Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,61 | 42.127 | 11,670 | 3,56 | 3,62 | -3,78% |
– Ma, ne da ga vriđaš nego ono ‘izlazi se na vrhu’ ma, brate…
– OK ConOBrien !! [proud]
Stvarno mi nisi jasan, uzmi Weekly od bilo kojeg ozbiljnijeg analitičira i baci pogled na pokazatelje DLKV i na iste te pokazatelje od peer grupe.
Pa dionica se trguje ma 1.2 P/B, P/E je 7…među rijetkima koje u hrvata iz tog sektora ne spadaju u luzere (Ingra,IGH,Hdel),….
joj joj joj…gledaj malo šire :))
A di ti to vidiš te fundamente?
– ja vidim P/B 0,86 i P/E 15
I opet ništa ne znače jer je negativan trend!
šteta za svakog dioničara,jer svaki dan nas je sve manje, ato nije dobro za nikoga
evo ja npr: pozivam da svatko od nas nagovori nekog od RODBINE,PRIJATELJA I/ILI RADNOG KOLEGE pa nek ulože na ovim razinama . Dobrodošao je i onaj s 5000 kn – 10000 kn.
moramo sami sebi pomoći
Želim Vas svu sreću i da zaradite na ovoj dionici…, i općenito u skorašnjem "oporavku" TK…, ja se ovim postom opraštam od "aktivne" trgovine na burzi.., snovi su ostali neispunjeni, nada je umrla s jučerašnjim danom…., skoro 5 godina potrošenih uzalud, ova škola je bila preskupa…
Sada ostaje pitanje kako dalje….
[/quote]
Jesi imao kakvu strategiju ulaganja ili si ulagao "po osjećaju/intuiciji" ili možda kako ekipa druka na forumu?
Koliko knjiga si pročitao (i naučio/shvatio) sa područja psihologije ulagača, fundamentalne analize, tehničke analize…?
I koliko si sve olako shvatio i jednostavno se uhvatio za tu k**vu Nadu u očekivanju da će krenuti u željenom smjeru?
šteta za svakog dioničara,jer svaki dan nas je sve manje, ato nije dobro za nikoga
evo ja npr: pozivam da svatko od nas nagovori nekog od RODBINE,PRIJATELJA I/ILI RADNOG KOLEGE pa nek ulože na ovim razinama . Dobrodošao je i onaj s 5000 kn – 10000 kn.
moramo sami sebi pomoći
strašno nešto, ti bi uvalio rodbinu/prijatelja da izvučeš svoje dupe, baš si ljudska veličina…
moramo sami sebi pomoći
strašno nešto, ti bi uvalio rodbinu/prijatelja da izvučeš svoje dupe, baš si ljudska veličina…
[/quote]
zubo69,
vjerujem da ovo sugeriraš u dobroj namjeri, jer cijena dionice DLKV je zaista zanimljiva.
PS Predpostavljem da nikome prije 2 – 3 godine nisi takvo što urgirao za ulazak (na 1800 kn), jer bliži i dalji tvoji ukućani frendovi i susjedi bi te u žrvanj stavili!
PS U ovo neizvjesno vrijeme nije poželjan takav savjet, nažalost!
[bye]
Evo me, friški sam ove godine u Dalekovodu, povukle me euforija danas recite mi svoja razmišljanja, šta nas čeka i šta se može očekivati i tko je danas istresao tolike milijune i zzaaššttooooo
Stvarno mi nisi jasan, uzmi Weekly od bilo kojeg ozbiljnijeg analitičira i baci pogled na pokazatelje DLKV i na iste te pokazatelje od peer grupe.
Pa dionica se trguje ma 1.2 P/B, P/E je 7…među rijetkima koje u hrvata iz tog sektora ne spadaju u luzere (Ingra,IGH,Hdel),….
joj joj joj…gledaj malo šire :))
A di ti to vidiš te fundamente?
– ja vidim P/B 0,86 i P/E 15
I opet ništa ne znače jer je negativan trend!
[/quote]
P/E je 7,7, a P/BV 1,1 (izvor – Prva generacija).
