Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,62 | 7.111 | 1,965 | 3,58 | 3,64 | 1,69% |
@fotije
kolega kako god bilo ali ipak moram primjetiti da ste malo ublažili retoriku. Prije ste prizivali i bankrot. Sad je samo neka frka sa rezultatima iz prošlog svršenog vremena u najvećoj krizi. Koga to još osim Balgača zanima? Ovdje se kupuje budućnost koja može biti samo bolja.
džaba silne priče ovdje, za par dana cijena je opet na 300 kn li niže… osim toga, slijedi korekcija cijelog TK jer smo narasli s 1800 na 2300 bez ikakvih padova!
@fotije
kolega kako god bilo ali ipak moram primjetiti da ste malo ublažili retoriku. Prije ste prizivali i bankrot. Sad je samo neka frka sa rezultatima iz prošlog svršenog vremena u najvećoj krizi. Koga to još osim Balgača zanima? Ovdje se kupuje budućnost koja može biti samo bolja.
Pa naravno da jesam, nisam budala…. gledaj, prati, analiziraj i prialgodjavaj procene….
Očito je da su stvari krenule nabolje najavom novih poslova, medjutim breme duga i dalje postoji i zato verovatno paralelni listing, a moguće i dokap (iako mi to nije toliko izgledna opsija) da kompanija prikupi šta jefitinija sredstva za nove poslove i rast… i lakše povrati ne baš malene dugove.
Sem toga, tehnički je odradjeno dugoročno i kratkoročno dno i sada situasija i grafički izgleda mnogo bolje nego pre koji mesec. Da su se stvari nastavile kretati još neko vreme negativnim tokom, postojala je i mogućnost defaulta po kratkoročnom dugu, no dogodio se positivan scenario i stvari su krenule positivnim smerom.
Hm, e moj matori…. ja ti nisam tipičan balkanac… ja o ovom poslu znam mnogo više nego šta ćeš iz mojih pisanija ikad naslutit. I šta se tiče budućnosti, ona more da bude bolja, no nikad ne donosi tako sigurne i dugoročne zaključke unapred… verovatno će da bude bolja, a za sigurnost uplati policu osiguranja ili nabavi neku drugu vrstu hedža.
I drugi put malo bolje prati moja pisanja ako već pokušavaš nešta da mi imputiraš, jer tamo na dnu smo raspravljali o minimalnom risiku za ulaz, minimalnom stop-lossu, potensijalu kratkoročne zarade kao šta smo kasnije pisali i o otporima na rastu, SMA 200 itd.
@fotije
ovo vrijedi za sve kupuj dok ima po ovim cijenama, jer DLKV bi trebao biti minimalno
1 KOEI dionica = 1 DLKV
ovo vrijedi za sve kupuj dok ima po ovim cijenama, jer DLKV bi trebao biti minimalno
1 KOEI dionica = 1 DLKV
[/quote]
A na čemu ti temeljis te, tako dubokoumne zaklučke? Na "preklanjskom snegu"?
U pravu si, piše…. a ko će ga znat.
Moguće je da im gori pod petama zbog istraga, al šta onda ne daruje sve… a možda je čoeku ćerka postala punoletna i oće da se udaje, možda je bolestan, možda se nagodio s ljubavnicom nakon šta je pukla ljubav (ako je imao, šalim se :-), ko će ga znat… a možda zbog poreznog aspekta tranakcije, no to bi zaista bilo glupavo od jednog člana uprave…
Ne znam, al da je izabro loš trenutak za takve rabote, stvarno je.
[/quote]
darovao je dionice da ih ta osoba ond rasproda preko burze, a ne on…tako bolje zvuči, ali je isto
Curatus zaustavio prodaju kao što je onomad i rekao. Ovi dva dokupljuju:
2. Erste Plavi OMF 130.173 5,67%
6. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 31.959 1,39%
Ovo je kolega stavil tam u jedanestom prošle godine a u međuvremenu su zgleda ovaj dvojac još vagona prikačili na lokomotivu
Važeći podaci za uredovni dan 31.01.2011 .
