Vjerujem da se radi o prevari u režiji Državnog zavoda za statistiku i Kukuriku vlade .
Tko radi u Realnom sektoru vidi svaki dan smo sve bliže propasti.
Jedino pozitivno je ove godine (bio) je turistički sektor , a pitanje je šta će biti nakon prolaska 450.000 izbjeglica (sa 0,1% terorista ?).
Ako se osnovica sad po automatizmu diže, sve šta Vlada sad treba napraviti je smanjiti koeficijente i za pet minuta je sve na starom.
Vjerujem da se radi o prevari u režiji Državnog zavoda za statistiku i Kukuriku vlade .
Tko radi u Realnom sektoru vidi svaki dan smo sve bliže propasti.
Jedino pozitivno je ove godine (bio) je turistički sektor , a pitanje je šta će biti nakon prolaska 450.000 izbjeglica (sa 0,1% terorista ?).
Kakve veze ima Državni zavod za statistiku i Kukuriku Vlada s onime što je potpisala HDZ-ova Vlada sa Sindikatima.
Jedino ako je HDZ mislio da više nikada neće biti rasta BDP iznad 2 % u Hrvatskoj.
Naime da bi došlo do rasta BDP-a 7-8%, prvo treba prijeći dva posto.
Pa nije to neka viša matematika.
@hasanfefer,
tko je shvatio – shvatio.
Ti si opterečen time da svaki dan moraš pljucnuti na nekog Domoljuba.
Mojim postom sam izrazio sumnju u istinitost podataka Državnog zavoda za statistiku u sprezi sa Kukuriku vladom .
Nakon brojanja banana pod rast Hrvatskog izvoza sve je sumnjivo.
@hasenfefer – fyi DZS je pod direktnom kontrolom Muljanovića! Kužiš?
Osobno ne vjerujem u potplaćenog radnika. Dignimo državnim i javnim službenicima plaću 10% nakon otpuštanja 30% istih!
240.000 na Državnim jaslama ?
Gospodo , mi u Hrvatskoj ne trebamo vašu uslugu u tolikom broju jer ju ne možemo platiti.
Kada bi 30 % , vas sa državnih jasala počelo stvarati nove vrjednosti u Realnom sektoru imali bi smo šanse da provedemo Reforme.
Ako se HITNO – ne obuzdaju plaće …MI ĆEMO SVI PROPASTI…..!
Da li možete vjerovati – DA ŽUPANIJSKA LJEKARNA ..u vlasništvu ŽUPANIJE / dakle, svih
GRAĐANA / SEBI IZVLAČI ASTRONOMSKE PLAĆE ….. a da su im to ODOBRILI upravo
BEZOBRAZNI političari- putem ODLUKA…
Osim Odluka, treba STROGO odrediti MAKSIMALNE koeficijente za plaće u ZDRATSTVU…
JER !
Plaće DRŽAVNIH SLUŽBENIKA su katastrofalno loše raspodijeljene….
Tako službenica za ŽUPANIJI u Međimurju dobiva s 25 godina staža i VŠS ..jedna 4.600 kuna
mjesečno- a BALAVICA u Županijskpj ljekarni / pripravnica mr.pharm/ preko 7.000,00 kuna….
a to je samo 70 % neto plaće (
Ma , ljudi to nije normalno-…..Pročitajte na internetu GODIŠNJA IZVJEŠČA DRŽAVNIH LJEKARNI …
( Županijskih i Gradske ljekarne Zagreb, Split…i slično…/
Stave ko fol koeficijente – iz Kolektivnog ugovora—-a onda napucaju razne dodatke:
-za maglu, za svjetlo , za telefoniranje, za gledanje predstavnika, za ispijanje kave i dl..
To je TRAGEDIJA ….. Potpuno UNIŠTAVAJU PRIVATAN SEKTOR, bahate se…..a političari –
ne znaju -kako da ih zaustave…..
Privatnici se SVI TRESU – kad ŽUPANIJSKA LJEKARNA objavljuje natječaje.z zapošljavanje magistara ..SVI HRLE NA SISU iz koje teče MED I MLIJEKO………ima ih ko narezanih !!!
Svak se češe gdje ga srbi.
IT konkurencija?? Dokle god IT konkurencija naftu ne moze proizvest uz pomoc software ja se ne bojim konkurencije.