DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 01:32
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,73
4.415
1,184
3,72
3,74
-0,53%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ovo je interesantno za Dalekovod jer koliko se sjećam imaju firmu za to negdje u Splitu ili okolica.
http://www.poslovni.hr/vijesti/srbija-ceka-4-mlrd-eura-ulaganja-161248.aspx
Francuska kompanija Sagem, poslije višemjesečnoga pregovaranja, odlučila je u Nišu izgraditi tvornicu za proizvodnju brojila za struju. Najveći motiv za ulaganje je bila odluka Elektrodistribucije da u prvoj fazi uloži 80 milijuna eura za kupnju brojila za mjerenje utroška struje na daljinu.

who dares, wins

http://www.poslovni.hr/vijesti/mogu-li-energetika-i-ulaganja-u-tu-djelatnost-potaknuti-gospodarski-rast-164060.aspx

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

EH ,VALJDA JEDNOG DANA -1500,–KN,,,

EK predložila prioritete za električne mreže i plinovode
18.11.2010. | Bruxelles (Belgija)

Europska komisija predstavila je u srijedu, 17. studenog prioritete energetske infrastrukture za sljedeća dva desetljeća te definirala prioritetne koridore za prijenos električne energije, plina i nafte, priopćeno je iz Bruxellesa.
Europska unija želi izgraditi energetski sustav koji će voditi brigu o zaštiti okoliša te srušiti prepreke između nacionalnih tržišta kako bi se ojačala konkurentnost. Međutim, EK kaže da nedostatak mreža te ciljeve otežava. Energetski ciljevi mogu se postići samo ako postoji "adekvatna energetska infrastruktura", rekao je povjerenik za energetiku Guenther Oettinger u priopćenju.
Plan prioriteta poslužit će kao temelj za buduće odluke o financiranju konkretnih projekata EU-a.
Dokument definira određeni broj europskih prioritetnih koridora za koje je potreban hitan razvoj kako bi se ispunili ciljevi EU-a o konkurentnosti, održivosti i sigurnosti opskrbe, povezujući one zemlje članice koje su gotovo izolirane od ostatka europskog energetskog tržišta, velikim jačanjem postojećih prekograničnih interkonektora te integriranjem obnovljive energije u mrežu, objašnjava EK, prenosi HINA. U sektoru električne energije definirana su četiri prioritetna koridora: mreža u Sjevernom moru i njezino povezivanje sa sjevernom i središnjom Europom za transport energije vjetra; interkonektori u Pirenejima i zapadnom Sredozemlju za prijenos energije vjetra, sunca i vode; jačanje regionalne mreže u središnjoj i jugoistočnoj Europi; te integracija baltičkog energetskog tržišta u europsko tržište. U plinskom sektoru identificirana su tri prioritetna koridora: južni koridor za dobivanje plina izravno iz Kaspijskoj jezera kako bi se diverzificirali izvori; integracija baltičkog energetskog tržišta i povezivanje sa središnjom i jugoistočnom Europom; te koridor sjever-jug kroz središnju Europu od Poljske do Grčke. Komisija bi 2012. trebala na temelju tako definiranih koridora odrediti "projekte od europskog interesa" koji će vjerojatno dobiti europska proračunska sredstva. (A.H.)

Ako ovo pogledaš nije nedostižno 1500 kn do 2012g [thumbsup]

AHA VIDIO SAM I PROĆITAO,,,,JOS MOORAM CEKAT MALO-I AKO BUDE SVE OK,,,,,,,,KRCAM SE

Jasminko Umičević, naftni konzultant, Oil & Gas Consulting LLP

Važno je što prije završiti modernizaciju rafinerija
Vlada je najavila golem ciklus investicija u energetskom sektoru veći od 3,8 mlrd. eura, a za njih treba privući strane investitore. U tvrtkama koje upravljaju objektima za prijenost energije država bi trebala zadržati kontrolni paket, a proizvodnju nakon restrukturiranja HEP-a bilo bi dobro potpuno privatizirati, i tu vidim mogućnost investiranja stranoga kapitala. Važno je završiti modernizaciju rafinerija. Dugoročno se opskrba Hrvatske može povećati gradnjom infrastrukturnih objekata poput naftovoda Družba Adria, plinovoda Južni tok i spajanjem na plinski sustav EU.

Imamo bisera na izvoz . Ovo je najmocnija izjava :
U tvrtkama koje upravljaju objektima za prijenost energije država bi trebala zadržati kontrolni paket, a proizvodnju nakon restrukturiranja HEP-a bilo bi dobro potpuno privatizirati, i tu vidim mogućnost investiranja stranoga kapitala.