DALEKOVOD D.D./REDOVNA DLKV-R-A
2. Erste Plavi OMF 136.528 5,95
6. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 40.640 1,77
@fotije ja nisam ni sumnjao da Vi znate puno više nego što tu pokazujete jer Vam je to posao ali zar Vam se po nekad ne čini da su ovi negativno drukovi uzaludni jer na to mogu pasti neki sitni ulagači koji su trenutno skroz nebitni na ovoj dionice jer se ovdje igra velika igra u kojoj sudjeluju puno bolje informirani likovi? Mali igrači su tu kap u moru i što je najvažnije njihove ulazne cijene će se tek negdje oko 800 početi značajnije dostizati. Tek onda će oni početi razmišljati da eventalno zbrišu van sa nulom i iz sigurne daljine će nam se sjetiti bliže i daljne rodbine. Ako gube, a gube imaju pravo i da se ljute.
U pravu si, piše…. a ko će ga znat.
Moguće je da im gori pod petama zbog istraga, al šta onda ne daruje sve… a možda je čoeku ćerka postala punoletna i oće da se udaje, možda je bolestan, možda se nagodio s ljubavnicom nakon šta je pukla ljubav (ako je imao, šalim se :-), ko će ga znat… a možda zbog poreznog aspekta tranakcije, no to bi zaista bilo glupavo od jednog člana uprave…
Ne znam, al da je izabro loš trenutak za takve rabote, stvarno je.
[/quote]
darovao je dionice da ih ta osoba ond rasproda preko burze, a ne on…tako bolje zvuči, ali je isto
[/quote]
slažem se ali…
to je priprema terena
to znači da još nije bio trenutak za prodaju
već da dolazi uskoro [wink]
@fotije ja nisam ni sumnjao da Vi znate puno više nego što tu pokazujete jer Vam je to posao ali zar Vam se po nekad ne čini da su ovi negativno drukovi uzaludni jer na to mogu pasti neki sitni ulagači koji su trenutno skroz nebitni na ovoj dionice jer se ovdje igra velika igra u kojoj sudjeluju puno bolje informirani likovi? Mali igrači su tu kap u moru i što je najvažnije njihove ulazne cijene će se tek negdje oko 800 početi značajnije dostizati. Tek onda će oni početi razmišljati da eventalno zbrišu van sa nulom i iz sigurne daljine će nam se sjetiti bliže i daljne rodbine. Ako gube, a gube imaju pravo i da se ljute.
Nema drukova, ja akcije DLKV nemam i ne nameravam ih skoro kupovati. Ne znam zašta se ovde uvek vrti pro i contra priča odnosno je li neko u akciji ili ne. Tačno je da mali uglavnom ovise o postupcima velikih zbog supljeg marketa i organizovanih igranki da ne upotrebim puno jaču reč kao npr. prevara. Vani na razvijenim marketima je malo drugačija priča, iako i tamo veliki vode igru i nisu ništa manje podmazani svim mastima nego ovdašnji igrači, čak i mnogo više. No ne mislim da je insajd info i dobra informisanost nužan uvet ulaganja para i na ovakvom marketu, samo zdrav razum, razumevanje poslovanja kompanija i čitanja finansijskih izveštaja, praćenje trendova i disciplinovanost, kao i strpljenje za dugoročne investitore. Ono šta vredi, ima dobar menadžment i logičnu i jasnu viziju, poslovni model i još tuče očekivanja, vredi na svim marketima, malim i velikim. No takve priče nisu spekulativne, pa imamo i one druge… Kao šta si i sam neki dan ustvrdio, Svaka roba nadje svoga kupca.
Na kraju, mislim da 800 nećemo videti tako brzo, a kad i ako akcija dosegne tu vrednost, svak ne postupi prema sopstvenom nahodjenju.
Samo za one koji su izašli ili koji nisu niti ne namjeravaju biti u Dalekovodu. Žao mi vas je ljudi, ali
ovdje dobrim vijestima jednostavno nema kraja.
http://www.zadarskilist.hr/clanci/01022011/investitori-prepoznali-isplativost–ulaganja-u-vjetar
Osim već izgrađene vjetroelektrane u Velikoj Popini, u planu izgradnja dva velika vjetroparka kapaciteta po 20 MW na lokacijama Otrić i Bruvno. Tvrtka Dalekovod d.o.o. podnijela je zahtjeve za ishođenje lokacijskih dozvola, a za navedeni projekt usvojene su studije utjecaja na okoliš prema kojima će se na tim lokacijama navodno biti izgrađene čak 34 vjetroturbine