Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,65 | 4.843 | 1,328 | 3,64 | 3,66 | 1,67% |
Sappy, i ja sam propao, kriza me pokosila, rafalno, al evo nekako se opet dižem. Ako crobex dođe na 2500 onda sam debelo na nogama, a ako otkliže na 1500 onda pišem propast po drugi puta. Da sam puno naučio, i jesam i nisam, al sa kreditima se više ne igram…
Stvarno mi nisi jasan, uzmi Weekly od bilo kojeg ozbiljnijeg analitičira i baci pogled na pokazatelje DLKV i na iste te pokazatelje od peer grupe.
Pa dionica se trguje ma 1.2 P/B, P/E je 7…među rijetkima koje u hrvata iz tog sektora ne spadaju u luzere (Ingra,IGH,Hdel),….
joj joj joj…gledaj malo šire :))
A di ti to vidiš te fundamente?
– ja vidim P/B 0,86 i P/E 15
I opet ništa ne znače jer je negativan trend!
[/quote]
P/E je 7,7, a P/BV 1,1 (izvor – Prva generacija).
[/quote]
Aku su u 1H zaradili 20 mil i neka u 2H zarade još toliko neka bude ukupno 40 mil na mcap od 600 mil daje P/E 15 nema tu puno filozofije.
Ni book ti nije točan, loši izvori…
@ Antiša
Razumim ja što ti govoriš, i slažem se sa tobom, ali (veliko ali) netko je kupio 115.000 komada. Sumnjam da taj ili ta nezna za P/E, P/B…fundamenti i TA ?!
@ Antiša
Razumim ja što ti govoriš, i slažem se sa tobom, ali (veliko ali) netko je kupio 115.000 komada. Sumnjam da taj ili ta nezna za P/E, P/B…fundamenti i TA ?!
tome koji je kupio 115.000 dionica P/E, P/B…fundamenti i TA trenutno uopće nisu bitni. Dionice je kupio iz sasvim drugog razloga. Njima ne misli trgovati niti zaraditi i neće ga puno zanimati koja je cijena na burzi.
DLKV bi mogao biti super firma ali mi se cini da je tu previse mutnih stvari i dogovora, bilo bi idealno da ju preuzme neki njemac onda toj dionici ne bi bilo kraja, ovako iz iskustva da sad kupis dlkv ko da si uzeo od nekog dionicu na čuvanje, ni dividende,a poslovi kako tako ali mi se sve čini da su poslovi za dobar glas, a ne za zaradu, zarada je samo u dogovoru sa hac.om pa još imaju komercijalne zapise, ma…
da li netko zna zašto bivši vlasnik prodaje toliki udio firme?
i zašto mu se toliko žuri da baš sad prodaje dok je dionica nisko?
može i na PM
Mogli bi i preformulirati pitanje i pitati tko to kupuje tolke dionice, dali ima kakav info.
može i na PM
istina, doduše, malo kasnite, mnoge kolege su se to i pitale na prethodnoj stranici [thumbsup]
ja, pak od gosp. Lukovića, gosp. Openhajma i gosp. Kostrenčića i gosp. Ostoje se uvijek zapitam prvo, "zašto prodaje".
možda moj način i nije dobar, ioanko često dobijem po p… [lol]
@ Antiša
Dugoročno ovo je odlična cijena za ulaz za Dalekovod, ali trend poslovanja je negativan pa je bolje sačekat za ulaz ovdje i općenito u građevinare.
Kad se to promijeni Dalekovod će kao i uvijek prvi krenuti, ali ja mislim da od toga bar godinu dana neće biti ništa.
Ako su fondovi ovo naumili još rušiti onda nema tu pomoći.
Kupcu ovih 115 000 dionica nije toliko bitno +/-20% on kupuje 5% udjela u firmi a nama je malim ulagačima je itekako bitno hoćemo ući na 280 kn, 220 kn ili 360 kn
@ Antiša
Dugoročno ovo je odlična cijena za ulaz za Dalekovod, ali trend poslovanja je negativan pa je bolje sačekat za ulaz ovdje i općenito u građevinare.
Kad se to promijeni Dalekovod će kao i uvijek prvi krenuti, ali ja mislim da od toga bar godinu dana neće biti ništa.
Kupcu ovih 115 000 dionica nije toliko bitno +/-20% on kupuje 5% udjela u firmi a nama je malim ulagačima je itekako bitno hoćemo ući na 280 kn, 220 kn ili 360 kn
[/quote]
tek kad vidimo tko je kupac ili možda nećemo vidjeti(a i to će nešto značiti)
znat ćemo puno više
za sada ova tvrdnja ne stoji
a šta ako je u igru ušao novi igrač kojem je i ova cijena dobra za ulaz
dali će onda fondovi i dalje rušiti cijenu ili će i oni raspalit po ask-u?
pričekajmo dva dana pa ćemo biti puno pametniji.
@ Antiša
[/quote]
djelomično se slažem s ovom konstatacijom, ali se ne slažem da je trend poslovanja negativan, nego da je manji nego u proteklim razdboljima (dok su se osvjetljavale i gradile autoceste), ali to je svakako ionako bilo izvanredno stanje, kada su se prihodi gomilali nesrazmjerno s obzirom na autoceste..ali dugoročan tren razvoja je svakako pozitivan, ugovorenih poslova u Norveškoj ima u vrijednosti 50 mil eura, a ne treba DLKV stavljati u košaru s ostalim našim građevinarima jer im je spektar djelovanja totalno različit..
Treba pratiti kretanje firmi s kojima DLKV sudjeluje na natječajima, usporediti pokazatelje s njihovim (što mislim da je ovaj kupac to napravio) pa tek onda donijeti neki zaključak…