A kaj Vi kolega predlažete? Da se mreža privatizira a hidrocentrale ostanu u državnom vlasništvu? Ili?

who dares, wins

pustite pustu teoriju i ajmo malo na praksu, a to je da DLKV pada i dalje, ako vani jače zacrveni ide ispod 220 ovaj puta
ima li netko razumno objašnjenje ZAŠTO dionica DLKV pada kao kamen?? afera HAC ili nešto treće?

Jasminko Umičević, naftni konzultant, Oil & Gas Consulting LLP

Važno je što prije završiti modernizaciju rafinerija
Vlada je najavila golem ciklus investicija u energetskom sektoru veći od 3,8 mlrd. eura, a za njih treba privući strane investitore. U tvrtkama koje upravljaju objektima za prijenost energije država bi trebala zadržati kontrolni paket, a proizvodnju nakon restrukturiranja HEP-a bilo bi dobro potpuno privatizirati, i tu vidim mogućnost investiranja stranoga kapitala. Važno je završiti modernizaciju rafinerija. Dugoročno se opskrba Hrvatske može povećati gradnjom infrastrukturnih objekata poput naftovoda Družba Adria, plinovoda Južni tok i spajanjem na plinski sustav EU.

Imamo bisera na izvoz . Ovo je najmocnija izjava :
U tvrtkama koje upravljaju objektima za prijenost energije država bi trebala zadržati kontrolni paket, a proizvodnju nakon restrukturiranja HEP-a bilo bi dobro potpuno privatizirati, i tu vidim mogućnost investiranja stranoga kapitala.

Ni meni nije jasno šta je tu nejasno. Tako se svugde radi, prenos je monopol i on ne bi trebao da ide u privatizaciju, osim ako neko želi da kupi manjinski paket. Ne može da daš monopol strancu na prenos energije, to bi bilo suludo. Zato primerice Janaf nikad neće do kraja da se privatizuje. Šta se tiče energetskih izvora, oni traže ulaganja i ne vidim ko će da ulaže pare ako ne može kontrolirati kompaniju. To je inače uobičajen recept MMF-a za zemlje u razvoju.

E sad, da se u HEP-u manje kralo i manje delilo šakom i kapom, bilo bi više para i za investicije pa ne bi bilo potrebe da se ide u privatizaciju. No, s druge strane jasno je da je energija na balkanu socijalna kategorija i da će kad tad morat cene da se usklade po tržišnom principu. Privatni kapital po tom je pitanju mnogo efikasniji, šta ne znači da je uvek i najbolje rešenje.

I moram da pomenem, nije mi jasno kakve to ima veze s Dalekovodom, osim šta on proizvodi spojne i ovesne elemente za prenos električne energije.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

Nemam ja sta predlagat jer se mene ne pita kao ni vas .

A kaj Vi kolega predlažete? Da se mreža privatizira a hidrocentrale ostanu u državnom vlasništvu? Ili?

A po meni bi sve ostalo u drzavnom vlasnistvu kao sto ostaje kod vecine EU zemalja .
Dovoljna greska je sto smo banke rasprodali sta sada moramo i elektru .
Stalno se oslanjamo ma neke strane investitore .
Oce stranci kupit naravno ali hoce gotov proizvod .
Da dodju i umoce a mi da im sredimo zenske jbg .
Takve investicije su jako stetne za drzavu.

A po meni bi sve ostalo u drzavnom vlasnistvu kao sto ostaje kod vecine EU zemalja .
Dovoljna greska je sto smo banke rasprodali sta sada moramo i elektru .
Stalno se oslanjamo ma neke strane investitore .
Oce stranci kupit naravno ali hoce gotov proizvod .
Da dodju i umoce a mi da im sredimo zenske jbg .
Takve investicije su jako stetne za drzavu.
[/quote]
Misliš reći da je to strateška industrija regionalne velesile? Možemo se mi vratiti i doktrini Ma Ce Tunga pa sve to nacionalizirati ali se bojim da je narodu koji je dužan preko 40B€ jedini strateški problem kako platiti kamatu prokletim kapitalistima. Ako ništa drugo kad to kupi RWE,O-ON ili EDF onda će iskučenja neplatiša ići po svim županijama istim ritmom a ne da neki imaju poček dok su drugi na tapeti uregentno.

who dares, wins

Grenland novo tržište krenulo za početak sa 40 -ak mil. kn. [thumbsup]

NOĆ je NAJMRACNIJA pred SVITANJE!!!!!!!!!!!!!!!

New Report

Close