.taj slovenac što ima brod od 18m i puno mu je plaćati pristojbu od 9.600 kn neka slobodno ode u Piran, tamo će garant plaćati još više 😆 …o čemu bezeveze raspravljamo, pa taj brod košta min. 5 milja kuna a tip kokošari od tisuću € !!?
Eto neka mu vlasnici marine Kornati daju popust pa da ostane…a oni naprotiv svake godine dižu cijene vezova.
Za mene kao građanina je bolje da dio profita od nautičkog turizma ide u državni proračun umjesto da sve ide u privatne džepove koji nimalo ne mare za lokalnu zajednicu.
.taj slovenac što ima brod od 18m i puno mu je plaćati pristojbu od 9.600 kn neka slobodno ode u Piran, tamo će garant plaćati još više 😆 …o čemu bezeveze raspravljamo, pa taj brod košta min. 5 milja kuna a tip kokošari od tisuću € !!?
Eto neka mu vlasnici marine Kornati daju popust pa da ostane…a oni naprotiv svake godine dižu cijene vezova.
Za mene kao građanina je bolje da dio profita od nautičkog turizma ide u državni proračun umjesto da sve ide u privatne džepove koji nimalo ne mare za lokalnu zajednicu.
Da, jer ste se vi znojili za taj brod ? ili ste samo još jedan od drugih koji bi živjeli od tuđeg rada.
Što vi nemate novaca ?
Da, jer ste se vi znojili za taj brod ? ili ste samo još jedan od drugih koji bi živjeli od tuđeg rada.
Što vi nemate novaca ?
[/quote]
Ti očito ne razumiješ.
Slovenci su nas opljačkali u Ljubljanskoj banci, godinama okupiraju Svetu Geru. kupili su apartmane po Hrvatskoj i onda ga iznajmljuju opet Slovencima a da ništa ne plaćaju Hrvatskoj državi.
O crnom čarteru da ne govorim.
I sada će svojim brodovima dolaziti i zagađivati hrvatsko more.
Ako se nautičarima ne sviđa hrvatska obala neka se gube iz Hr4vatske.
A ti domaći guzičaru koji bi i zadnju uvalu prodao strancima isto se gubi iz Hrvatske.
Ovdje su Hrvati svoj na svome i više nas nitko neće iskorištavati niti nas ucjenjivati robovlasničkim uvjetima rada.
Inaće, sa tim hebenim marinama uništili ste cijelu obalu i zabetonirali je.
Sramota.
Radujem se danu kad će zadnji stranac, ali i vrijedni domaći čovjek ostaviti ovu zemlju i prepustiti je vama jalnicima. A onda ces se i ti moc kupati u kadi, jer ce obala biti u vlasnistvu politicara i mafije.
Tada cu otvoriti najbolji sampanjac i piti ga izdaleka.
Radujem se danu kad će zadnji stranac, ali i vrijedni domaći čovjek ostaviti ovu zemlju i prepustiti je vama jalnicima. A onda ces se i ti moc kupati u kadi, jer ce obala biti u vlasnistvu politicara i mafije.
Tada cu otvoriti najbolji sampanjac i piti ga izdaleka.
O čemu ti pričaš.
Ja sam za razliku od tebe otišao iz ove vukojebine i mogu ti reći da sam se vani preporodio bez ove hrvatske mafije.
Svakom dana zahvaljujem Bogu što mi je dao snage da pravilno odlučim.
A da je bilo teško otići je.
Sad se još riješim nekretnina pa ostavim bu.dalama da plaćaju poreze, prireze, turističke naknade, smeće, naknada za uređenje vode koje svugdje plave, vodu koja je otrovna ili zamućena, smeće koje nakon što ga odvojim bace u prvu graqbu.
HRVATSKA MAFIJA hebise. Nek ti druge bu.dale plaćaju.
Nisam upucen, ali efekti ce se ubrzo vidjeti.
Ako je bila mogucnost da se pobere vise para onda je trebalo odvagnuti koliko je prihvatljivo, a ne da svi pobjegnu.
