Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 37.463 | 10,044 | 3,70 | 3,72 | -1,07% |
Dalekovod nije građevinar nego energetika. Za eventualne građevinske projekte uzima podizvođaće (najćešće Tehniku), prefakturira i uzme maržu.
Djelatnost Dalekovoda je proizvodnja i ugradnja segmenata i sistema iz strujno-energetske mreže.
[/quote]
Dlkv jedini vrijedi
Hdel
Thnk
Igh
svi skupa su precijenjeni debelo
[/quote]
po čemu to, kolega? multiple igh i dlkv, usporedite.
igh: pb 0,85 pe 10 roe 8,5
dlkv: pb 1,14 pe 8,5 roe 13,4
Mislite da je samo radi ROE igh precjenjen? Nije. A Grahamov pokazatelj je 8,5, što je puuno manje od 22,5. I u ovakvom stanju, Igh vrijedi barem 4.500 kn (pri tome je grahamov pokazatelj oko 17), jer će igh dobivati državne poslove…
Kako? Ne bojte se za bratiju iz igh, budu oni dobili mnoogo državnog posla: pitajte Marinu.
Dalekovod nije građevinar nego energetika. Za eventualne građevinske projekte uzima podizvođaće (najćešće Tehniku), prefakturira i uzme maržu.
Djelatnost Dalekovoda je proizvodnja i ugradnja segmenata i sistema iz strujno-energetske mreže.
Dalekovod nije građevinar, ali jako zavisi o građevini. Čak 40% prihoda ostvaruje od sustava cestovnog prometa pa ga možemo smatrati građeviniom.
Kada većina prihoda bude iz osnovne djelatnosti onda ćemo ga zvati energetikom.
Ipak prednost Dalekovoda je ta diverzificiranost poslovanja, stabilna bilanca, kad bi se još nametnuo na stranim tržištima kao KOEI nebi mu bilo ravnoga na ZSE.
Imam osjećaj da bi ovaj tjedan lagano mogli prema 370 kn.
Imam osjećaj da bi ovaj tjedan lagano mogli prema 370 kn.
Više izgleda kao da će prema 330 kn
[/quote]
Evo malo sam pogledao grafove, slažem se nije baš bajno, prije 330 nego 370 kn.
[/quote]
nisam baš siguran, sve više mi se čini da će uskoro na 600-700, čim se pojavi onaj što kupuje cijelo vrijeme, a ovo mrtvilo mu zapravo odgovara idealno
[/quote]
Evo malo sam pogledao grafove, slažem se nije baš bajno, prije 330 nego 370 kn.
[/quote]
Dokle to može još padati , najviše, po tvom mišljenju?
[/quote]
Nevjerujem da će ići ispod 315 kn ( najcrnji scenario), možda 330 kn bude dno. Za vrijeme CG sapunice ovdje nije bilo velike distribucije -/+ 5% oscilacija cijene. Da je postojala mogućnost većeg pada market markeri bi iskoristili situciju s IGH i Tehnikom za rasprodaju. To mi daje razlog za optimizam.
Crobex ne izgleda baš najbolje na tjednom grafu, formirana je negativna divergencija stohastica, pa najvjerovatnije se čekaju povoljniji trenutci za rast Dalekovoda. Vjerovatno će još mjesec dana ovako čmrljiti uz tendenciju pada.
Mogu oni to i na 300 stjerati ako hoće ali tamo više ništa kupiti neće jer su ta vremena prošla.
09.03.10. 22:00
Idealan trenutak za ulog u Hrvatsku
http://www.poslovni.hr/141888.aspx
Možda se ovo ne tiče Dalekovoda ali………dobro je pročitati.
09.03.10. 22:00
Idealan trenutak za ulog u Hrvatsku
http://www.poslovni.hr/141888.aspx
Možda se ovo ne tiče Dalekovoda ali………dobro je pročitati.
"U pravilu ciljamo na maloprodaju, telekomunikacije, farmaciju, bankarstvo i usluge, no također posebno pratimo manje brzorastuće kompanije."
Možda, samo pronađite gdje Dalekovod spada u ovom spisku 🙂
Ne znam što pokazuju TA, ali ova dionica je svoje padove završila. Možda neće biti značajnijeg rasta u idućih par mjeseci, ali još manje treba očekivati dodatni pad dionice.
Nakon realnosti prošle godine koja se dogodila sa investicijama u Hrvatskoj i čiji trend se nastavlja i ove godine, trebalo je jedno vrijeme da se fokus Dalekovoda prebaci na strano tržište, a vidimo da to sada sve bolje izgleda što se novih poslova tiče (hvala kolegi sashi na redovnim postovima).
Za očekivati je da 1Q neće biti dobar (klasična boljka svih "građevinara" u zimskom razdoblju), ali na razini cijele godine očekujem i bolje rezultate od onih pomalo sumornih najava od strane predsjednika uprave potkraj prošle godine.