DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 24.11.2024. u 19:17
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,61
42.127
11,670
3,56
3,62
-3,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Dećki dosta bi bilo laganja nije ovo INGRA da možete tvrditi takve neistine…. [thumbsup]

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Da malo sam računao koliko su prodali, nisu svi isto, a i nefali svima isto, neko će možda od štednje neko nekako. Ispada da nije po nominali nego po booku.
Naglašavam ovo su teška i preteška nagađanja, ma turbo teška nagađanja te stoga nije nagovor ili odgovor od kupnje ili prodaje iste.

I smatram da ide dokapitalizacija 1:1 u nominali, to samo daje povod još većoj cijeni….. jer svi iz uprave ostavljaju broj dionica koji je taman taj iznos koji bi išao po nominali!

Očito se pripremamo za Varšavsku burzu…

I to je moguće, prodajom 1/4 ukupnog broja dionica po današnjim cijenama dobije se taman casha za dokap 1:1 po nominali..

Dećki dosta bi bilo laganja nije ovo INGRA da možete tvrditi takve neistine…. [thumbsup]

Niti netvrdim da je to istina, nego više kao zapažanje. Objašnjava neke stvari…

ja to gledam ovako.
dolaze turbulentna vremena za dlkv
izlazak na wse mozda i dokap. mozda ni FI nije bolji od cjele godine.
i ljudi koji su imali dionice u nutra jednostavno su uzeli pola love u kesu a pola ostavili u dionicama. ako ide gore i dalje im ide gore ako ide dole imas kesa mozes radit kaj oces.
treba ponekad i lovu u rukama osjetit a ne samo 2000 dionica koje nikad nisi ni vidio.

Bolje protrgovati burek dnevno nego NE! Bolje burek dnevno nego burek tjedno!

I smatram da ide dokapitalizacija 1:1 u nominali, to samo daje povod još većoj cijeni….. jer svi iz uprave ostavljaju broj dionica koji je taman taj iznos koji bi išao po nominali!

Očito se pripremamo za Varšavsku burzu…

Dodatak

Novom dokapitalizacijom skupilo bi se 229 381 200 Kn za temeljni kapital Dalekovoda….

Više casha manja ovisnost o bankama, mogućnost još većih projekata..
i izlaskom na Varšavsku burzu nagradili bi se svi dioničari……… [lol] [thumbsup]
[/quote]
Ako ide neki dokap treba li se prije toga sazvati skupština?

Naravno da treba skupština da odobri dokap. E sada nastaje kombinatorika. Jedan scenario kaže ovako: ako će objava skupštine podići cijenu dionica na burzi onda bi povezane osobe koje skupljaju cash za dokap trebale prodati dionice PRIJE objave, da ih se ne bi moglo teretiti za inside trading…
U ovom slučaju ima logike i količina koju su prodali, ostatak im jamči pravo na dokup.
Molim mišljenje, za i protiv.

Naravno da treba skupština da odobri dokap. E sada nastaje kombinatorika. Jedan scenario kaže ovako: ako će objava skupštine podići cijenu dionica na burzi onda bi povezane osobe koje skupljaju cash za dokap trebale prodati dionice PRIJE objave, da ih se ne bi moglo teretiti za inside trading…
U ovom slučaju ima logike i količina koju su prodali, ostatak im jamči pravo na dokup.
Molim mišljenje, za i protiv.

Slažem se……..

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Prije njesec dana razglabalo so o stečaju , jer Fotije je to tako prezentirao, sada vam kiko ubaci bubu u uho o mogućoj dokapitalizaciji , mogućem lošem FI .Mamac pada na plodno tlo, pa većina je poput ,osmoškolaca počme paničariti, ista priča se tumači na sto načina , kako kome trenutno odgovara.Žalosno kako većina mijenja u istom danu mišljenja, prodajte , kupite HT i prst u uho

može i ovako…..

Da sam ja jedan član uprave i dogovorim se sa još dva-tri čalana uprave da polako prodajemo dionice na burzi, pazeći da ih kupi netko meni blizak, a pošto bi ta prodaja jako loše odjeknula u javnosti da članovi uprave prodaju, nastupa panika među dioničarima koji i sami nastave prodavati…..cijena pada, prilika za dokup po nižim cijenama, a dionice koje sam prodao su i onako kupljene od strane "punca", ……svi iz uprave se nakrcajemo jeftinijim dionicama prije izlaska na WA i prije objave ostalih dobivenih poslova…….

mogu li članovi uprave imati ovakav scenario…?

DLKV-R-A 4.2.2011 1 3.2.2011 319,58 287,62 351,54
Po meni, sve je moguće. Možda bolje otići u kockarnicu, odmah znaš na čemu si. Ovako možeš čučati godinama u dionici ako ti padne.

Naše tržište postati će sve likvidnije, ako bude dokapitalizacije, 1:1 po nominali cijena bi mogla jako skočiti, i ovako bi trebala skočiti ima poslove……… A danas je objavljenja vijest da Japanci hoće kupiti udio u HT-u???
http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Burza/Nomura-zeli-HT-a-vec-je-skupo-platila-agresiju-na-strana-trzista/?utm_source=news03022011-k&utm_medium=email&utm_campaign=daily_newsletter&utm_content=najcitaniji&utm_term=link

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

New Report

Close