Razlika ja bitna jer je Smokvica Badelovo smeće koje ništa ne valja kao ni jedno drugo Badelovo piće.
Badel ne zna napraviti dobro piće čak im je i Pelikovac za k..c, neka se ugledaju na Gorki list iz Subotice, to je pravi Pelinkovac.
Razlika ja bitna jer je Smokvica Badelovo smeće koje ništa ne valja kao ni jedno drugo Badelovo piće.
Badel ne zna napraviti dobro piće čak im je i Pelikovac za k..c, neka se ugledaju na Gorki list iz Subotice, to je pravi Pelinkovac.
OK, znači Čara. Zapamtiću do slijedeće kupovine. Zapravo, već dugo se nisam obradovao Pošipom. pa bi to moglo biti skoro. Pisanje o tomu mi je otvorilo apetit. [tongue]
Kad smo se već dotakli vrha ponude bijelog vina, što je sa vrhunskim crnim, lako nabavljivim? Prvo što mi pada na pamet je Dingač, međutim i kod Dingača, pa i skupih, sam se znao zeznuti jer nisu svi tako dobri. Nažalost, kako jako rijetko kupujem izrazito skupa vina, niti tu nisam još uspio pronaći koji točno proizvođač ima istinski vrhunsko vino. Znam da ne volim barrique izvedbe, iako cijenim jaka vina, ali vino odležano u hrastvoj bačvi je obično malo preoštrog okusa za moje nepce. Ubije mi voćnu notu.
U principu ako hoću nešto kvalitetno, ali bez eksperimentiranja i rasipanja novaca, uzmem Postup iz Donje Bande (obično žuta etiketa, iako ima nekoliko izvedbi), to mi je jedino provjereno vrhunsko vino koje se nalazi u širokoj prodaji. Cijena, zadnji put kad sam uzimao, 50-70kn ovisno o trgovini, ne bi me začudilo da je sada dosta veća kako je sve poskupljivalo zadnjih mjeseci.
@rooster
Kad ste već kod pošipa, probajte pošip Grgić,a od crnih (crvenih) s prilično dostupnom cijenom je Vranac, crnogorsko vrhunsko sa svijetlo-oker etiketom.
Uzdravlje!!!
@rooster
Kad ste već kod pošipa, probajte pošip Grgić,a od crnih (crvenih) s prilično dostupnom cijenom je Vranac, crnogorsko vrhunsko sa svijetlo-oker etiketom.
Uzdravlje!!!
Je, i taj Grgić me privlači, mada uglavnom prelijepo dizajniranom etiketom, po mom ukusu. Samo je papreno skup. Nije mi žao povremeno odvojiti kunu više za dobru kapljicu, ali kad dam puno love, a vino ispadne osrednje, e onda… onda sam ljut ko pas, osjećam se prevareno. Tako da sam na oprezu. Čara ili Grgić, Grgić ili Čara, pitanje je sad? [tongue]
Vranac sam pio, to se stvarno može piti, vrijedi svoje cijene. Ali brate farba jezik, pa to je strašno. Pa ne moraju svi na poslu znati da sam sinoć popio dvije čaše. [lol]
Vranac sam pio, to se stvarno može piti, vrijedi svoje cijene. Ali brate farba jezik, pa to je strašno. Pa ne moraju svi na poslu znati da sam sinoć popio dvije čaše. [lol]
Zapravo, kad malo bolje razmislim, mislim da je Vranac koji sam ja pio makedonski. Ono rinfuza pakiranje od 2-3 litre. Vrijedilo bi probati i ovaj crnogorski. Stavljam na shopping listu. [wink]
Od domačih crnih vina preporoučujem Dingač Skaramuča ako si spreman platiti 150 kn za butelju u dučanu (u restaurantima ide to do 400 kn)
Nema boljeg pića od malt scotcha sa dvije kockice leda, preporučujem John Jameson 12 kao dobar omjer cjene i kvalitete (P/E)
za ljubitelje Pelinkovca preporučujem Gorki list nekog proizvođača iz Subotice. Pouzdano gorko da se jezik odrveni [tongue] [thumbsup]
Za ljubitelje ruma preporučujem kubanski Caney, na žalost teško ga je pronaći na našem tržištu [thumbsup]
Tu je još i brazilska Cacacca, ali nju se pije dobro rashlađenu sa limetom i smeđim šečerom.
Drma pošteno.
za kraj…
Litru Gorbacowa , Finlandie ili Plavog Smirnoffa staviti u duboko zamrzavanje na -16 C.
Kad se boca zaledi natočiti u čaše i piti.
San snova [tongue]