Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,65 | 2.323 | 636 | 3,64 | 3,70 | 1,09% |
…vidim,vidim,mašta radi svašta…od dokapitalizacije,novih poslova…Japana…a brojkica nigdje…koliko se sjećam i Ingra je provela dokapitalizaciju,i kako je poznato sve je krenulo u orbitu… [cool]
ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 20.683 0,90%
0.
ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D.
20.173 0,88 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
Ovaj bi mogao sutra ispasti van ako je bar dio onog prometa bio stvaran.
Kako li me samo nervira onaj SKDD pola koncepcije su mi shebali sa onim šifriranjem. Koja samo smetala u ovoj državi postoje to nije za vjerovati.
10.
ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D.
19.803 0,86
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 25.657 1,12%
7.
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D.
26.348 1,15
može i ovako…..
Da sam ja jedan član uprave i dogovorim se sa još dva-tri čalana uprave da polako prodajemo dionice na burzi, pazeći da ih kupi netko meni blizak, a pošto bi ta prodaja jako loše odjeknula u javnosti da članovi uprave prodaju, nastupa panika među dioničarima koji i sami nastave prodavati…..cijena pada, prilika za dokup po nižim cijenama, a dionice koje sam prodao su i onako kupljene od strane "punca", ……svi iz uprave se nakrcajemo jeftinijim dionicama prije izlaska na WA i prije objave ostalih dobivenih poslova…….
mogu li članovi uprave imati ovakav scenario…?
postoji jednostavniji način za srusit dionicu.
nek daju npa losih izjava i gotovo.onako kako je to nekad kap.Jerkovic odradio [lol]
nadalje, da se radi o dokapu, pa da zato prodaju, onda bi prodali u euforiji kad se objavi dokap, anikako prije.i svima bi bilo jasno da zbog toga prodaju i problema n bi bilo.dakle i to je loš druk i pisanje zelja.
oni ovdje objavljuju poslove i pricaju ruzicasto, a prodaja je nemilosrdna [yawn]
a i bigboss je tu [bye]
…vidim,vidim,mašta radi svašta…od dokapitalizacije,novih poslova…Japana…a brojkica nigdje…
Dobro.Onda slušam tvoje objašnjenje navedenih postupaka trojice insajdera koji su pokratili tu svoju siću.Samo logički bi te molio a ne spiritualno.
NKBM na Varšavskoj burzi, Dalekovod i Geofoto čekaju
Poljsko tržište kapitala, najveće u srednjoj Europi, zanimljivo je zbog velikog potencijala tamošnjih ulagača
Iako su dionice Nove kreditne banke Maribor (NKBM), koja je u 51-postotnom vlasništvu Republike Slovenije, još od 2007. izlistane na Ljubljanskoj burzi, Uprava banke se krajem prosinca odlučila i na tzv. dual listing. Tako bi dionice ove godine trebale biti uvrštene i na Varšavsku burzu (WSE). Kao razlog za taj potez u NKBM-u navode nekoliko koristi. “Banke slične našoj postigle su višu cijenu za svoje dionice koje kotiraju na tržištima dionica s većim prometom te je stoga Varšavska burza, prema našem mišljenju, jedna od najzanimljivijih burzi za usporedno uvrštenje dionica Nove KBM”, poručio je za Poslovni dnevnik Andrej Plos, član Uprave te banke.
Hrvati još razmišljaju Osim likvidnosti slovenskoj banci je Varšava osobito zanimljiva i zbog poljskih institucionalnih investitora, čija su ulaganja ograničena zakonom na Varšavsku burzu. “Konkretno, zanimljiv nam je interes mirovinskih fondova koji upravljaju s više od 47 milijardi eura imovine, a zbog zakona o mirovinskim fondovima moraju ulagati ponajprije na svojem tržištu dionica”, dodao je Plos. Osim izlistavanja banka će ići i u proces dokapitalizacije, a tako prikupljen novac NKBM će iskoristiti za širenje poslovanja i konsolidaciju unutar grupe. Izlistavanje dionica na Varšavskoj burzi moglo bi postati stvarnost i za hrvatske kompanije, a prve dvije koje bi to mogle učiniti su Dalekovod i Geofoto. Uprava Dalekovoda ne opovrgava niti potvrđuje taj potez
Vidim bacio sam bubu i pala je na plodno tlo 🙂
Ma tko zna što će biti, ali ja bi upravi preporučio dokapitalizaciju jer mislim da im je to sada potrebno.
I mislim da bi to trebalo napraviti po nominali, a ne da se šminka book ili slično. Ako sada imaju velike poslove za odraditi ih treba nešto i uložiti. Bankarski krediti su skupi, a i firma je već debelo prezadužena. Nakon dokapa bi i bilanca izgledala puno bolje.
