Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,65 | 6.834 | 1,872 | 3,64 | 3,66 | 1,67% |
djelomično se slažem s ovom konstatacijom, ali se ne slažem da je trend poslovanja negativan, nego da je manji nego u proteklim razdboljima (dok su se osvjetljavale i gradile autoceste), ali to je svakako ionako bilo izvanredno stanje, kada su se prihodi gomilali nesrazmjerno s obzirom na autoceste..ali dugoročan tren razvoja je svakako pozitivan, ugovorenih poslova u Norveškoj ima u vrijednosti 50 mil eura, a ne treba DLKV stavljati u košaru s ostalim našim građevinarima jer im je spektar djelovanja totalno različit..
Treba pratiti kretanje firmi s kojima DLKV sudjeluje na natječajima, usporediti pokazatelje s njihovim (što mislim da je ovaj kupac to napravio) pa tek onda donijeti neki zaključak…
Ako dobit i prihodi padaju u odnosu na prošlu godinu onda je trend poslovanja negativan tako će biti i sljedeću godinu.
Nitko neće dizati cijenu sve dok ne dobije jasnu sliku budućnosti.
Slažem se da Dalekovod ne treba trpati u isti koš s ostalim građevinarima ali zbog toga cijena dionice nije toliko pala kao kod drugih.
Za firmu koja je prošle godine napravila više od 300 mil eura poslova ovih 50 mil Eur u Norveškoj nije nešto što bi trebalo utjecati na cijenu.
krivo si me shvatio tic,ing…….
1.jel gledate vijesti– koliko je naivnih ljudi popuš… preko tkz.forex-a i ostalih vrsta lanaca sreće itd…
2.ja znam dosta ljudi koji bi se uključili al neznajU(komp.) ili još nisu sigurni jer se boje
NISU LI DIONICE NA NEKOM MINIMUMU KAO I U 3 mj. 2009 kad je crobex bio 1200
zašto se boje? evo npr.
JA PITAM DELUXA ŠTO MU ZNAČI TROKUT NA ATGR-r-a?
a on odg. DA SE NABILDAM?
pa ko će doći na burzu od novih i di će pronači savjet, ako se tako lažemo i podjb……
Nije mi jasno da baš nitko ne zna tko je kupio tolike dionice i da nema nikakve informacije za nas male dioničare.Inače kako je Dalekovod krenuo prma dolje zadnjih mjeseci čovjek misli svašta-stečaj ,raspad…………Da li Hanfa smije dati takve informacije ili ćemo svi ko guske u magli.Sretno kolege.
Pa, jeste li saznali – što je bilo s Dalekovodom ? Još niko ne zna ništa?
Zovite kolege…ajde!
Poglavlje 3. INFORMACIJE O PROMJENAMA U POSTOTKU GLASAČKIH PRAVA
Obveza
Članak 413.
(1) Fizička osoba ili pravni subjekt koji neposredno ili posredno dosegne, prijeđe ili padne ispod praga od 5%, 10%, 15%, 20%, 25%, 30%, 50% i 75% glasačkih prava u izdavatelju dionica obvezan je o takvom dosezanju, prelasku ili padu ispod praga dostaviti izdavatelju i Agenciji obavijest.
(2) Obveza iz stavka 1. ovog članka odnosi se na svako dosezanje, prelazak ili pad ispod propisanih pragova u izdavatelju koje je posljedica:
1. stjecanja, otpuštanja ili ostvarivanja glasačkih prava sukladno člancima 415., 416. i 417. ovog Zakona, i/ili
2. promjene broja dionica s pravom glasa na koje je podijeljen temeljni kapital izdavatelja ili promjene broja glasačkih prava iz tih dionica.
Možda se čeka preknjižba u SKDD?
Dobro jutro kolege.telegra je izletila,a ———— ]Obavijest o stjecanju dionica Dalekovod d.d. od strane društva Telegra d.o.o.
(21.07.2010)
Dalekovod d.d. je dana 21. srpnja zaprimio obavijest o stjecanju dionica Dalekovod d.d., Zagreb od strane društva Telegra d.o.o., Sveta Nedjelja prema slijedećim podacima:
Osoba koja stječe dionice: TELEGRA d.o.o., Sveta Nedelja, Plešivička 3, MBS 080367121, OIB 05002572170, zastupano po direktoru Mladenu Gladu
Izdavatelj: Dalekovod d.d., sa sjedištem u Zagrebu, Marijana Čavića 4, MBS: 080010093, OIB 47911242222 zastupan po predsjedniku Uprave Luki Miličiću
Količina stečenih dionica i postotka u temeljnom kapitalu: 115.824 redovnih dionica Dalekovod d.d., Zagreb, ( Dalje: DLKV-R-A) što čini 5,05 % temeljnog kapitala Izdavatelja
Stjecanje dionica posljedica je registracije Ugovora o razdavjanju i preuzimanju CTG d.o.o., Zagreb od 09.07.2010. god. registriranog pri Trgovačkom sudu u Zagrebu temeljem Rješenja Trgovačkog suda u Zagrebu broj Tt-10/8223-2 od 19. srpnja 2010. godine.
Društvo Telegra d.o.o., Sveta Nedjelja zatražilo je dana 21. srpnja 2010. godine kod Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d., Zagreb upis vlasništva u registar dionica.
—–21,07.2010.ušli u Dalekovod po nekih cca-280 ali ne prelo burze.Da li je to opet neka navlakuša ili Dalekovod napokon kreće.Molim prokomentirajte.
prodala Telegra doo, kupio mirovinac.
AZ nije, ko od ove trojice bi mogao biti, ne znam…
ROMF je najaktivniji, ali ovo nije njihov tip ulaganja, Erste i PBZ ? 51% da je PBZ, 49% da je Erste. mojih 5kn na ovu opkladu[yawn]
šta će biti sa Curatusovim dijelom?
jel’ bježe i oni, ili? [undecid]
idealno bi bilo da je Curatus uzeo od Telegre, onda nema bježanije već samo prslagivanje, ali to onda ne bi išlo preko burze, zato mislim da je neko od mirovinskih.
Ja ipak mislim da je Erste.
tako svejedno jel jedan ili drugi mirovinac
nema vam ovdje kruha još dugo vremena, ona transakcija na 275 bila je dogovorna i sad kreće novi val pada (kao uostalom na svim građevinarima)….
900 komada sa aska po 271, nekom nije bilo skupo,tako da i dalje ima nade za dalekovod dok god se kupuje, a trejderi skidaju prema dolje…………
Ja ipak mislim da je Erste.
slažem se
povećavaju svoj udio konstantno a tjedan prije su smanjili
vjerojatno potrošeno na rušenje cijene da što jeftinije pokupe telegrin paket
sad nastavljaju di su stali,znači daljnje rušenje
samo da mi je znati do kuda
nemam ništa protiv dokupa[lol]