.

Bandic ce biti gradonacelnik Zagreba do smrti. A moguce i nakon toga. Jedini nacin da dobijes izbore u Zagrebu je da uvjeris gradjane kako si veci Bandic od Bandica. A toj je vrlo tesko.

Nije mi jasno zasto se ljekarnicki business ne liberalizira kao u Kanadi. U Hrvatskoj drzava ogranicava broj ljekarni. Time smanjuje konkurenciju i podize cijene. Hrvatsko stanovnistvo stari i sve vise trosi na lijekove. Administrativno podignute marze na lijekove su ozbiljan udarac na kupovnu moc gradjana.

Moguce zbog toga sto je Tadesci dobar Milanovicev prijatelj pa mu ovaj ne zeli rezati marze.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Bandic ce biti gradonacelnik Zagreba do smrti. A moguce i nakon toga. Jedini nacin da dobijes izbore u Zagrebu je da uvjeris gradjane kako si veci Bandic od Bandica. A toj je vrlo tesko.

Bojim se da si u pravu… mislim da ce ti izbori biti kraj za mene. Ako opet dobije, definitivno se selim iz ove drzave… rodjen sam i zivio u ovom gradu, ali stvarno me sram sto se ovdje dogadja. Pokradeni smo totalka…nemam vise osjecaj da ima ikakve buducnosti, a mi mladi smo u premalenom broju da ista promijenimo.

Jedino sto bi moglo promijeniti situaciju da izidje neka optuznica ili nesto, onda bi mogao mozda izgubiti… inace tesko.

A sto se tice lijekova, glavni problem je da jednostavno drzava vise nema novca za nista. Izdaje mjenice i vrtimo se ukrug… ne zaboravi da su lijekovi puno skuplji jer drzava placa s rokom i po 5g, pa ti vidi te kamate.

Inace ovo sto kazes za liberalizaciju, to je jedini spas uopce. Eto, kad se otvorilo taxi trziste, ispada da je bez subvencije prakticno jeftinije od zeta koji trosi ogromne novce proracuna. Usluge drz poduzeca su uzasno lose, jako skupe i nekvalitetne. A placamo ih 2,3 puta. Kroz poreze, cijene i trosak korupcije.

Ja se kladim 100% da bi privatni ZET bio daleko jeftiniji(ili bar privatna konkurencija). Svi cesto zaborave koliko novaca su vec platili kroz poreze za njih, i tako mnogi drugi.

Orbico je dao rok plaćanja 14 dana [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]…..
Pola sata smo se smijali….. u ljekarništvu takvi rokovi ne postoje od
prije 25 godina……

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

@ miami ,
šta je tu smješno ?
To je za plakat .
Da vam da netko robu a da ju plaćate nakon 270 dana , a kamate plaćaju jadni bolesni ljudi u cijeni lijeka ?

http://www.poslovni.hr/forum/tema/avansno-placanje-osim-ine-trazi-i-omv-atlantic-oduvijek-strog-prema-kupcima-23495

New Report

Close