Drzave i narodi izgubljene suverenosti

Naslovnica Forum Razno Komentari blogova Drzave i narodi izgubljene suverenosti

Podržavam tekst, ali……svaka horizontalna suradnja ako želi biti na nivuo demokratičnosti iziskuje kritičnu masu koja demokratičnos nosi kao kralježnicu..Mislim , uspravno pa iz tog “uspravnog” svaka horizontala ima smisla…..U protivnom , pojam horizontale kojeg si upotrijebila a svidio .mi se, pretvorio bi se u nepokretnu, ležeću formu a takvo što vodi inerciji a ne demokraciji.

nije bas tako.. mislim kako je vrijeme za razvoj horizontalne organizacije drustva. ona ne mora biti masovna, i poanta je sto mora biti samoorganizirajuca, bez prisile. sacinjavaju je individue, oni koji tako odluce, ne zato sto je to masovna pojava, vec zato sto su sami dosli do toga. stanje sa politikom, politickim strankama i piramidalnim postavkama citavog drustva, mora se mijenjati u citavom svijetu. opca apsitencija izbora, nezainteresiranost za politiku jest posljedica nepostojecih razlika u strankama kako su danas zamisljene i kako funkcioniraju.

lunoprof

@donna..
Koncept novog drustva je “sky diving”.. Tko se uspije tako organizirati, tko nade svoje prstene bas kad mu trebaju, prezivjeti ce. Citav sistem se svodi van institucija i samoorganizirajuci je.
Bilo bi krivo ocekivati da ce vecina drustva to postici, kao i da ce se to odvijati samo unutar jedne ograde (nacije, drzave). To je proces koji ce se dogoditi u cijelom svijetu. Oni koji prije krenu organizirati svoje prstene imaju vece sanse prezivljavanja, bez obzira na Velikog Brata, jer oni funkcioniraju pored, a on mora funkcionirati kroz instituciju drzave, da bi ju onemogucio u samostalnosti.

Sky diving je potpuno slobodan sistem, u koj se mozes ukljuciti, jednako kao i iz njega izaci. Baziran je na Individui. Dakle predviden za ljudsku manjinu, jer vecina ljudi jos uvijek trazi koncept zivota u coporu s vodom.

Budenje svijesti kao osnov Sky diving koncepcije, budenje inteligencije, bazirana je na znanju i slobodi razmisljanja. Jasno je da ce se prvi prsteni raditi unutar postojecih zajednica drzava, a tako treba i biti. Treba krenuti od sebe, pa od svoje okoline, pa dalje.. Stvar nije u morati vec u interesu pojedinca, koji je obicno vise zajednicki na odredenom podrucju nego u univerzumu. No pa krenimo.. Projekti prstenastog udruzenja polako ce mijenjati nas svijet, jer globalni ionako ne mozemo.

lunoprof

New Report

Close