DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 14:39
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,73
37.463
10,044
3,70
3,72
-1,07%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ovaj dalekovod je dugorocno jedan od top pikova na zse…
Imate povrat od 13 % na kapital godišnje a trenutno je na samo 0,9 book-a

Pa to je kamata od cca 15 % godišnje iliti p/e cca 7…

Cudno sto je na ovim cijenama

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Neko ga je šamaro cijeli dan i na kraju sa 20 kom ode u +.

who dares, wins

Netko podebljava pozicije i drži smješno nisku cijenu , vjerovatnost objave dobivenih poslova sve je izvjesnija, ali ni to neće garantirati skok cijene DLKV , barem je tako bilo do sada.

284,80 10
284,87 43
284,99 20
285,00 3061
285,70 100
286,00 61
287,00
A zamisli da je para pa zviznuti ovoga. Pokupiš mu u jednom cigu sve što je skupljao danima. Ili misliš da mu je stvarno namjera prodati to na toj razini i na takav način?

who dares, wins

284,80 10
284,87 43
284,99 20
285,00 3061
285,70 100
286,00 61
287,00
A zamisli da je para pa zviznuti ovoga. Pokupiš mu u jednom cigu sve što je skupljao danima. Ili misliš da mu je stvarno namjera prodati to na toj razini i na takav način?

Mislim da želi…

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Bumo vidli ali čisto sumnjam.

who dares, wins

284,80 10
284,87 43
284,99 20
285,00 3061
285,70 100
286,00 61
287,00

Mislim da želi…
[/quote]
siguran sam da ima ideju u što će ući ako to proda, možda oroči pare 🙂 i za 5 godina kupi ponovno

284,80 10
284,87 43
284,99 20
285,00 3061
285,70 100
286,00 61
287,00

Mislim da želi…
[/quote]
siguran sam da ima ideju u što će ući ako to proda, možda oroči pare 🙂 i za 5 godina kupi ponovno
[/quote]
neš ti para i naloga…100 hiljada eura…more kupit jedan pošten auto

Netko podebljava pozicije i drži smješno nisku cijenu , vjerovatnost objave dobivenih poslova sve je izvjesnija, ali ni to neće garantirati skok cijene DLKV , barem je tako bilo do sada.

Gluposti

dokle god misliš da "netko štopa" cijenu, da "netko diže burzu" ili "netko spušta burzu", u ocima onih koji znaju posao bit ćeš krelac…
Burza raste kad je kupnja dominantnija u odnosu na prodaju, a pada kad je više ljudi koji prodaju nego kupuju…T O Č K A…nema tu "dizanja" i " spustanja"

ŠTA JE DLKV-R-A UŠAO U FOKUS NEKIH….

naravno da se raste kad je kupnja jaca i pada kad je obratno, to vrijedi za normalno uređeno tržište,ali na nasoj burzi koja je iznimno nelikvidna i plitka, lako je moguće baš "spuštati" i "dizati", što znači da to trgovina ovisi od volje manjeg broja osoba, a ne od "više ljudi koji kupuju ili prodaju"

ta, Lopina je na gro dionica market mejker i može dizati i spuštati do mile volje [lol]
šta tek onda mogu raditi OIFi, da MFove i ne spominjem.
zar nije ROMF "dizao" HT i ATGR, a AZ "spuštao"?
dakle cijela trgovina, kupnja i prodaja je je ovisila o 2 subjekta.

naravno, ove debilane spuštanja 1 dionice po bidu, ili jučer kad se na spread od 5kn cijelo virjeme periodički spuštalo po 20-30kom po bidu, ili dizanje u zadnjim sekundama sa 10kom cijene za 5kn su nebitne čak i na kratak rok.iako možda neko i pokušava dizati ili spuštati, ali premalo je municije za neki ozbiljan pomak [lol]

KAD NEMA BOOKA, NEMA NI DRUKA!

ma naravno da ima kupnje radi i dizanja i spuštanja.a ima i "branjenja" i "štopanja" [lol]

evo najsvježiji primjer, ATGR.
Rajfajzen "diže", jer ima toga dosta i oće nabit prinos jer je uzeo po 700, a AZ mu spušta, štopa kako hoćeš.
ili misliš da je AZu valjalo po 700, da je utukao dobro lovu, ali već po 720 mu nije baš najbolje, pa će malo otresti [lol]

ima takvih primjera gomilu, jer svi oni imaju prinose koje štimaju kako im paše i kad im paše.a krucijalno pitanje je "kada?"[lol]
i naravno da onda prodaju ili kupuju ovisno o tome.
da ne govorim kako trezori znaju za kraj kvartala štimat svoju financijsku imovinu pa malo potegnut po asku da malo uljepšaju bilancu…
eto još jedan primjer kupovine radi dizanja [yawn]

iako, slažem se da mnogi čim im cijena ne ide u njihovu smjeru kukaju o štopanju, spuštanju itd…

PS- ne tvrdim da je takav slučaj na DLKV, promatrajući dosadašnje trgovanje većinom trgujemo mi mališani medju sobom.pa ko koga zayebe [lol]

KAD NEMA BOOKA, NEMA NI DRUKA!

New Report

Close