DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 01:42
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,73
4.415
1,184
3,72
3,74
-0,53%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Misliš da ovi hoće van? Pa nisu valjda slijepi? Vide i sami gdje su vrata, a gdje prozori.

who dares, wins

EH NIJE VALJDA DA CE PASTI NA 100-KN,

a mene zanima na na kojoj razini uprava planira braniti cijenu dokupom u trezor jer su prije 18 mjeseci branili na 400kn
na kojoj bi razini cijene eventualno upravi mogla proraditi savjest
pa da ponudi ostavku?
i na kojoj bi razini se mogao pojaviti netko da da ponudu za preuzimanje,pa da preuzme i makne upravu
jer nije valjda normalno da se maknu tek kad firma skroz propadne?!
i do koje razine će institucionalni igrači tolerirat ovu upravu?
sva su mišljenja dobrodošla.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

@ migra
Moje je mišljenje da uprava cijenu dionica ne treba braniti!

Uprava treba raditi svoj posao, a ne tregovati dionicama firme!

Iznimka od ovog pravila je samo u slučaju kada firma dobro posluje (što ovdje nije slučaj), ima puno keša na računu (što opet ovdje nije slučaj), a nema dugova i nema nekih boljih načina da napreduje npr. kroz investicije u modernizaciju ili akvizicije konkurenata i na taj način zauzimanje tržišta. U tom slučaju je opravdano otkupljivati vlastite dionice i poništavati kapital.

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

@ migra

Iznimka od ovog pravila je samo u slučaju kada firma dobro posluje (što ovdje nije slučaj), ima puno keša na računu (što opet ovdje nije slučaj), a nema dugova i nema nekih boljih načina da napreduje npr. kroz investicije u modernizaciju ili akvizicije konkurenata i na taj način zauzimanje tržišta. U tom slučaju je opravdano otkupljivati vlastite dionice i poništavati kapital.

mislio sam da nije zabranjeno zarađivati kupnjom pa kasnijom prodajom ako si uvjeren da je cijena
preniska ali po tome izgleda da uprava u to baš i ne vjeruje
možda i spiječiti paniku kakvoj smo svjedoci jer nije to baš tako bezazleno
a s obzirom na relativno mali obujam trgovine nebi to ni iziskivalo velika sredstva
koliko će koštati buduće zaduživanje(refinanciranje dugova) nakon ovakve cijene na dionici i pecepciji kao nesigurne firme
možda bi i to trebalo uračunati.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

@ migra

mislio sam da nije zabranjeno zarađivati kupnjom pa kasnijom prodajom ako si uvjeren da je cijena
a s obzirom na relativno mali obujam trgovine nebi to ni iziskivalo velika sredstva
koliko će koštati buduće zaduživanje(refinanciranje dugova) nakon ovakve cijene na dionici i pecepciji kao nesigurne firme
[/quote]

Uprava bi trebala kupovat dionice i tako branit cijenu od niskih razina (na svakom razvijenom tržištu) dok bi u slučaju prevelikog rasta cijene trebala prodavati i tako stabilizirati cijenu. Bar tako GRAHAM kaže!!!!!!!!!!!!!! Ali kod nas je sve naopako.

@ migra

zlatek
daj još jednom pročitaj šta si napisao.vidljivo je iz tvojih postova da bi htio na 200 kn, ali teško ide isšod 220.rijetko tko hoće prodat.po tvom pisanju ispada da je dlkv malo bolja tvrtka od recimo inggre.kad već pišeš, piši nešto suvislo.

@ migra

[/quote]

Uprava bi trebala kupovat dionice i tako branit cijenu od niskih razina (na svakom razvijenom tržištu) dok bi u slučaju prevelikog rasta cijene trebala prodavati i tako stabilizirati cijenu. Bar tako GRAHAM kaže!!!!!!!!!!!!!! Ali kod nas je sve naopako.
[/quote]

Poruči ti tom Grahamu da on "nema pojma"… odnosno da se preciznije izrazim ima problem sa prenošenjem informasija finansijski nepismenim ulagačima. Grahamove teze i investiciona filosofija je dobra, ali ne ferceraju na svim meridijanima. Daklem, on je to napisao jer u svetu to je uobičajeno u situaciji kad kompanija ima višak keša i/ili nema dalnjeg prostora za širenje i za nove investicije i/ili ne vidi nove akvizicijske mete i najvažnije smatra da market cena ne odražava stvarnu vrednost kompanije odnosno potcenjuje je, tada je logično da se kupuju sopstvene akcije u trezor.

Kako Dalekvod nema para za takvu akrobatiku i kako se unutranja vlasnička poveznica uprava + mali akcionari + ostali (prijatelji, kumčad etc.) raspala, nema velike šanse niti rezona da kompanija kupuje sopstvene akcije. Kada bi to sada uradili, tek bi time dodatno pokazali da su u potpunosti izgubili kompas da je zavladala panika u redovima i da nemaju nikakve strategije šta da urade. Trenutno nema druge nego tavorenje, ugovoranje novih poslova, smanjenje svih direktnih i indirektnih troškova, refinansiranje dugova i nada da ovaj ršum neće dugo trajati i da će se kad-tad otvoriti novi investicioni programi.

Jedno je sigurno, rast na ledjima budžeta i korpucionaštva u dobivanju poslova, odsvirali su svoje i treba se prilagodit marketu i naučit zaradjivat pare u svetskoj konkurensiji. Oni za to imaju šanse, no za to će trebat i mnogo truda i mnogo vremena.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

Hvala, fotije na elaboraciji i podršci.
I slažem se da DLKV ima šanse u svjetskoj konkurenciji! Sa ovom upravom ili nekom drugom!

Pitanje za bond777: ima li DLKV para za kupnju vlastitih dionica u trezor?
Provjeri, pa češ vidjeti tko piše suvislo.

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

Hvala, fotije na elaboraciji i podršci.
I slažem se da DLKV ima šanse u svjetskoj konkurenciji! Sa ovom upravom ili nekom drugom!

Pitanje za bond777: ima li DLKV para za kupnju vlastitih dionica u trezor?
Provjeri, pa češ vidjeti tko piše suvislo.

niti sam spominjao trezor niti me zanima dali će trezor kupovati.sad je odjednom dlkv svjetska firma a do sad ti i neki stalno pljujete po dlkv.

Preformulirat ću svoj prijašnji post:

Pitanje za one koji zagovaraju da uprava brani cijenu: Ima li DLKV para za kupnju vlastitih dionica u trezor?
Provjerite, pa ćete vidjeti tko piše suvislo.

a što bi dobili time da trezor kupi dionice? da ih onda podijele managerima i zaposlenima kao bonuse pa da se ovi opet krenu iskrcavati i tući po kupnji, a cijena sve niže i niže? [bye]

moje pisanje je moje osobno mišljenje, nije savjet ili poziv za kupnju ili prodaju dionica!

a što bi dobili time da trezor kupi dionice? da ih onda podijele managerima i zaposlenima kao bonuse pa da se ovi opet krenu iskrcavati i tući po kupnji, a cijena sve niže i niže? [bye]

to su im do sada omogućavali oni koji su dizali ruke "za"
mogu samo sanjat da će više vidjet moju u zraku a koliko su ostali pametni vrijeme će pokazati
a da smo ih nakrcali i previše netreba biti prepametan
pogledajte samo miličića kako izigrava ministra socijalne skrbi na račun nas koji smo dionice platili.

New Report

Close