Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,65 | 7.233 | 1,981 | 3,64 | 3,66 | 1,67% |
kolega Lajv,
iz vašeg pisanja očito je da ne znate o čemu pišete.
nemam namjeru se pretjerano raspravljat s vama, ali Curatus vam je prodao 6800 dionica
< 01.10.2010 T: 28.09.10 Pros. cijena: 275,00
RB Dioničar Broj %
1. CURATUS D.O.O. 235.450 10,26%
27.01.2011 > T: 24.01.11 Pros. cijena: 321,66
RB Dioničar Broj %
1. CURATUS D.O.O. 228.650 9,97%
kolega drevil,
budući mi se činite kao korektan forumaš, evo da s vama podijelim svoje mišljenje.
Telegra kao dioničar br.2 i njihov značajni kooperant je izašla cijela!!!
i to se istrpala mirovincu…
budući su mirovinci kupovali od Lukovića dionice ZABE, od Openhajma dionice INGRE, od Fižulića dionice magme, to mi nimalo nije ohrabrujuće!
dozvoljavam da možemo različito gledati na to.
svako ima pravo na svoje mišljenje.ja čim sam vidio da su majstori iz uprave ADPLastike kupili dionice na burzi sam opalio po asku 2000komada. bez razmisljanja.jucer sam kad sam vidio ovo za dlkv istresao sve svoje, doduse ne odmah i ne sve po bidu.to je moj nacin i moguce da ja grijesim.
ja ne uspoređujem ni trenutno ni buduće poslovanje Ingre i DLKV.uostalom o ingri ni ne razmisljam kao investiranju, dok sam u dlkv bio sa znacajnom kolicinom.ja samo nalazim slican obrazac sto se tice prodaje i kupnje insajdera iz te svije dionice.kao sto sam vec rekao, ja sam siguran da gospodin iz nadzornog Velimir bolje poznaje i sadanje i buduce poslovanje dalekovoda i od mene, i od, dozvolit ćete, vas, pa je prodao svoje dionice.
u one priče da se dionice insajdera prodaju jer se kupuje kuća, ženi sin, itd ja ne vjerujem.
jer nakon što je onaj član uprave iz ATPL prodao dionice po 2500, dionica se doslovno raspala, zajedno sa BDIjem i zavrsila na 400kn.fundamentalno!
ne mogu se oteti dojmu da sve ove vijesti oko Varšave, novih poslova itd koriste kao bolji izlaz.
možda grijesim, ali to je moje misljenje.ovu prodaju oko 320 ne mogu generirati mali i neupuceni.
vrijeme ce pokazat… [thumbsup]
ja jučer kupio solidan broj
danas sam očekivao da će ovi depresivni tipovi nešto ponuditi kao jučer ništa za sada
izgleda i oni kupuju samo što im je sustav drugačiji
posjedujem dionice tvrtke danoas više nego jučer, jučer više nego ……itd
(28.01.2011)
Komentar: Nije bum nego povratak u realnost
Bez obzira na činjenice da su sve priče o mogućim značajnijim radovima naših građevinskih kompanija u inozemstvu uglavnom objavljene na razini glasina, dionice najlikvidnijih građevinara u siječnju su snažno skočile. Naravno, većina ulagača koji trguju na domaćem tržištu kapitala zna što znači kupiti dionicu građevinske tvrtke u vrijeme kad je ta industrija na svojevrsnom dnu.
Građevinci su se našli na meti malih ulagača i burzovnih špekulanata koji ovih dana troše novac od prodaje dionica Ine. Mnogo je razloga, govore analitičari, zašto su porasle baš te dionice. Pogleda li se tržište u cjelini, zdravorazumski se moglo pretpostaviti da će izdanja građevinara porasti brže i više od ostatka tržišta. Naime, građevinari su u posljednje tri godine zabilježili katastrofalne padove. Nebrojeno puta Business.hr pisao je o padovima koji su na godišnjoj razini nerijetko iznosili i više od 90 posto. Isti su se padovi nastavili i u 2010. godini uslijed katastrofalne nelikvidnosti koja je pogodila domaće tržište. Ovih dana svjedočimo jednostavnom povratku nekih dionica njihovoj realnoj vrijednosti.
