Dobit HPB-a pala gotovo 90 posto zbog rezervacija u vezi Agrokora

Naslovnica Forum Komentari članaka Dobit HPB-a pala gotovo 90 posto zbog rezervacija u vezi Agrokora

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Agrokor je kontaminirao cijeli sustav ove zemlje


Agrokor je kontaminirao cijeli sustav ove zemlje

kad bi po Vama trebala burza dionica prodisati?

HPB se nešto direktno nešto indirektno izložio do Agrokora ne zato što je to njima omogućio model internog rejtinga, nego zato što je to politički odlučeno!
U svakom normalnom svijetu postoje osiguravajuće kuće koje osiguravaju kreditne plasmane od političkih rizika.
Da li je HPB svoje plasmane osigurao od političkih rizika ili je politički riziko osiguran političko vrijednosnim stavom uprave banke!!!???
Nema veze, vlasnik je država( čitaj: porezni obveznici) a depozitari su osim države i javna poduzeća! Njima osiguranje rizika plasmana HPB je ionako politička igrica!

Od 10.4.2007 porezna nije bila u Agrokoru. To je 10 godina odsustva. Zanimljive stvari su isplivale i malo po malo postaje jasnije da je Agrokor zapravo paradrzavna firma gdje je granica izmedju drzavnog i privatnog maglovita i nejasna. Dok se s jedne strane mali poduzetnici kaznjavaju zbog sitnica i gluposti i zatvaraju im se firme, s druge strane postoji zasticena kasta koja ne mora ni porez platiti. Malo kad covjek razmisli o tome shvati kakvu mocvaru smo kreirali u ovoj zemlji.

Burza ce prodisati kad proradi trzisna ekonomija koja kod nas jos ne postoji. Molim lijepo trguje se nekim kvazi dionicama Jamnice a Jamnica je zapravo preko Agrokora drzavna firma. Kakvo je to trziste? Pa ni izvijestavanje nije transparentno i reguliralo nego svatko pise svoja financijsla izvijesca kako hoce. To je sve prevara, kao sto je i trziste dionica u HR prijevara. Kako netko moze nakon ovog vjerovati ZG Burzi? Pa ja ne bi tamo jednu kunu ulozio kad je sve laz.

Šta još neće izaći na svjetlo dana?,koliko će se još Potemkinovih sela pokazati?,to je strašno…Ja sam vjerovao da je Todorić normalan čovjek,a Agrokor zdrava kompanija,ali sve je to bilo fake…Više ništa ne vjerujem,čak ni da su izborni rezultati regularni,a pogotovo da mandatar bira ključne ministre u Vladi,to više uopće ne vjerujem…I nikome – NIKOME – još nisu lisice na rukama,niti je itko pozvan na – BAREM – informativni razgovor,a štete ogromnih razmjera…Al Capone sa svojom organizacijom crvenio bi se od srama pred ovom “gospodom”…Onaj je unesrećio možda 2-3% populacije,a ovi 97%…Pošteni ljudi ne mogu ni prići odgovornim položajima,sve su premrežili nemoralni i neodgovorni pojedinci i grupacije…Rezultati se pokazuju,jedan za drugim…A narod samo gleda,kao da ga se to nimalo ne tiče…Izaći će na izbore,i birati opet iste,jer bira ideologiju,a ne program,moral,stručnost,odgovornost…Još nam je i dobro,jer ovo što gledamo,to je projekcija nas samih,kao birača…Nas ne vodi razum,već strast,ideologija,a neki dobro znaju kako to dobro iskoristiti i naplatiti…

New Report

Close