Eto, otprilike oko tih brojki.. uglavnom što je jako dobro..ali to je samo jedan mali dio pokazatelja koji su solidni, pogotovo uspoređujući s peer grupom…
Fundamenti ništa ne znače? Negativan trend? Ok, trebamo razgraničiti dvije stvari, prva je što za tebe predstavljaju fundamenti, druga, što je to za tebe negativan trend?
S konstatacijom "negativni trend" bi se čak i mogao složiti, ali da fundamenti ništa ne znače baš i ne..
Ako ćeš gledati kako ući u dionicu, pobrati par posto i ostaviti brokeru proviziju, onda je stvarno ovaj kratkoročni negativni trend jako bitan, ako ćeš gledati malo duži "outlook" vidjet ćeš da je taj tvoj "negativni" trend ciklički i da je DLKV bez nekog pretjeranog razloga skliznuo toliko koliko je skliznuo.
Možemo se praviti pametni pa ćemo reći da je reagirao kao i cijeli market u rvata, te da je s posljedicom zastoja u građevinarstvu cijena dionice DLKV imala sliččnu refleksiju, no kompanija i dalje jako dobro zarađuje, plus prisutna je i na stranim tržištima što i baš nije slučaj za naše ostale građevinare, ne tako daleko smo bili svjedoci kako su Konstruktor i ekipa kihnuli u poslu s Montenegrom.. A ako je već underperformao Crobex , outperformao je sve građevinare, koji su pali puno više od njega..A s ovim pokazateljima ili ti fundamentima po meni ima jako dobru persepktivu. Nebitno jesam(li) ga kupio po 250, 260, 270, 280…
Eto, otprilike oko tih brojki.. uglavnom što je jako dobro..ali to je samo jedan mali dio pokazatelja koji su solidni, pogotovo uspoređujući s peer grupom…
Fundamenti ništa ne znače? Negativan trend? Ok, trebamo razgraničiti dvije stvari, prva je što za tebe predstavljaju fundamenti, druga, što je to za tebe negativan trend?
S konstatacijom "negativni trend" bi se čak i mogao složiti, ali da fundamenti ništa ne znače baš i ne..
Ako ćeš gledati kako ući u dionicu, pobrati par posto i ostaviti brokeru proviziju, onda je stvarno ovaj kratkoročni negativni trend jako bitan, ako ćeš gledati malo duži "outlook" vidjet ćeš da je taj tvoj "negativni" trend ciklički i da je DLKV bez nekog pretjeranog razloga skliznuo toliko koliko je skliznuo.
Možemo se praviti pametni pa ćemo reći da je reagirao kao i cijeli market u rvata, te da je s posljedicom zastoja u građevinarstvu cijena dionice DLKV imala sliččnu refleksiju, no kompanija i dalje jako dobro zarađuje, plus prisutna je i na stranim tržištima što i baš nije slučaj za naše ostale građevinare, ne tako daleko smo bili svjedoci kako su Konstruktor i ekipa kihnuli u poslu s Montenegrom.. A ako je već underperformao Crobex , outperformao je sve građevinare, koji su pali puno više od njega..A s ovim pokazateljima ili ti fundamentima po meni ima jako dobru persepktivu. Nebitno jesam(li) ga kupio po 250, 260, 270, 280…
..i uvjeren sam da je onaj koji je kupio današnju količinu prepoznao outlook ove kompanije, te i dalje vjerujem da je to netko od 4-rice velikih. Al evo za dva dana ćemo vdijet tko je IN.
Pozdrav
Zaslugom gigantske transakcije potkraj današnjeg trgovanja Dalekovod (ZSE:DLKV-R-A) je bio uvjerljivo najtrgovanije izdanje današnjeg tržišta. Ostvario je čak 35,04 milijuna kuna prometa, uz skok cijene od 3,1 posto, na 277,23 kune. Protrgovano je 127.429 dionica što čini više od 5 posto ukupnog borja dionica. Kad se tako velika transakcija odrađuje uz ovakav skok cijene, značli da investitori vjeruju u ovu kompaniju, riječ je o najvišoj zaključnoj cijeni u dva tjedna.
P.S.
Sappy, svaka čast na iskrenosti majstore. Nije fraza, nego ti doista želim da ti se sve pozitivno vrati u budućem periodu. Živio.