Sada već pomalo u sjeni HT-a i građevinara, Ina polako, ali sigurno postiže nove najviše razine u povijesti. U četvrtak je zabilježila skok na nevjerojatnih 3650 kuna, ali uza samo dva milijuna kuna prometa. Posve je jasno da se za 700 dionica više ne bore ni mirovinci, ni MOL, već hrabri burzovni špekulanti u nadi da će svoje ulaganje uskoro moći dobro unovčiti.
Nadaju se tome i ostali mali ulagači, koji su svoj novac od prodaje dionica Ine, koje su kupili u IPO-u daleke 2007., ovih dana pretvorili u dionice. Sve što oni žele sada je nekoliko povoljnih makroekonomskih izvještaja i prognoza, koje bi tržište, kao i uvijek, pozdravilo na zadovoljstvo svih njegovih malih i velikih sudionika.
vijest iz poljske došla je iz poljskih izvora a ne iz dlkv
ja jučer kupio solidan broj
danas sam očekivao da će ovi depresivni tipovi nešto ponuditi kao jučer ništa za sada
izgleda i oni kupuju samo što im je sustav drugačiji
posjedujem dionice tvrtke danoas više nego jučer, jučer više nego ……itd
pa evo ti hiljadarka po bidu, nadam se da si kupio koliko si htio.
ako nisi ne brini, bit će toga još [yawn]
ova dionica je u kratkom roku za 2 mjeseca skočila sa 220 na 330 kunića, to je 50%, mnogi će naći zadovoljstvo i na 20 – 30 % plusa stoga i ne čudi daljnji pad
Kad bude objava rezultata za zadnj kvartal bit će panike, zbilja mislite da je masa dionica na bidu radi dokupljivanja [lol] ?
Apoksiomen, ja se uopce ne raspravljam sa vama. Vi ste naveli podatke kao da su se dogodili u zadnjih 7 dana a ne od jeseni prosle godine. Nadalje, zasto ne komentirate da je netko preko Splitske banke dobro se napunio sa 2000 i x dionica, no kako se nezna tko stoji iza tog racuna to Vama nije toliko relevantno. Ne tvrdim da sam ja u pravu, samo logicki razmisljam i kada usporedim ovaj rasti igh i inih na OSNOVU NICEGA onda ne vidim niti jedan jedini razuman razlog zasto dlkv STOJI nakon vec dva sklopljena posla u ovih mjesec dana, a gdje su tek svi ostali iz prosle godine. Napravite komparaciju izmedju realizacije ugovora dlkv i ostalih gradjevinara u HR pa ce te vidjeti "malu" razliku, ali nazalost veliku u postotku porasta na zse, a to nesto MORA znaciti jer netko DRZI ovu dionicu da ne ide naprijed!
ova dionica je u kratkom roku za 2 mjeseca skočila sa 220 na 330 kunića, to je 50%, mnogi će naći zadovoljstvo i na 20 – 30 % plusa stoga i ne čudi daljnji pad
Treba popuniti gap između cijene Končara i cijene Dlkv……..
kada 1 DLKV = 1 KOEI dionica ….
NAžalost morao sam vas napustiti, opet, izašao sa nulom. Mislim da će zadnji kvartal biti teška katastrofa i da će poslovnu godinu završiti sa minusom. Inače nema drugog objašnjenja za ovaku masovnu prodaju.
NAžalost morao sam vas napustiti, opet, izašao sa nulom. Mislim da će zadnji kvartal biti teška katastrofa i da će poslovnu godinu završiti sa minusom. Inače nema drugog objašnjenja za ovaku masovnu prodaju.
Možda je pala jer su dobili previše poslova, pa se diončari uplašili da će i oni morati raditi, pa rasprodaju dionice…… [lol]