Nikakvi efekti se neće vidjeti i nitko neće pobjeći (ako da, vrlo mali broj), jer jednostavno
1. nema kamo, jer su sve marine prepune
2. ako i nađe kamo, to mu je neisplativo jer će i više od te razlike u boravišnoj pristojbi potrošiti da bi se vratio na krstarenje po jadranu (vremena u dolasku-povratku, goriva …)
Problem je u tome što su se do sada boravišne pristojbe na plovila, koliko se sjećam iz vremena dok sam skiperirao, plaćale po metraži plovila (govorim za one koji nisu obavljali čarter, čarter plovila su plaćala po krevetu 400 kn), što bi bio ekvivalent da za vikendicu naplatite po kvadraturi (pretpostavljam da to i je tako). Dok nismo bili u EU, vlasnici stranih plovila koja nisu bila u čarteru su mogli prevoziti ograničen broj ‘prijatelja’ na svom plovilu u toku kalendarske godine (broj je bio definiran sa duplo više od broja za koliko je osoba registrirano plovilo) i to se reguliralo tzv. crew listama u kapetaniji (kazne za ulov neprijavljene osobe na plovilu su išle čak i do zapljene plovila). Od kada smo u EU to više ne vrijedi, koliko mi je poznato (neka me ispravi netko ako griješim), pa se može voziti osoba koliko ti srce hoće i nitko ti ne može dolazati da im nisi naplatio. Naravno da ima vlasnika koji to zloupotrebljavaju pa rade legalni crni čarter ispred nosa lučke kapetanije, porezne i carine. Pretpostvljam da je zakonodavac išao logikom: kad ih već ne možemo uhvatit, onda barem da im naplatimo u startu nešto, pa hebiga, bolje išta nego ništa. I kako to uvijek biva kod takvih situacija, uvijek nahebu oni koji s tim nemaju ništa (oni koji koriste plovilo za sebe i svoju obitelj), jer nekima od njih će to biti žešći trošak. Oni kojima je to stvarno namjenjeno će taj trošak ionako ugraditi u cijenu svojih usluga … eto, to bi bila otprilike pozadina tog novog načina naplate boravišne pristojbe na plovilima, ne kažem da je to korektno, ali nije bio korektan (pravičan) ni prethodni model, istina je obično negdje u sredini … svega se dalo ovdje pročitati, a najviše gluposti i poznatog hrvatskog jala … naprosto nije točno da su svi vlasnici plovila bogataši i tajkuni, velika večina zapravo to nije …
samo neka odu…njima je to nista naspram komforu koji imaju da drze brod gdje zele.
Moglo bi se i vas dodatno oporezovati. Vama je to ništa napram komforu kojeg imate življenjem ovdje. Tko to može platit, ovo more, ovo sunce. Navijam za još veće poreze – srednjem i nižem staležu. Jal prema boljima se mora platit !
Što vi nemate novaca ?
[/quote]
Ti očito ne razumiješ.
Slovenci su nas opljačkali u Ljubljanskoj banci, godinama okupiraju Svetu Geru. kupili su apartmane po Hrvatskoj i onda ga iznajmljuju opet Slovencima a da ništa ne plaćaju Hrvatskoj državi.
O crnom čarteru da ne govorim.
I sada će svojim brodovima dolaziti i zagađivati hrvatsko more.
Ako se nautičarima ne sviđa hrvatska obala neka se gube iz Hr4vatske.
A ti domaći guzičaru koji bi i zadnju uvalu prodao strancima isto se gubi iz Hrvatske.
Ovdje su Hrvati svoj na svome i više nas nitko neće iskorištavati niti nas ucjenjivati robovlasničkim uvjetima rada.
Inaće, sa tim hebenim marinama uništili ste cijelu obalu i zabetonirali je.
Sramota.
[/quote]
Potpisujem! ..pogotovo ovaj dio koji se odnosi na Paulia 😁