Drugo isto dobro rješenje bi bilo sekundarna ponuda na waršavskoj burzi. To je najbolje odraditi na book vrijednosti, a kako je to i tržišna vrijednost to je i nekako najpoštenije.
NIje to loša firma, ali treba tu doći japanac i optimizirati poslovanje. Previše novca odlazi na kamate, na rodbinsku nesposobnu radnu snagu…
Ali jedino dobro što im je kriza donijela je to da su spoznali da je hrvatsko tržište malo za njih i da ako misle opstati posao moraju tražiti vani. Poslovanje bi im trebalo biti 25% domaće i 75% strano tržište.
Sve u svemu sada je vrijeme za prave odluke. Ako se donesu mogu postati prava firma, a ako ne, mogu jož životariti par godina i to je to.
01.02.2011.
10. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 20.938 0,91%
02.02.2011.
10. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 20.173 0,88% -765komada
@kiko
Sory kolega ali šta se dogodilo sa onim najavljenim minusom u FI koji ste ko strašilo najavili neki dan????
[lol]
@kiko
Sory kolega ali šta se dogodilo sa onim najavljenim minusom u FI koji ste ko strašilo najavili neki dan????
[lol]
Da imam inside informacije, nebi ih tu pisao nego bi ih obilato koristio. Za godišnje rezultate ću saznati kad ih objave na zse. Što se tiče varšave i dokapa, to nije patka, razmišljaju o tome, ali jedni bi, drugi nebi, treći baš i nekuže. Sad što će odlučiti to ni dragi Bog nezna.
NKBM na Varšavskoj burzi, Dalekovod i Geofoto čekaju
Poljsko tržište kapitala, najveće u srednjoj Europi, zanimljivo je zbog velikog potencijala tamošnjih ulagača
Iako su dionice Nove kreditne banke Maribor (NKBM), koja je u 51-postotnom vlasništvu Republike Slovenije, još od 2007. izlistane na Ljubljanskoj burzi, Uprava banke se krajem prosinca odlučila i na tzv. dual listing. Tako bi dionice ove godine trebale biti uvrštene i na Varšavsku burzu (WSE). Kao razlog za taj potez u NKBM-u navode nekoliko koristi. “Banke slične našoj postigle su višu cijenu za svoje dionice koje kotiraju na tržištima dionica s većim prometom te je stoga Varšavska burza, prema našem mišljenju, jedna od najzanimljivijih burzi za usporedno uvrštenje dionica Nove KBM”, poručio je za Poslovni dnevnik Andrej Plos, član Uprave te banke.
Hrvati još razmišljaju Osim likvidnosti slovenskoj banci je Varšava osobito zanimljiva i zbog poljskih institucionalnih investitora, čija su ulaganja ograničena zakonom na Varšavsku burzu. “Konkretno, zanimljiv nam je interes mirovinskih fondova koji upravljaju s više od 47 milijardi eura imovine, a zbog zakona o mirovinskim fondovima moraju ulagati ponajprije na svojem tržištu dionica”, dodao je Plos. Osim izlistavanja banka će ići i u proces dokapitalizacije, a tako prikupljen novac NKBM će iskoristiti za širenje poslovanja i konsolidaciju unutar grupe. Izlistavanje dionica na Varšavskoj burzi moglo bi postati stvarnost i za hrvatske kompanije, a prve dvije koje bi to mogle učiniti su Dalekovod i Geofoto. Uprava Dalekovoda ne opovrgava niti potvrđuje taj potez
Eto to bi značila dokapitalizacija pred izlistavanje na Varšavsku, kako svi članovi uprave prodaju i ostavljaju broj dionica koji taman znači prema nominali, znači imati će duplo dionica nego što sada imaju, jer će doći do dokapitalizacije po nominali od 100 Kn i time će Dalekovod prikupiti oko 230 milijuna Kn temeljnog kapitala, osnažiti si bilancu i izaći na Varšavsku burzu……
A to znači rapidan rast dionice………
moguće, osim ako se poigraju kategorijama kao npr.: isključenje prava prvenstva, strateški partneri,…i slične fore kao kod dokapitalizacije Jadranske banke
Ovu dionicu nemaju mnogi fondovi, dokapitalizacijom znači idemo na Varšavsku burzu, a da bi mogli sudjelovati u dokapitalizaiciji moraju imati dionice dalekovoda, a ne ih prodavati…….
Ovdje slijedi rapidan rast dionice, prilika za fondove da i oni zarade puno na Varšavskoj burzi, naročito za sve dioničare……….