DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 06.11.2024. u 01:24
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,65
7.233
1,981
3,64
3,66
1,67%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Dobro je da se napreduje, međutim za zabrinuti se je zašto se ne potiče još više od onih od kojih se to i očekuje.
Pogledajmo samo dio intervjua s Lukom Miličićem sad već daleke 2008. u NACIONALU, Objavljeno u Nacionalu br. 655, 02 lipnja 2008. u ćlanku naslovljenom "Luka Milčić – direktor čudotvorne vizije" http://www.nacional.hr/clanak/46043/luka-milcic-direktor-cudotvorne-vizije
u dijelu članka na upit novinara:
"Jeste li umorni od Dalekovoda i poslova direktora nakon što vam je prije nekoliko mjeseci počeo teći treći petogodišnji mandat?"
– Istina je da sam dugo razmišljao trebam li i dalje voditi tvrtku. I pronalazio mnoge prednosti odlaska s čelne dužnosti. U Dalekovodu sam od 1974. Prije sam radio u Inženjerskom projektnom zavodu. Ali sredinom 70-ih osnovana je Elektromontaža, pa sam “upao” u izvrsnu ekipu u kojoj sam mnogo naučio o poslu na terenu i o ugovoranju. Ipak, moji suradnici i ja ocijenili smo da je bolje da ostanem još jedan mandat. Imam još neke vizije koje bih želio realizirati. Želimo ozbiljno “udariti” na izgradnju vjetroelektrana. Već dogodine bismo počeli s izgradnjom od Zadra do Knina i “uhvatili” između 50 i 100 MW. To je sjajan posao i treba ga u Hrvatskoj kvalitetno odraditi. Usto, san mi je graditi elektrane. Struka će reći koje elektrane, ali je činjenica da Hrvatska deset godina u tome kasni. Trebalo je imati rješenja i dokumentaciju na području energetike. Ovako do 2020. nemamo šanse krenuti naprijed. Bez električne energije se ne može bilo što pokrenuti, ni autocestu sagraditi. Pogreška je što se energetika cijelo vrijeme smatrala socijalom.

A pogledajmo i delegaciju iz Njemačke koja je prošli tjedan bila kod premijerke i njihove želje za ulaganjem: POPIS ZA PREMIJERKU Nijemci žele ulagati u turizam i energetiku

Projekti se prije svega odnose na infrastrukturu, energetiku, poljoprivredu i turizam
Među ostalim, riječ je o uspostavi redovite zračne veze između kopna i hrvatskih otoka, o projektima proizvodnje električne energije iz vjetra i vode te o modernizaciji hrvatske poljoprivrede.
Cijeli članak je ovdje: http://www.poslovni.hr/vijesti/njemacki-predstavnici-premijerki-kosor-predali-popis-s-15-prijedloga-projekata-158315.aspx

Znači i Švabe hoće tamo kamo i Luka s Dalekovodom i što sad?
Nema tu mjesta za čuditi se čemu ovolika želja za "utovarom" na ovim razinama niti "štopanju" s ovim debelim prodajnim nalogom.

Jučer sam baš prolazio starom cestom od Knina do Gračaca, koja prolazi točno između vjetrenjača. S obzirom da su već tri (od kojih se jedna – očito prvopostavljena – već vrtila) postavljene – jedna s jedne strane, druge dvije s druge strane ceste. očito im je za ovaj tjedan ostalo postavljanje još samo jedne.
Stvarno su vrlo blizu ceste i izgledaju gorostasno, prilično zanimljivo. Na turbini se jasno, velikim slovima vidi natpis/logotip "SIEMENS", no Dalekovod (barem zasad) nigdje…

Da ponovimo gradivo:
P/S 0,32 2/10
P/E 6,96 2/10
P/B 0,87 2/10
BVPS 313,69 2/10
EPS 39,20 2/10
Pokazatelji profitabilnosti
ROE 12,50% 2/10
ROA 3,67% 2/10

Ako ima koja bolja na ZSE, možda mi je promaklo?!

Da ponovimo gradivo:
P/S 0,32 2/10
P/E 6,96 2/10
P/B 0,87 2/10
BVPS 313,69 2/10
EPS 39,20 2/10
ROE 12,50% 2/10
ROA 3,67% 2/10

od ovih zaduženih je najbolja definitivno ali baš me interesira kad će iskupiti komercijalne i kad će napokon ići neka dividenda

hoće li biti i ovdje posla za nas?!

http://www.liderpress.hr/default.aspx?sid=110012

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Ima u SLOBODNOJ DALMACIJI jutros o vjetrenjačama u Gračacu.
Piše da je Dalekovod nositelj projekata, četri vjetrenjače gotove a
još četiri se počinju raditi, a odobreno lokacija za ukupno preko 30 vjetrenjača.

Ako netko može skinuti ovaj članak bilo bi dobro, ja ga ne pronalazim na internetu.

Evo iz zadarskog lista

http://www.zadarskilist.hr/clanci/24072010/gracacke-vjetrenjace-bit-ce-i-turisticka-atrakcija

Kakva je ovo navala na asku, zna li netko kaj se zbiva?

Zna…
Prepali se Telegrinih 115000…

'ko zadnji, magarac...[img]http://www.pic4ever.com/images/www_MyEmoticons_com__fishing.gif[/img]

Zaboravih da sam iz auta uslikao 2 slike na Popini pa evo ih:

Fundamentalni pokazatelji:

P/S 0,32
P/E 6,96
P/B 0,87
BVPS 313,69
EPS 39,20

Pokazatelji profitabilnosti:

ROE 12,50%
ROA 3,67%

Jest, promaklo ti je, ima boljih. Inače, mislim da ova u prilogu nije jedina koja je bolja, ima ih još nekoliko koje su bolje, pogotovo po pokazateljima profitabilnosti.

Da ponovimo gradivo:
P/S 0,32 2/10
P/E 6,96 2/10
P/B 0,87 2/10
BVPS 313,69 2/10
EPS 39,20 2/10
ROE 12,50% 2/10
ROA 3,67% 2/10

Klasični ZSE investitor, prepiše negdje nekakve brojke i bez provjere ih uzima "zdravo za gotovo".
Još čudnije što nitko od ekipe na ovom topicu se nije reagirao.
Pa ljudi moji nije ni čudo što većina vas šeta s gaćama na štapu i ne zaslužujete bolje!!!

Podaci s portala mojedionice.com su ttm, tj. program izračunava fundamente na kraju godine na temelju rezultata dostupnih kv. izvješća i prošlogodišnjih izvješća.
U ovom slučaju se zbraja H1 2010g i H2 2009g što nema nikakve logike.

Malo se potrudite, naučite kako izračunati fundamente iz bilance i naučite nešto!!!

New Report

Close