Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,50 | 1.228 | 351 | 3,46 | 3,50 | 0,57% |
28. rujna 2010
Sad već malo stara vijest, ali na jednom drugom mjestu na temi DALEKOVOD dobro je netko primijetio:
http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Ekonomija/Na-trzistu-novca-dio-potraznje-i-dalje-nepodmiren
Na tržištu novca dio potražnje i dalje nepodmiren
Potražnja je danas porasla 1,86 posto u odnosu na jučer, na 93 milijuna kuna, dok je ponuda uvećana 1,2 posto, na 143 milijuna kuna.
Većina prometa odnosila se na prekonoćne pozajmice, kojih je plasirano 33 milijuna kuna, i to po kamatnoj stopi od 0,38 posto, što je 0,03-postotna boda manje nego jučer.
Plasirano je i 10 milijuna kuna pozajmica na rok od dva tjedna, uz kamatu od 1 posto.
"Na Tržištu novca Zagreb u organiziranom trgovanju slobodnim novčanim sredstvima nema nekih velikih promjena. Za razliku od jučer kada se trgovalo samo prekonoćnim pozajmicama, danas se trgovalo i ročnom pozajmicom na rok od dva tjedna uz kamatnu stopu od 1 posto, dok je prosječna kamatna stopa na prekonoćne pozajmice iznosila 0,38 posto. Prijavljena potražnja za kratkoročnim kunama je podmirena samo djelomično bez obzira na višak ponude, a razlog je neusklađenost oko uvjeta kreditiranja tj. cijene pozajmice i limita sudionika", navodi se u priopćenju Tržišta novca.
Ukupni promet na Tržištu novca danas je dosegnuo 43 milijuna kuna, a prosječna kamatna stopa 0,52 posto.
Ovo svi već znamo, tekst je odavde sa poslovni.hr. 29. rujan 2010.| Tomislav Pili: http://www.poslovni.hr/vijesti/prodano-vise-od-pet-posto-dalekovoda-159240.aspx
"U utorak na Zagrebačkoj burzi provedena transakcija vrijedna 32 milijuna kuna
Kupnja 115.824 dionica Dalekovoda za gotovo 32 milijuna kuna u utorak donijela je malo živosti na Zagrebačku burzu."
strašno nešto, ti bi uvalio rodbinu/prijatelja da izvučeš svoje dupe, baš si ljudska veličina…
[/quote]
zubo69,
vjerujem da ovo sugeriraš u dobroj namjeri, jer cijena dionice DLKV je zaista zanimljiva.
PS Predpostavljem da nikome prije 2 – 3 godine nisi takvo što urgirao za ulazak (na 1800 kn), jer bliži i dalji tvoji ukućani frendovi i susjedi bi te u žrvanj stavili!
PS U ovo neizvjesno vrijeme nije poželjan takav savjet, nažalost!
[bye]
[/quote]
Kolega zubo,
nadam se da Vam je danas jasnije zašto sam Vam dao negativan savjet neki dan za kupnju DLKV na 277 kn
[proud]
opaaaa
slaže se žestoka prodaja ispod 270 kn, moglo bi ovo stvarno na 250 kn drugi tjedan [embarass]
ovo je trenutno najperspektivnija dionica na zse pop mom mišljenju,samo treba biti strpljiv godinu ili dvi,prejeftina je,ali neki bi je htjeli i još jeftinije,ja sam jedan od tih ha ha ah…260-270 bi bilo povoljno,jako povoljno….a to je sada…ne vjerujem u daljnji pad jer prodaje se jednostrano,to kratko traje
meni su 3 naloga na bidu a jedan mi je danas prošao po 269,xx…investitori uvijek kasne sa zaključcima,zato i nije tako teško pogoditi koju dionicu kupiti ili po kojoj cijeni,pa i ako padne za par% ne treba srljati…i kažu da je dalekovod građevinar,ja ne bih baš tako rekao,ingra je građevinar a dlkv baš i nije….hrana i energija to je budućnost…..
@
alt 333
Naravno da nije klasičan građevinar. Uostalom tko iz građevinskog sektora može ovo:
Za 20 mil. kuna prodano EPHZHB elektroničkih brojila električne energije. Što li će tek biti kada
dođe na red da se ista moraju zamjeniti u RH? Evo zato jedan mali podsjetnik za one koji su zaboravili, ili nisu niti znali.
http://www.dalekovod.hr/EasyEdit/UserFiles/u-medijima/business.hr-28072009.pdf
Pametna brojila, vjetroelektrane, dalekovodi, elektrane, željeznica, oprema za ceste i drugi objetki
(Hrvatska), (Norveška, Švedska, Finska, Slovenija, Albanija, Kosovo, Kazahstan, Ukrajina, Gruzija,
Libija, NIgerija, Arapski poluotok-natječaji na kojima trenutno vani sudjeluje Dalekovod, Izvor: D.Skanski-Lider i L.Miličić-Poslovni). Bez brige, zna netko dobro zbog čega je istresao 33 mil. kuna.
Moje skromno mišljenje-na svim jačim dionicama na asku debeli stoperi zastrašivači.Par puta sam ih namjerno pokupio sve ali samo sam sebe usosio a vjerojatno i druge koji se povedu za mojim nalozima-luka rijeka , jadroplov ,dalekovod………..Stvarno više ne znam kako preokrenuti igru ili natovarit se kao hrčak pa pričekati par godina.PS.bojim se ulaska u europsku uniju.Kolega alt333 i ostale stare kuke savjetujte i razmišljajte preko foruma.Sretno svim ulagačima.
ps.
pa od velikug pada cijene ne padaju toliko -kao da sve ide u stečaj.Kome to odgovara ili se želi našu burzu uništiti ili pripojiti ostalim burzama biše yuge.Strani investitori su pouzimali šta se uzet da-primjer INA-kažu stari ljudi-je..š zemlju koja more nema.Mađari su za jeftinu lovu dobili Bakarski zaljev sve do Kostrene i sami centar Rijeke gdje će kroz par godina niknuti hoteli ,apartmani…..INGRA na akciji po 20-tak kuna, IGH pao na 1600,-10 puta od najviše,BRODARI svi još malo na dnu mora, Dalekovod unatoč dobrim poslovima vani-pa vidite i sami.Strašno sam ogorčen i ne samo zbog love nego kako će naša zemlja završiti.Ali ja sam inače optimist branio sam Hrvatsku puškom a sada ću sa svom lovom koju imam jer ne vjerujem u politiku nego u moju zemlju.
Zar ovo ni je trebalo danas iz 20h biti provedeno u SKDD? Sutra petak, kuda koji mili moji…. onda kaj tek ponedeljak? Hebeš Hanfu i prvu kotaciju.
opaaaa
slaže se žestoka prodaja ispod 270 kn, moglo bi ovo stvarno na 250 kn drugi tjedan [embarass]
ako tako mora biti onda bolje čim prije[pray]
prije ćemo i prema gore [lol]
opaaaa
[/quote]
opaaaa
[/quote]
opaaaa
[/quote]
Moje skromno mišljene je da ova cijena Dlkv ima veze sa ovim zadnjim događajima u Hr Ima ih puno koji hoće sa lovom van jer može biti kasno za par dana Malo razmislite firma dobro radi a svi veliki prodaju a zna se u kojim je sve aferama umješan Dlkv i njegovi menadžeri