Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,69 | 12.496 | 3,382 | 3,68 | 3,70 | 0,00% |
polako…nema ništa za sada..
[/quote]
Lipanj.??
[/quote]
čeka se dividenda od ht pa će veliki krenut u kupnju
Moderatori, nije mi jasno što mi je ovo obrisano? Što to ovdje ne pripada temi Dalekovod?
Govori se o gradnji elektrana, dalekovoda, trafostanica i izmjeni voodova! Ponavljam post!
Zaključkom Vlade prioritet u izgradnji imaju termoelektrane Sisak C i Plomin 3, četiri hidroelektrane na Savi (Podsused, Prečko, Zagreb i Drenje), hidroelektrane Ombla, Kosinj i Molve 1 i 2.
Prioritet je i nekoliko objekata u prijenosu i distribuciji – program Dubrovnik (s trafostanicama Plat i Srđ), novi sustav vođenja elektroenergetskog sustava, druga etapa programa Rijeka (s trafostanicama Turnić, Pehlin, itd.), dalekovod Vinodol-Meline i zamjena vodova na drvenim stupovima na području Zagreba (Rakitje-Botinec i Samobor-Rakitje).
Ciljevi su tih projekata, ističe premijerka Jadranka Kosor, poticanje novih investicija i otvaranje novih radnih mjesta, poticanje gospodarstva u cjelini i poboljšanja u proizvodnji električne energije.
Očekujemo da će hrvatske elektroenergetske tvrtke i građevinske tvrtke participirati u tim projektima, kazao je ministar gospodarstva Đuro Popijač.
——————–
Iz Interview Luke Miličića Nacionalu 02.06.2008.
"SAN MI JE GRADITI ELEKTRANE"
Želimo ozbiljno “udariti” na izgradnju vjetroelektrana. Već dogodine bismo počeli s izgradnjom od Zadra do Knina i “uhvatili” između 50 i 100 MW. To je sjajan posao i treba ga u Hrvatskoj kvalitetno odraditi. Usto, san mi je graditi elektrane. Struka će reći koje elektrane, ali je činjenica da Hrvatska deset godina u tome kasni. Trebalo je imati rješenja i dokumentaciju na području energetike. Ovako do 2020. nemamo šanse krenuti naprijed. Bez električne energije se ne može bilo što pokrenuti, ni autocestu sagraditi. Pogreška je što se energetika cijelo vrijeme smatrala soci
———————-
Elektrane, dalekovod, trafostanice, izmjena vodova. Sretno Luka.
Dalekovod dobio da izradi projekt obnove TS Komolac
Tko li bi mogao biti izvođač radova? [proud]
Samo da se prisjetimo vrijednosti cijelog projekta trafostanica Dubrovnik (Komolac, Srđ, Plat), koji se kao što se vidi iz prethodnog posta nalazi među prioritetima vlade.
http://www.poslovni.hr/136447.aspx
Kada se ovome još dodaju i svi drugi prioriteti ulaganja u elektroenergetiku iz prethodnog posta,
pa na sve to još poslovi koji su ugovoreni i koji će biti ugovoreni vani, prije ili kasnije naći će se
već netko pametan (bilo kod nas ili vani) tko će znati da to cijeni.
E da oče netko ovog s 2000 komada smazat, samo štopa…..
Budi siguran da hoće.