zanima me…,
kako puno branitelja (20%) povlači svoje uloge, a ako se povuče više od 50% fond se zatvara, da li bi bilo mudro povlačiti dionice sada ili čekati da se fond zatvori ako do toga dođe?i kolika je sada vrijednost boda?
hvala!!
– vrijednost 1 udjela:
2. ožujka 610,1 kn
3. ožujka 582,6 kn
4. ožujka 582,8 kn (to je i zadnji dostupni podatak)
– koliko je branitelja prodalo udjele ili, točnije, koliko je udjela prodano znat će se (sa stanjem na kraju 2008. g.) kad Erste Invest objavi godišnje izvješće, a to je ovaj mjesec. Tada će se vidjeti i koliko je ‘realizirane dobiti od ulaganja’, odnosno love od prodaje Ine (uz likvidnost koju je fond imao u cashu/depozitima/obveznicama) otišlo za isplate i s kojom je neto imovinom fond startao u ovu godinu.
– što se tiče razmjera povlačenja, likvidacija je u slučaju povlačenja više od 50 posto bila predviđena samo za razdoblje od prvih šest mjeseci od ‘otvaranja’ fonda u lanjskom travnju. Dakle, priča o ‘zatvaranju’ više nije aktualna, barem što se tiče propisa i rokova.
koliko sam informiran oko 30% ljudi nije podiglo dividende, pa me zanima da li će postojati mogućnost isplate dividende automatski na tekući račun, kao što je to u drugim fondovima i središnjim depozitarnim agencijama(SDA) gdje je obavezan način isplate dividende automatski na račun vlasnika. Isto tako me zanima procjena kada će HEP-ove dionice i HŽ-a sjesti u fond.
koliko sam informiran oko 30% ljudi nije podiglo dividende, pa me zanima da li će postojati mogućnost isplate dividende automatski na tekući račun, kao što je to u drugim fondovima i središnjim depozitarnim agencijama(SDA) gdje je obavezan način isplate dividende automatski na račun vlasnika. Isto tako me zanima procjena kada će HEP-ove dionice i HŽ-a sjesti u fond.