Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,74 | 38.369 | 10,250 | 3,72 | 3,76 | 0,00% |
23. studeni 2010.
Dalekovod osigurao posao u Ukrajini vrijedan 14,5 milijuna dolara
Iz Dalekovoda su danas putem Zagrebačke burze priopćili da su osigurali posao na izgradnji dalekovoda 330 kV Dniester-Bar HVL za ukrajinsku nacionalnu energetsku kompaniju Ukenergo.
Vrijednost ovih radova je 14,5 milijuna dolara, a obuhvaćaju isporuku opreme (čelično-rešetkasti stupovi, vodiči, izolatori, te ovjesna i spojna oprema) i izvođenje kompletnih radova. U priopćenju se dodaje da je posao izgradnje dalekovoda dobiven u konkurenciji desetak renomiranih međunarodnih kompanija po procedurama International Bank for Reconstruction and Development (IBRD) koja ujedno kreditom financira projekt. Očekivani završetak radova je 16 mjeseci od potpisivanja ugovora.
Tko ono od forumaša ima uzrečicu: Izvještaje čitaj, seljaka pitaj!
Pričao sam ovih dana sa nekim ljudima iz DLKV. Stvar je puno gora nego sam mislio.
Osim ovog "internacionalnog" odjela koji radi kako-tako, dobiva poslove u međunarodnoj konkurenciji (ali pitanje kakva će tu biti konačna profitabilnost), ostali dijelovi firme su u gadnom sosu. Previše zaposlenih (preko 2100, a ne može ih se otpustiti jer su "rođaci" i "kumovi"), visoke plaće koje troše puno para a nije ih lako zaraditi, malo ili ništa posla, nakupovalo se firmi po RH i BIH, a sad se ne zna što s njima…
Nije dobro, nije dobro….
pihh…..nevalja to ništa……goni do nule…
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/TFUsx8F7tHCjCgOYdNFKqQ==.pdf
23. studeni 2010.
Dalekovod osigurao posao u Ukrajini vrijedan 14,5 milijuna dolara
Iz Dalekovoda su danas putem Zagrebačke burze priopćili da su osigurali posao na izgradnji dalekovoda 330 kV Dniester-Bar HVL za ukrajinsku nacionalnu energetsku kompaniju Ukenergo.
Vrijednost ovih radova je 14,5 milijuna dolara, a obuhvaćaju isporuku opreme (čelično-rešetkasti stupovi, vodiči, izolatori, te ovjesna i spojna oprema) i izvođenje kompletnih radova. U priopćenju se dodaje da je posao izgradnje dalekovoda dobiven u konkurenciji desetak renomiranih međunarodnih kompanija po procedurama International Bank for Reconstruction and Development (IBRD) koja ujedno kreditom financira projekt. Očekivani završetak radova je 16 mjeseci od potpisivanja ugovora.
Nažalost, kad se sjetim ERNT-a i kako nisu mogli naplatiti dio potraživanja sa sličnih tržišta, volio bi da su ga dobili u Njemačkoj, ali valjda neće biti takve sreće [wink]
@stoop
Kolega citajte malo……..ovo financira međunarodna Banka za obnovu i razvoj…nema tu zaheba.
Pozzz
Evo zbog čega cijene Dalekovod u Norveškoj
http://www.dalekovod.hr/EasyEdit/UserFiles/pdf/zivot-na-sjeveru.pdf
"…Na kraju je upravo politika Dalekovoda proglašena uvjerljivo najuspješnijom u velikoj konkurenciji renomiranih eurpskih tvrtki koje se bave poslovima gradnje dalekovoda, a koje su se natjecale za dobivanje toga posla…"
Očito da Dalekovod kod Statnett-a ima veliki ugled, (uostalom dobio je od njih 4 posla za redom),
što je iznimno bitno a s obzirom da Statnett u nadolazećem periodu planira velika ulaganja u
unapređenje i razvoj novih elektroenergetskih mreža ( 40 milijardi kruna u slijedećih 10 godina, što je negdje cca 36 milijardi kuna). Sa stranica Statnett-a – google prevoditelj:
(30.09.2010)
Statnett planira uložiti do 40 milijardi kruna na razvoj i unapređivanje novih energetskih mreža u Norveškoj do 2020.
