DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 18:54
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,73
37.463
10,044
3,70
3,72
-1,07%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

meni ovo djeluje kao električni roštilj, bez dima i vatre, a puši se na sve strane

powered by DALEKOVOD

Pa nije valjda esop isto što i margin? Nisam sudjelovao ni u jednom ni u drugom ali koliko kužim za esop garantiraš plaćom a ne vrijednošću dionica?

who dares, wins

Pa nije valjda esop isto što i margin? Nisam sudjelovao ni u jednom ni u drugom ali koliko kužim za esop garantiraš plaćom a ne vrijednošću dionica?

A ti bi zrtvovao sopstvenu placu od koje zivis na ustrb akcija i vlasnistva?

I na kraju, ono što mene kopka je, ako firma vredi trenutnih para, a obzirom na njenu kako da kažem, "otvorenost", velik free-float, moguće je da se nadje neko ko bi možda bio zainteresovan za preuzimanje ili neku drugu varijantu merginga. Pritom ne mislim na lokalne igrače, nego nekoga iz inostranstva, neku veću grupaciju iz branše kojoj bi Dalekovod došao kao produljena ruka za poslovanje u regiji. Ovo su samo sopstvena promišljanja i čiste špekulasije, no ne vidim nekog kvalitetnog instrumentarija koji bi ovakav razvoj dogadjaja mogo da spreči u samoj kompaniji ako se desi, iako se oni (a tu mislim pre svega na upravu) ponašaju kao da su i dalje većinski. Ono što će oni da zadrže, gotovo je sigurno, kontrolni paket od 25 odsto. Naime, ovih prvih 10 akcionara verovatno svi drže kajlu upravi i štite je, a opet bilo bi zaninljivo videti šta bi se desilo da se neko pojavi s idejom preuzimanja i za početak kupi akcije od mirovinaca… Padaju mi svakojake kombinacije napamet i zato bolje da ćutim. 🙂

Sve gore napisano, plod je moje mašte i nema nikakve veze s realnim dogadjanjima u i oko kompanije (pogotovu ne u radničkom krugu :).

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

NIje mi jasan ovaj drastični pad DLKV-a u zadnjih nekoliko dana. Pa nije ovo INGRA. Možda ljudi misle ako propada INGRA da cijela građevina u HR propada? (Iako ovi i nisu cisti građevinar)
DLKV je po svim pokazateljima (fundamentalnim) definitivno jedna od 5 najboljih firmi izlistanih na ZSE- a na ovim razinama da ne govorim, od svih građevinara jedino su oni zadržali pozitivu i to uglavnom zahvaljući inozemnim poslovima.
MIslio sam da se društvo koje trguje na ZSE opametilo u ovim recesisjkim vremenima ali izgleda da je raja jos vise izgubila glavu!
Uostalom ovo je ipak ZSE -sve je moguce kao kojekakve manipulacije i igre!

Žrtvovo ili ne kad uđeš u kredit onda ne misliš kratkoročno. Nije ovo Amerika pa da napuštaš stan ili auto čim padne cijena na tržištu. A radnici valjda imaju neki uvid u poslovanje i burzu gledaju samo preko vikenda.

who dares, wins

pričekati da se spusti na 200…onda se uključiti u eventualnu kupnju…i onda čekati 3 godine…il će propast u međuvremenu il će se dobro zaradit…

NIje mi jasan ovaj drastični pad DLKV-a u zadnjih nekoliko dana. Pa nije ovo INGRA. Možda ljudi misle ako propada INGRA da cijela građevina u HR propada?
DLKV je po svim pokazateljima (fundamentalnim) definitivno jedna od 5 najboljih firmi izlistanih na ZSE- a na ovim razinama da ne govorim, od svih građevinara jedino su oni zadržali pozitivu i to uglavnom zahvaljući inozemnim poslovima.
MIslio sam da se društvo koje trguje na ZSE opametilo u ovim recesisjkim vremenima ali izgleda da je raja jos vise izgubila glavu!
Uostalom ovo je ipak ZSE -sve je moguce kao kojekakve manipulacije i igre!

Ja bi ovde ipak stavio perfekt, daklem Bio, a ne jest… Mislim da situacija nije još uvek stabilna i do kraja jasno šta se tačno zbiva. Daleko je to miljama od Ingre, no teško je proceniti kada će stvari značajno da krenu na bolje. A trend je trend i protiv njega se teško boriti, a još ga teže na silu pobediti.

Nikakav trend ne opravdava ovako nisku cijenu, uspoređivati DLKV sa gubitašima iz "branše" je pogrešno, pogotovo što DLKV posluje s dobiti, dakako ne tako velikom kao prije…, a i nije čistokrvni građevinac…

Nikakvi fundametni ne opravdavaju ovako nisku cijenu…

Nikakvi tehnički indikatori ovdje ne mogu prognozirati neminovno…, ovdje se dere po bidu kud puklo da puklo…,

Brojke i logika nalažu da bi ovo trebalo rasti !!!
Nešto se tu priprema…, jer ovako padati nema smisla…

puno toga ima ….ZAŠTO….!!??, ali niti jedan odgovor i to činjenicama e… ZATO….

pričekati da se spusti na 200…onda se uključiti u eventualnu kupnju…i onda čekati 3 godine…il će propast u međuvremenu il će se dobro zaradit…

A sad po 23x je vrlo riskantno ući…!?? …i teško će se moći za 3 godine dobro zaraditi !??

A i ovi na Ingri su se mesecima i godinama zaklinjali da je to najbolja kompanija u sektoru i da fundamentalno i tehnički najpodcenjenija pa je mnoge to odvelo u sopstveni bankrot.

Šta se tiče trenda, to je očito iz grafa, znaš kako kažu: "Ako laže koza, ne laže rog"… Trend ne poznaje razlog prodaje već evidentiše smer kretanja. Daklem, šta se tiče trenda, ima tome tek nekoliko sedmica kako sam bio u lekara za oči i nije utvrdio nikakve anomalije, iako dosta mojih drugara u mojim godinama nose čikobernice na nosu. 🙂

niti meni ovaj pad nije jasan ….očito da netko tko prodaje zna ono što mi neznamo…..

na 4300 sve prodajem...

Inače, danas se pegla dno od 9. marta 2009. godine, kada je najniža cena bila 220 dinara, a konačna nešto iznad 224, zato verovatno danas pojačan promet i akcija oko ove hartije. Tehničko gledano jedni "šortuju" akcije i očekuju da će akcija propast ispod tog suporta i nastaviti istim trendom kao i poslednjih meseci, a drugi pokušavaju da nacrtaju neki tehnički signal/sveću koja bi značila preokret. Kako sada stvari stoje, ni jedni, ni drugi još nisu nacrtali/uradili ništa. [tongue]

New Report

Close