tamo negdje krajem svibnja je bila neka prica da ‘Točan broj korisnika povlaštenih mirovina prema informacijama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje iz veljače 2010. je 181.224, a država za to izdvaja više od 700 milijuna kuna mjesečno’…
pa je koji dan kasnije, pocetkom lipnja, islo nesto opcenito: ‘prema podacima iz Ministarstva financija, za mirovine je u pet mjeseci ove godine izdvojeno ukupno 14,6 milijardi kuna, od čega je iz doprinosa naplaćeno 7,8 milijardi, a dodatno je iz proračuna osigurano 6,8 milijardi kuna’…
drugovi, bre, sto onda znace ove pisljive 3 milijarde kuna ?
koje, uz prepostavku da će doprinosi ostati na razini 7,8 milijardi, pokrivaju izdatak iz proracuna samo za mirovine za vise nego manje cak 2 usrana mjeseca u godini…
da je i 30 bilo bi malo… jelte… samo to sam hteo da kazem…
ostalo nedavno vec rece nas drug i brat dragutin rale lesar: ‘Prije pet godina za mirovine bivših saborskih zastupnika i članova Vlade izdvajalo se približno četiri milijarde kuna, danas se izdvaja nešto manje od osam milijardi, a za četiri godine, s obzirom na priljev novih korisnika, izdvajat ćemo 11 milijardi kuna’
i, naravno, glazbena podloga: http://www.youtube.com/watch?v=Goc60da3VWE
Sva sreća pa je svinjče prodalo krajem prošle godine 1,5 milijardi dolarskih obveznica po 6,75%, dok je dolar bio cca 4,8 kuna i još se svinjče hvalilo kako je to neviđeni uspjeh.
Blago nama sa ovakvim stručnjacima…
Imam par pitanja i bio bih sretan ako mi netko može odgovoriti.
1. Jel može bilo tko kupiti te obveznice?
2. I kolika bi mogla biti cijena obveznica?
3. Gdje se mogu kupiti obveznice?
Unaprijed zahvaljujem
@Herz
1.) da
2.) pogresno formulirano, inace oko nominale…vj. koliki div. prinos a za to je prerano (vidi 3.)
3.) razno…najbolje nazvati (anj)vece banke i preko njih