DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 13:23
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,61
34.240
9,472
3,58
3,62
-2,16%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ako ima istine oko ulaska u Varšavsku burzu, zar nebi Dalekovod bio dužan obavjestiti ZSE ?
Naivan sam ?
[smiley]

LEGA Shasa kao i uvijek konkretan sa informacijama,za svaku pohvalu.
Naravno da je dužan obavijestiti ZSE, samo to ne mora učniti sada, već kada se donese konačna odluka o tome, a to bi prema pisanju Poljskih medija trebalo biti u slijedećem mjesecu.

http://www.seebiz.eu/hr/burze/dalekovod-izlazi-na-varsavsku-burzu%3f,102961.html

Kako prenosi poljski portal, Dalekovod (ZSE:DLKV-R-A) će svoju konačnu odluku o ulasku na poljsko tržište donijeti u veljači. Poljski portal piše i kako iz Dalekovoda nisu željeli komentirati te informacije

Također mi je zanimljiva i ova rečnica "kako iz Dalekovoda nisu željeli komentirati te informacije".
Obično kada nešto nije istina to se odmah demantira, a u ovom slučaju "nisu željeli komentirati ". Još malo i eto nas u Veljači.

[/quote]

http://seebiz.eu/hr/tvrtke/hrvatski-i-srpski-gradevinari-dogovaraju-zajednicki-nastup-20.-veljace,103166.html

http://seebiz.eu/hr/tvrtke/hrvatski-i-srpski-gradevinari-dogovaraju-zajednicki-nastup-20.-veljace,103166.html

Evo još malo prijatelju da nastavimo niz:

http://seebiz.eu/hr/tvrtke/transport/zeleznice-srbije-izgradnja-brzih-pruga—investicije-6-milijardi-evra,102133.html

i mali podsjetnik:

http://www.poslovni.hr/vijesti/dalekovod-modernizira-srpske-zeljeznice-98398.aspx

Ako ima istine oko ulaska u Varšavsku burzu, zar nebi Dalekovod bio dužan obavjestiti ZSE ?
Naivan sam ?
[smiley]

hm, trebala bi HANFA blokirati trgovanje dok se DLKV ne očituje o tome, a ne da se ovako cijena pumpa na rekla-kazala

moje pisanje je osobno mišljenje te nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Naivan sam ?
[smiley]

hm, trebala bi HANFA blokirati trgovanje dok se DLKV ne očituje o tome, a ne da se ovako cijena pumpa na rekla-kazala
[/quote]

Može biti, ali s obzirom da takovih sličnih natpisa kod nas u tisku i po portalima svakodnevno ima na desetke, HANFA bi onda svaki dan trebala blokirati pola burze. Da je dionica kojim slučajem 13.01. završila u blokadi ZSE bi postavio upit Dalekovodu o novim činjenicama i ovi bi na njega morali odgovoriti. Ovako preostaje nam da sačekamo slijedeći mjesec, ili ako je netko nestrpljiv neka ga čim prije otjera u blokadu pa ćemo znati više.

Naivan sam ?
[smiley]

[/quote]
Kolega očito ste jedan od onih koji bi možda i na 200k duboko promišljao ući ili ne u DLKV, malo ste previše zakasnili , i sad su vam svi krivi.A nije vam još kasno za ulazak pa brzo če ovo i na 400k , pa kad se dobiju još neki dugo očekivani poslovi………………ode to sam bog zna………..

Ja sam zato da ga stjeramo nazad na 220. Uzeo sam samo pola predviđene količine. A za poljsku baš me briga…

Ja sam zato da ga stjeramo nazad na 220. Uzeo sam samo pola predviđene količine. A za poljsku baš me briga…

ja sam za. ajmo rasprodat sve kaj imamo i cekat da padne na 220 i onda ga opet lijepo dizat 🙂

Bolje protrgovati burek dnevno nego NE! Bolje burek dnevno nego burek tjedno!

Lijepo je vidjeti ovakvu slogu.
Ali, ide to dolje i bez navijanja.

Buy on Rumours – Sell on News

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

Ako izlaze na Varšavsku burzu i idu na dokapitalizaciju u trenutni broj izdanih dionica
Broj izdanih 2.293.812, moguće je da bi dokapitalizaciju radili za izdavanjem novih cca 20% do 30%
to bi bilo cca od 450.000 do 650.000 dionica, a vjerojatno bi htjeli prikupiti od 200 mil do 300 mil HRK (oko 10% ukupne aktive) od dokapitalizacije.

što znači da bi cijena na dokapitalizaciji ne bi trebala biti manja od 400 kn, da li je to ostvarivo?

A odaklem ti to da idu na dokap?

Ja eventualni izlazak u Poljsku vidim kao pokušaj internacionalizacije poslovanja obzirom da je jasno da dosadašnji model rasta u Hrvatskoj i regiji više ne drži vodu… Sem toga, listanje na Varšavskoj berzi verovatno bi im omogućilo jeftinije finansiranje poslovanja i smanjenje tereta kamata. Takodje, ukoliko bi poslovni resultati bili u dogledno vreme bolji, tada bi se to odrazilo i na kretanje cene i moguće bolje vrednovanje cele kompanije. S druge strane, to je i kapitulacija Miličića i modela radničkog akcionarstva u fabrici i meni se vidi da se on želi da povuče sa mesta predsednika uprave. Njegovo je vreme isteklo… a ima čoek i godina. To s druge strane znači da neko mora da primi te uzde i konsoliduje kompaniju i pripremi je za novi investicioni ciklus. U Dalkovodu ne cveta cveće kako mnogi ovde pišu, firma je u problemima i to se vidi iz bilansa, no polako se stvari menjaju na bolje i ukoliko primene dobar model poslovanja, za koju godinu kompanija bi mogla znatno više vredeti od trenutne cene. Naravno, da se kratkoročni impuls za rast cene može temeljiti na nekim positivnim dogadjajima kao šta je mogući listing na Varšavskoj berzi, no nakon toga rast cene i nove valuacije treba svakako opravdati i boljim resultatima poslovanja. Daklem, smanjite euforiju i budite realni jer ovde ima mesta i za kratkoročne spekulante, ali i za dugoročne investitore.

[/quote]

Ti si zaista neverovatno pesimičan-na svakoj dionici filaš negativu. Nije ti to dobro za zdravlje-to ti je moj drugarski savet. Dalekovod i sve ostale građevinske dionice neminovno idu prema vrhovima. Polako ali sigurno. Ni ja ni vi to ne možemo promeniti.
PS: kaže se čovek a ne čoek. [lol]

neće uvijek biti ovako.

“Zlatek – Lijepo je vidjeti ovakvu slogu.
Ali, ide to dolje i bez navijanja.”

Ako dozvolite malo znatiželje, a u skladu sa davno zaboravljenim pravilima foruma, TO ide dolje jer je preskupo ili jer bi Vi željeli kupiti jeftinije?
Ako je preskupo, u odnosu na što je preskupo?
Ako nisam previše znatiželjan… [huh]

'ko zadnji, magarac...[img]http://www.pic4ever.com/images/www_MyEmoticons_com__fishing.gif[/img]

Zlatek je napravio grešku u jednom slovu pa mu je sad neugodno priznati. Umjesto "Ali ide to dolje i bez navijanja" htio je reči "Ali, ide to dalje bez…" [bye]
Dovoljno je pogledati grafikon gore u desnom kutu ove stranice…..

marcello

New Report

Close