– Ove investicije su od ključne važnosti za budućnost stvaranja vrijednosti u svim Norveška predanosti obnovljivih izvora energije i kako bi se uklonili razlike u cijenama na vlasti ", kaže Auke Lont, predsjednik Uprave Statnett. Power Plan razvoja je Statnett važno alate za planiranje kako središnje mreže će se razvijati u narednim godinama.
Naše planirane investicije će se poboljšati sigurnost opskrbe i olakšati im ulaganja u obnovljive izvore energije i dodane vrijednosti diljem Norveške. Tijekom proteklih 15 godina imali smo sve veći korištenje postojećeg električnu mrežu. Kako bi se zadovoljila rastuća potražnja za nastavak kapacitet mreže, to je sada potrebno graditi novi ili nadograditi trenutnu električnu mrežu od 300 kV do 420 kV, Lont kaže.
Preduvjet za obnovljive izvore
U sjevernoj Norveškoj i središnje Norveška je od ponedjeljka do nekih od najvećih ulaganja. Prijenos vezu s Ørskog u zapadnoj Norveškoj da Fardal Indre Sogn i 420 kV dalekovoda od Ofoten do Balsfjord i na Hammerfest, spada među najopsežnije građevinskih radova za Statnett u Norveškoj tijekom sljedećih nekoliko godina. Lont ističe da razvojni planovi su preduvjet za lokalni ekonomski razvoj i olakšati stvaranje bogatstva u zemlji.
– Bez tih investicija, to nije moguće ostvariti čiste energije diljem zemlje. Nova linija između Ørskog i Fardal će biti važno za ulaganja u obnovljive izvore električne energije u New Jerseyju. U Hardanger je niz razvojnih planova za hidroelektrane na čekanje dok se kapacitet za transport čiste energije je poboljšana. Osim što planira izgraditi linija između Ørskog-Fardal, Statnett je dobio dozvolu za izgradnju nove 420 kV dalekovoda od Namsos do Storheia u Fosen. Ova linija mora biti na mjestu za opsežnim planovima za vjetroenergiju na Bliskom Norveškoj će se realizirati, kada trenutni mrežu Fosen ne imaju sposobnost prihvatiti te sile ", rekao je Lont.
Gradnja za budućnost
– Želimo izgraditi nove vodove kako bi se zadovoljile potrebe za novim kapacitet mreže danas i sutra. Trebamo povećan kapacitet u električnu mrežu kako bi se osigurala sigurnost opskrbe i stvaranje vrijednosti, i to je naš posao govoriti o tome, "Lont.
Istina Statnett SF već duži niz godina nije ulagao u infrastrukturu i sada su krenuli s nizom projekata. Sauda i Sima su bili "probni" projekti za Dalekovod. Norvežani imaju nekoliko desetaka projekata (vidljivi na njihovoj stranici) i kreću u njihovu realizaciju. Teško da će Dalekovod zapasti veliki dio tih poslova ali sigurno će "pobrati" još neki veći posao iako je plan norvežana da "velike" poslove podijele na više izvođača. Dalekovod se iskazao kao vrlo flexibilan i kvalitetan izvođač radova u Norveškoj te kao takav je zavrijedio povjerenje Statnetta što će mu dati određenu prednost iako ovakvi poslovi imaju upitnu dobit te bez izgradnje se pokazuju ne profitabilnima.
