Državi kontrolni paket u ACI-ju, u igri Adris, Dogus i mirovinci

Naslovnica Forum Komentari članaka Državi kontrolni paket u ACI-ju, u igri Adris, Dogus i mirovinci

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

jadna li nam majka ako za firmu sa ovakvim potencijalom ne mozemo nac prave ljude da je vode i stvara profit drzavi kao vlasniku !


jadna li nam majka ako za firmu sa ovakvim potencijalom ne mozemo nac prave ljude da je vode i stvara profit drzavi kao vlasniku !

Ako te moze utjesiti ni US nemoze naci prave ljude da vode drzavne firme. To je nemoguce jer politicarima nije cilj da stvaraju profit nego da novcima poreznih obeveznika kupuju glasove i svoje benificije.

Zbog toga sve firme kojima upravlja drzava na kraju propadnu. Vidi kako je zavrsio Petrobras i sta se tamo radilo.

Svi benifiti drzavnog vlasnistva idu politicarima, njihovim obiteljima i prijateljima. Svi gubitci idu na teret gradjana. U teoriji i ti i Zvornimir Mrsic ste jednaki vlasnici drzavnog udjela u Podravci. Je li imate jednaku korist od toga?

Da je drzavno vlasnistvo dobra stvar Sjeverna Koreja bi bila najrazvijenija zemlja na svijetu.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

twixer,
mozda ste i u pravu ali ja u to jednostavno ne zelim vjerovat !
iako ste u pravu sto se tice nasih politicara sa svih razina!

i samo da razjasnim nesto !
ja apsolutno nikada nisam dobio placu od nekog drugog a najmanje od drzave !
sa prijateljem sam ima 1 firmu jos kao maloljetnik.

kad političari viču nećemo prodavati ‘naše’ pri tom ne misle na sve nas pod ‘naše’…ali većina naivaca misli da su i oni tu pod ‘naše’

Zasto bi drzava prodavala svoj udjel CO-u od cca. 30% za “samo” 30 mio. €? Sada kada je Adris grupa restrukturirala CO, otpustila uredske pastuhe/zgubidane i ojacala mrave na terenu, drzava nikako ne treba prodavati svoj udio. Za godinu-dvije ce drzava imati dividendu od 7-10% na svoj udio. Siguran sam, da Oreskovic, kad bi imao ove dionice u svom portfolio, nebi ih prodao. Osim toga, sta znaci smanjiti drzavni dug za 200 mio. € prodajom imovine? Prvo, to je jednokratno a drugo, samo na kamate ove godine za HAC i HC drzava treba kredit od 190 mio. €. Znaci, na jednoj strani dodatno zaduzenje drzave a na drugoj toboze smanjenje duga. Paradoxum par excellance!

New Report

Close