Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 37.463 | 10,044 | 3,70 | 3,72 | -1,07% |
Poštovani forumaši,do sada nisam pisao tako da netrebate razbijat glavu radi novog nick-a,imam nesto iskustva sa burzom(zadnje tri godine),nešto novaca uloženo u razne dionice raznih sektora najviše turizam i građevina.
imam dionice dlkv oko 15% portfelja.
dali kolega idiot ili netko moze napisati o kolikoj se tu vrijednosti radova radi (barem približno)
pozdrav svima
Očekuju se Kazahstan i Ukrajna u naredna 2-3 dana.
Najavio Miličić na skupštini. [cool]
Poštovani forumaši,do sada nisam pisao tako da netrebate razbijat glavu radi novog nick-a,imam nesto iskustva sa burzom(zadnje tri godine),nešto novaca uloženo u razne dionice raznih sektora najviše turizam i građevina.
imam dionice dlkv oko 15% portfelja.
dali kolega idiot ili netko moze napisati o kolikoj se tu vrijednosti radova radi (barem približno)
pozdrav svima
[/quote]
Provjerio kod prijatelja koji je bio.
To nije rečeno.
Ako je to onaj ugovor u Kazahstanu o kojem se tu priča još od početka godine onda je to strava para.
cca 200M€ koliko se sjećam. Ne držite me za riječ.
mislim da sam do sada dokazao (barem za dlkv) da znam kada ide potpis i objava..
eto mogu vam reći da se nebu niš dogodilo za dan dva…
sasha i ekipa koji dobe PM znaju o čemu pričam…
ali u svakom slučaju dlkv je car i nikada mi nije bilo jasno zakaj ga nazivaju građevinarac
dlkv je car i nikada mi nije bilo jasno zakaj ga nazivaju građevinarac
pogledaj malo reference, pa ćeš saznati.
http://www.dalekovod.com/elektroenergetski-i-infrastrukturni-objekti-2008.aspx
» 2008. godina » veljača » 11. (ponedjeljak) » HAAB: Preporuka za dionicu Dalekovoda ‘kupiti’ [lol] [lol] [lol] [lol] iz kojeg naftalina si ovo izvukao [lol] [lol] [lol]
Primjerenu vrijednost dionice te kompanije u ovome trenutku, prema analizi diskontiranog novčanog toka (DCF), smještaju na razinu od 1.525 kuna. U tu vrijednost, međutim, nisu uključeni mogući prihodi od nekretnina koje kompanija posjeduje niti učinak potencijalne zajedničke akvizicije mostarskog Aluminija s Glencoreom. Prošli tjedan ta dionica na Zagrebačkoj burzi zaključila je s cijenom od 1.150 kuna. U proteklih godinu dana kretala se u rasponu od 1.121 do 1.950 kuna.
Prema primijenjenoj analizi odnosa trenutne cijene dionice i knjigovodstvene vrijednosti (P/Bv), koja polazi od pretpostave dugoročne stope rasta od 8,8 posto, održive stope povrata na kapital (ROE) od 17,8 posto i troška kapitala od 9,3 posto, analitičari HAAB-a ocjenjuju da je ciljana cijena te dionice 3.854 kune. Takva kalkulacija daje primjerenu vrijednost te dionice u idućih 12 mjeseci od 1.689 kuna, čime zaslužuje rejting ‘kupiti’. Ipak, analitičari HAAB-a ističu da je u trenutnom razdoblju sveobuhvatne tržišne korekcije teško odrediti investicijski horizont nužan da bi se fundamentalni pokazatelji kompanije opravdali.
Uhhhh, kako sve to lijepo zvuči…, a bilo je tako nedavno…….. [cry] [cry] [cry]
Poslovi i dalje stoje, reference i ostalo…, no pojela nas recesija…., možda mi ipak trentuno živimo u nekom paralelnom svemiru tj. stvarnosti koja uopće ne odgovara pravom stanju stvari…!!??, a u pravoj stvarnosti Dalekovod je zaista 3.854 kn…., vratite nam ukradene snove…, Hvala….
Što je najzanimljivije nisam opće primijetio da je stari članak. Nisam ga pročitao, žurio sam u grad
ali je naslov bio dobar pa sam ga postao. Stvarno neznam kako sam se prešao ali evo ispalo je dobro da se podsjetimo starih dobrih vremena. [shocked]
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/G6zkUdkINEU6Ptd8sEFAFA==.doc
Tako to rade prava poduzeća. Ispunjavaju svoje obveze u roku i bez problema. Zato se svaki puta
kada Dalekovod izda komercijalne zapise oni razgrabe. Prepoznali su to i ulagatelji a oni nisu bilo tko
nego fondovi, banke, osiguravajuća društva. Znaju kome će dati svoje povjerenje (novac), a da zbog toga poslije neće imati problema. Zanimljivo mi je kako to da na te iste ulagatelje u komercijalne zapise nikakav uticaj nisu imale one "afere" koje su plasirane u pojedinim medijima. Naime koliko god da Dalekovod izda komercijalnih zapisa oni odu u trenu. Nikome od tih velikih igrača to nije poljuljalo vjeru u kvalitetu ovog poduzeća. Na žalost kada je u pitanju dionica onda je priča potpuno suprotna. Zbog dva, tri napisana neargumentirana teksta nekome je odgovaralo da ruši cijenu dionice je sa cca 420 na cca 320 i tu je zadrži do daljnjeg. Kako sad to protumačit? Jel firma dobra ili nije? Ako nije zašto se razgrabe komercijalni zapisi, a ako je što se tako brutalo rušila cijena? Šteta zbog same firme jer su kroz svoje poslovanje i svoj odnos prema ulagateljima pokazali da nisu to zaslužili.
————————————
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. CTG D.O.O. 352.474 15,37 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./KAPITALNI FOND D.D. 44.071 1,92 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
3. DALEKOVOD D.D. (1/1) 43.934 1,92 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. PBZ D.D. 38.676 1,69 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 31.649 1,38 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 24.992 1,09 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 24.488 1,07 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. MILIČIĆ LUKA 22.469 0,98 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
9. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 22.456 0,98 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. Grupa računa na kojima je uknjižena ista količina vr. papira 19.463 0,85 –
Ukupno: 27,23
Broj 4. PBZ (mislim da je u to bilo u Četvrtak) se pojačao za 2000 komada.