DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 21:30
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,73
37.463
10,044
3,70
3,72
-1,07%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Datum objave: 10.11.2010 | 19:32
Zadnja izmjena: 10.11.2010 | 19:43
ENERGETSKA POLITIKA
Guenther Oetinger: Evropi potrebne investicije u energetiku od hiljadu milijardi evra
Autor/izvor: SEEbiz/Beta
BRUXELLES – Evropska unija saopštila je danas da treba da investira hiljadu milijardi evra u gasovode, solarnu tehnologiju i tehnologiju za energetske kapacitete vetra da bi u sledećoj deceniji mogla da zadovolji svoje energetske potrebe.

Komesar EU za energetiku Guenther Oetinger rekao je da unija 27 zemalja mora da izgradi novu infrastrukturu da bi osigurala međunarodnu konkurentnost i uspostavila sigurne izvore energije i obezbedila širok izbor pri uvozu.

"Suočeni smo sa velikom potrebom za investicijama", rekao je Oetinger. "Moramo da unapredimo i zamenimo zastarelu tehnologiju".

EU se već obavezala na ambiciozne energetske ciljeve koje treba da postigne do 2020, obećavši da će smanjiti emisiju štetnih gasova za 20 procenata, povećati obnovljive izvore energije za 20 procenata i podići efikasnost.

Ako ćemo o perspektivi, onda je DLKV u dobroj poziciji. Strpljenja ljudi.
Ovo je zicer

[thumbsup]

DLKV kao kompanija je OK, ali sve ostalo je čisti 1!
Pa kako se može dogoditi da nema većinskog vlasnika i da najveći dioničari rasprodaju dionice po ovim cijenama?!?
Kakva je to poruka ukagačima?: "Mislimo da je ovo previsoka cijena pa prodajemo, a kupovat ćemo opet kad bude ispod 200 kn"…. Tko je ovdje lud?
Najpametniji je ispao AZ fond koji je iskrcavao DLKV na 400 kn, a svi smo ga pljuvali. Sad lijepo čeka cijenu na 200 ili niže, pa će se oni smijati nama, ali lako tako kada oni barataju našim novcem od mirovina [angry]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

O kakvim ti porukama pričaš? Akcije se prodaju jer su verovatno pale ispod vrednosti kolaterala ili su u ovrsi pa ih banka prinudno prodaje. Da te pitam, jel bi ti otplaćivao nešto što si recimo platio 300 ili 400 dinara + kamata, ako to sad vredi 200 odnosno 240? Pustiš nek banka proda akcije i zatvori dug, a resto nadoknadiš ako baš moraš. Ne znam po kojim cenama su kupovane, ne znam šta piše u ugovoru, samo špekulišem. Al mislim da nisam daleko od istine.

Ima tu još mnogo drugog djubriva, no ovo je veoma logičan i opravdan razlog za prodaju.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

Da te pitam, jel bi ti otplaćivao nešto što si recimo platio 300 ili 400 dinara + kamata, ako to sad vredi 200 odnosno 240? Pustiš nek banka proda akcije i zatvori dug, a resto nadoknadiš ako baš moraš. Ne znam po kojim cenama su kupovane, ne znam šta piše u ugovoru, samo špekulišem. Al mislim da nisam daleko od istine.

Pa… U pravilu banke ne uzimaju samo dionice kao kolateral već ti uzmu i nekakvu zadužnicu i/ili izjavu o zapljeni računa i/ili nešto slično. Tako da ne stoji ovo da možeš prepustiti banci da rasproda portfelj i otpiše razliku do iznosa kredita jer će te banka sigurno naganjati za tu razliku. Probaj uzeti margin ili lombard pa ćeš vidjeti.

Fotije u RH je valuta Kuna…, ne dinar… — KUNA —- i to od 1994.g., neće ti se jezik osušiti ako kažeš "kuna"…, zamisli si da je to životinjica…, eto… [smiley]

Da, slažem se sa drugarom frckavim, no ja mislim da je garant za akcije pogotovu ove radničke i druge solidarne bila i sama kompanija, pa sad zbrojite dva i dva. No, verovatno niko nikad nije očekivao da će da se desi ovaj ponor i sunovrat na berzi… Ne kažem da sam u pravu, no to je verovatno bila jedna od uloga ESOP-a. A kako se on raspao…. moguće da će greške da plate i akcionari i kompanija.

mene ipak privlači taj Dalekovod, sigurno je magnetsko polje u pitanju

prejako, već me spržilo, nadam se da se radi o kratkom udaru visokog napona, slabe struje

Zanimljivo je to s kojom lakoćom se ruši cijena ove dionice…
Što se to događa…, da li netko ima kakvu relevantnu inside informaciju i bježi dok išta može dobiti ili se netko igra s cijenom i ruši kako mu se hoće…

Svi, ili gotovo svi su uvjereni da je ovo ulaz iz snova, no bid je nestao ili se povremeno malo ohrabri pa vidimo i neki mišićaviji nalog, no sve je tanji, a cijena kopni……, kupovni signal ne miriši ni malo…
Najniža cijena je toliko ipala iz bollingera.., graf nije ni mogao predvidjeti takav ishod…

Jadno…

Ovo više liči na margin jer je u razmaku od jedne minute udareno po IGH i Dalekovodu. Netko je izgubio živce ili je banka napravila svoje.

žestok iskrcaj sve do 227,10…a onda prodavač umjetno vraća cijenu na 238 kn s 1 dionicom (!!!) da navuče nove ovčice na bid!
HAlo HANFA?!? ako ovo nije manipulacija, onda stvarno….. [bye]

meni ovo djeluje kao električni roštilj, bez dima i vatre, a puši se na sve strane

A morate biti svesni još jedne bitne stvari vezane na Dalekovod. Ova kompanija trenutno ima veoma velik free-float (u poredjenju sa sličnim kompanijama), praktično su sve akcije na tržištu, a market kapitalizacija unatoč padu cene, nije baš tako mala (Iako je mnoog manja nego pre godinu ili dve). Za razliku od njega Končar (uzimam ga slučajno, čisto poredbe radi) je u većinskom vlasništvu države, pa je i Free-float market kapitalizacija mnogo manja i samim time nema toliko različitih mišljenja na marketu u kojem će smeru akcija. Bidova nema ni na jednoj ni na drugoj hartiji i verovatno i jednu i drugu akciju povremeno peglaju institucionalci, no to ne može da traje unedogled. Daklem, ono što bi na normalnom odnosno likvidnom marketu bila prednost Dalekovoda, veliki free-float, sada mu je omča oko vrata, a strah, panika i neizvesnost dodatno kotrljaju cenu na dole. Bojim se da općenito na gradjevinsko-infrastrukturnim hartijama nećemo videti brzog oporavka. Ipak, nadam se da će realnost da me demantuje, no to verovatno neće skoro da se desi.

New Report

Close