Nažalost, kad se sjetim ERNT-a i kako nisu mogli naplatiti dio potraživanja sa sličnih tržišta, volio bi da su ga dobili u Njemačkoj, ali valjda neće biti takve sreće [wink]
EON…
Uhh, što bi ja volio da padne što više !!!! Onda bi si mogao vratiti sliku portfelja kakva mi je bila tamo negdje krajem 2007.g., iako imam nešto DLKV boli me ku… i ako padne na kunu, uvijek će biti dovoljno "entuzijasta" da poklone svoje dionice i da ih pokušaju hvatati na koji % nižoj cijeni od prodajne…
Nema tu realnog i logičkog razmišljanja tj. predviđanja, na krilima straha mnogi će prodati svoje dionice i time dolijevati ulje na tobogan.., da lakše klizi.., a ovi koji se deru da će cijena na nekoliko kuna (iliti dinara kako već kaže dobri naš Fotije.., BTW zamislite da na nekom švapskom forumu Fotije tepe kako je cijena Adidasa 48,50 DEM, odmah bi dobio preporuku za neku ustanovu [lol] ) dobiti će satisfakciju svog nadrealnog idiotluka
Ulogirah se tek toliko pošto pročitah ove nebuloze od apokaliptičnog drukeraja i podijelim dušebrižničkim prorocima koji komad…
P.S. I love this game…iako nisam ona…
Kolega, nemoj bre da se nerviraš. Ako veruješ u kompaniju onda drži ili dokupi akcije. Ne mislim ja da je Dalekovod bio loša kompanija, no budućnost mi ne izgleda baš blistavo kao većini ovde. A i dužan je preterano za moj ukus.
Ne zaboravi da je danas imat dinar, dva, u novčarci, vrednije od bilo koje akcije. Na moju žalost većina to izgleda uopšte ne razume pa srljaju ko muve na … Čuvajte pare, bit će boljih trenutaka da ih utrošite na kupovinu akcija.
I lepo pročitaj još jednom sopstveni post, možda primetiš da neke tvoje preporuke bi trebao najpre na sebi da primeniš…
Na kraju, cenjeni drugari, upamtite jednu stvar, ako vas akcija nervira, ako vam ne da da mirno spavate, ma prodajte je odma… jer nijedne pare nisu vredne vaših nervi i mirnoga sna.
Tko ono od forumaša ima uzrečicu: Izvještaje čitaj, seljaka pitaj!
Pričao sam ovih dana sa nekim ljudima iz DLKV. Stvar je puno gora nego sam mislio.
Osim ovog "internacionalnog" odjela koji radi kako-tako, dobiva poslove u međunarodnoj konkurenciji (ali pitanje kakva će tu biti konačna profitabilnost), ostali dijelovi firme su u gadnom sosu. Previše zaposlenih (preko 2100, a ne može ih se otpustiti jer su "rođaci" i "kumovi"), visoke plaće koje troše puno para a nije ih lako zaraditi, malo ili ništa posla, nakupovalo se firmi po RH i BIH, a sad se ne zna što s njima…
Nije dobro, nije dobro….
Plaće su srezane još u proljeće za čak 40%. Inače već dvije godine postoji zabrana novog zapošljavanja
Morate shvatiti da je Dalekovod jedna od rijetkih ako ne i jedina firma u RH koja vodi socijalnu politiku. Niti jedan radnik nije dobio otkaz u vrijeme krize! Takvim pristupom će teško imati jaku vrijednost dionice a ovo što su pokupovali po RH i BiH je zbog toga što bi u protivnom kupila konkurencija i istisnula Dalekovod iz "igre".
Sliku treba malo šire gledati nego što ju većina gleda.
treba biti strpljiv i sačekati pravi trenutak za kupnju, vani indexi već par dana padaju, jučer žestoko, a kuha se i s 2 Koreje. Industrijska proizovidnja u Hrvatskoj i dalje pada i očito još nismo došli do dna krize i dna pada cijena dionica.
osim toga, DLKV ima enormno jaku (ras)prodaju i tu ne pomaže ništa, da sklope još 10 poslova, cijena će padati i dalje. treba se jednostavno maknuti s bida pa neka što prije padne gdje mora, da se obave prekrcaji koji se čekaju pa tek onda može početi rast.
ovo lovljenje padajućih noževa je gadan posao (k tome bolan i uzaludan)